Stupid Silly Star!



Hi u olls! Ade sape yang baca paper The Star tak harini (27/02/2012)?? Islam di hina lagi! Apabila The Star yang yang tak tau jaga sensitiviti pembaca Muslim telah menerbitkan gambar sorang artis hodoh dan tak fofular yang bertatu kalimah Allah! Gambar tu besar kottt.. Memang jelas dan terang.. Ape si Bongok ni dh tak de gambar lain ke? Erykah Badu si kafir ni khabarnya bakal datang ke Malaysia, ada fans dia tak kat sini? Angkat tangan pat aku nk kondem habis-habisan!



Dan ini juga bukan kali pertama paper The Star "tak sengaja" hina Islam. Dulu derang pernah publish satu buffet berbuka puasa ada pork. WTF?? Dulu aku suka gak baca paper ni tapi sejak akhir-akhir ni, aku dah beralih arah ke NSTP. Huh! mencik The Starrrr!

A photograph of American singer Erykah Badu with tattoos of various symbols, including the Arabic word for Allah, was inadvertently published in Star2 today. We sincerely apologise to Muslim readers for this oversight. - The Star
Tapi apasal aku tak leh detect sebarang tanda-tanda ikhlas dalam ayat derang di atas? huhuhuhu... anyway, harapnya jangan lah buat, mintak maaf, buat lagi, mintak maaf lagi. Taulah rakyat Malaysia ni pemaaf pon, Jangan amek kesempatan ok? Lebih afdal lagi kalau pecat je editor bangang tu. Peace!


10 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. Memang melampau! Biar kena laknat skali baru padan muke..ingat suke nak memain dengan ALLAH...!

    ReplyDelete
  2. tulah, artis cenggini pun nak dibawak masuk ke Malaysia.. haish tak paham..

    ReplyDelete
  3. ntahnye...~malaysia ni da cam barat! agungkan kafir bebagai...baikla amik si maher zain ke..kan besshhh :)

    ReplyDelete
  4. aaa kalo Maher Zain shaye sokong! ^^
    kalo dia datang tiao2 bulan pun xpe :D

    ReplyDelete
  5. mmg kuang ajaq....melampau betul...

    ReplyDelete
  6. korn bace harakah jer.. haha.. ok what

    ReplyDelete
  7. nak jadi mcm pelukis karikatur Nabi Muhammad kot artis ni x pun tokey the star tu..tau tau hangus terbakar ntah dari mana api dtg

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah syukur, konsert makhluk ni telah dibatalkan dengan serta merta di Malaysia :)

    ReplyDelete
  9. mmg bikin panas laa the star ni... boikot!

    ReplyDelete
  10. publisiti murahan, derang tak tau yang benda2 mcmni akan memakan diri sendiri. Readers ekarang sudah bijak :)

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape