Jutawan Senang!

mereka muda, mereka kaya, dan mereka xperlu kerja teruk2 untuk kaya! Hanya perlu kreatif dan tau selok belok software dan tahu memanipulasikan kehendak sosial. Lebih tepat lagi, merekalah jutawan internet. Huhu, baby pun bercita2 nk jadi spt mereka. hua hua hua! siapa mereka? memandangkann cik babyzyra malas yg amat, maka beberapa org je disenarai di sini.

Note: Pendapatan yg ditunjukn x semestinya betul sebab berubah2 dan semakin meningkat menjadi berjuta2 lemon! ^__^


Firstly, tak lain dan xbukan mestilah encik Mark Zuckerberg. Hai x kan x kenal kot hari2 dok buka Facebook, inilah dia developernya! Pada mulanya laman sosial tu dibuat utk para student University beliau je iaitu Harvard, sebuah university yg tersohor di dunia. Mula2 dia hack komputer network university je, dia copy semua gambar ID student. So daru situ senang lah semua org nk bersosial. Tup2 Facemash (namanya waktu tu) menjadi popular dllm kalangan student. Tp beberapa hari pastu kena tutup oleh admin Harvard. hohoho. Tp dia xputus asa dan terus cuba dan mengkaji utk wat rangkaian sosial termasuklah memanipulasi student Harvard. Hahaha, student Harvard pun bodoh jgk kena kelentong dgn dia. toing2. Umur baru 27 tp pendapatan dia, $13.5 billion! mak aiiiiii jeles3x


Next! Andrew Paul Gower, developer/designer kepada Runescape, sebuah game fantasi online role-playing (massively multiplayer online role-playing game (MMORPG)) yang terbesar di dunia dan telah diiktiraf oleh Guinness World Record sebagai MMORPG free yg paling popular di dunia. Tp kt Malaysia kureng popular kot. huhu. Pada umur 28 dah berpendapatan $650 million. maunya x bersara muda.. mkn x habis 10 keturunan cik abang oii...


Seterusnya! jeng3.... yg ni korang mesti suka, Chad Hurley. Haaaa dia ni la founder YouTube yg u olls suka sgt melayan n mengupload video tu kaaaaannn.. hehe. pendapatan beliau pada usia 30 ialah $300 million. Huhuhu, ok la kan drpd umur 50 tp masih kayap. ngeeee. Sekarang utube ni dh jd subsidiari kpd Google Inc apabila dorg beli YouTube ni dgn harga US$ 1.65 sen, ehhh silap 1.65 billion okay.... huh, pakcik kayooo.


Eh, jap2 sekarang korg online guna browser apa? Hehehe sebab tmpt ke-4 ni jatuh kpd founder browser terkemuka selepas encik Google, tak lain xbukan Mozilla firefox. Founder nya ialah Blake Ross & David Hyatt. Blake hanya berumur 26 tahun apabila beliau berpendapatan $120 million. beribu-ribu lemon lah! Tp x leh challenge Google lagi. . .


Okeh2, jgn susah hati, td mozilla sekrg Google pulop! Founder search engine termasyur tersohor dan terpopular ini ialah Larry Page and Sergey Brin. Sorry gals, dorg berdua dh berpunya. ekekeke. Anggaran pendapatan dorg ialah $18.5 billion! Fuhh, berpinau biji mata buat entry kali ni.. huhu. ^___^


Eeeeehhh?? Wondering ni, nape semua yg di atas adalah lelaki?? huh, ini x adill. xpe2, nnt baby listkan yg pompuan lak yea.. mesti korek2 sampai jumpa! huh! Malam ni xleh sbb baby dh nantok. huhu. Apapun, sebenarnya rammmmmai sgt yg berjaya menjadi jutawan internet. di Malaysia pun ada. Apa yg nk ditekankan kt sini adalah: Jgn putus asa dan berani mencuba. Jadikan kejayaan mereka sbagai pembakar semngat utk berjaya okay?

Anda boleh! Malaysia boleh! Baby boleh!! tidurrr.. zzzz... hihihih
assalamualaikum, see ya!

0 orang roxxers:

Post a Comment

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape