Kuasa Solekan

Celebs, sama macam kita semua juga. . . kalau x mekap tebal, selisih bahu kat jalan pun kita x kenal! Hehehe ^_^

Seiring dengan revolusi alatan solek yang sentiasa diperbaharui dari zaman ke zaman oleh pereka2 ternama telah membolehkan orang hodoh menjadi cantik menawan. Ditambah pulak dgn kecanggihan kamera dan media spt Adobe Photoshop etc, cantik menawan bukan lagi satu angan2 kosong. . . Muahahhahah!

Ada juga artis yang tak mekap tak lawa, mekap pun tak lawa jugak! mcm Lady Gaga. Mungkin sebab mekap dia yg pelik2 dan beliau sendiri memang xde natural beauty pun. huhu. Maap cik puan gaga.


Aku suka Kate Winslet yg simple. Bkn sebab aku fan dia okay, tak minat pun sbnarnya tapi aku suka tengok cara dia yg tak melebih2 atau over. So bila tak mekap pun tak lah ketara sangat perbedaannya. Just sweet. . .


Ada jugak celeb yang kaya raya dengan suntikan dan plastik seluruh badan mcm Puan Pamela Anderson. Jikalau x bermekap, eeeuuuu. . . Golongan sebegini memang tak boleh tak mekap!


Macam Jess Alba, kadang2 without makeup pun nampak cantik, just moderate lah. Tak hairan la jantan2 barat memang syok dan suka dia. ^_^


Ha, ini mungkin kelebihan untuk orang yang tak cerah sangat macam Rihanna sebab bila x mekap pun maintain cute! dan x le nampak pucat lesi. Sama mcm Jess, beliau ni pun kadang hot kadang out jugak tanpa mekap. .


Artis kulit putih memang nampak ketara kalau x solek. Lagi2 lah untuk artis blonde, bulu kening pun xde. huhuhu, so ramai yang bergatung harap pada encik brow linear untuk cantik. Hehe!


So, cantik ke tak cantik ke bersyukurlah dgn anugerah Tuhan kpd kita. Lepas ni tak mau jeles2 dah bila tengok org cantik tau, lagi2 lah kalau yg dijeleskan tu artis, coz belom tentu itu cantik betul. . . okey? Just be yourself gals! Muachh!

1 comment:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape