Tepi Kain

Assalamualaikum semua!


Kita hidup kat Malaysia ni memang tak bleh lari dr orang-orang yang sangat "prihatin" dan "mengambil berat" terhadap apa saja yang terjadi di sekeliling mereka. Huhuhu.. Memang bagus kalau dapat jiran atau kawan yang sebegitu TAPI sangatlah tidak bagus bila mereka over the limit lah. Semua benda nak ambik tahu, dari sekecik-kecik isu sehingga sedalam-dalam kain semua nak ambik tahu susahlah. Pulak tu bila dapat tahu hal peribadi si polan, dengan gah dan bangganya pergi pulak bercerita dan bergossip denagan si pelon. Huh, bukan mak cik-mak cik je, yang muda-mudi pun tak kurang hebatnya..


Yang menyedihkan tu, golongan kepoh ni pun ada yang terdiri dari hajjah-hajjah, maknanya di sini, orang yg dh pergi menunaikan haji. Bukankah pergi haji tu untuk bertaubat dan buang sifat buruk? Kalau Azwan Hj Ali tu takpayah cakaplah.. buang karan je.

Sememangnya orang-orang kepoh ni sangat sesuai untuk si forever alone.. Hehehe! at least dia x lah forever alone sebab ada orang yg spice-up kan hari beliau. Tapi aku tak perlu orang-orang penyibuk macamni, sekian.

0 orang roxxers:

Post a Comment

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape