Hipo Oh! Hipo

Salah satu sifat negatif yang orang x suka ialah hipokrit. Tapi, hipo tu rasanya perlu kot kalau kita nk cuba melawan sifat2 negatif yg lain. Ekk? berbelit2 tah hapa2 aku pun x paham. Yang aku paham ialah: kita tengah sedih, rasa down sangat2, low gila2. Tapi pada masa yang sama, kita tak nak orang tahu. Sebab? kita nak cuba lawan emosi tu supaya x menguasai diri kita. bagi aku lah, bagi korang tak tau la sebab apa. Lagi satu sebabnya: senang! ckp aku OK lebih mudah daripada nk kena explain apa yg kita rasa kat orang.


Tetapiiii... kena jugal hati2 sebab perasaan kalau di simpan lama2 sorang2 tanpa diluahkan, kelak akan memakan diri.. kalau rasa nak menagis, menagislah. kalau rasa nk jerit, jeritlah (bukan di tempat awam) dan ada baiknya mencari seseorang yang boleh pakai utk berkongsi masalah. "Yang boleh pakai" okey, if you got what I mean.. huhu.

Dan, untunglah kalau dapat kawan yang boleh detect kalau kita hipo atau tak.. lagi hebat kalau boleh detect perasaan kita yang bercampur baur di saat2 itu. Sigh.. so far that type of friend does not exist in my life. I thought I have one, but then. . she just disappear. .

0 orang roxxers:

Post a Comment

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape