Aku Suka Berangan


Hi u olls, eh apesal cam menggedik je intro kali ni kan? Aku memang gedik, ko hadooo? Hahaha! Tak salah gedik kalau itu boleh bangkitkan aura positif dalam diri, tapi jangan over youuuu, awww :p Okey, hentikan merepek. U' olls mesti ada yang suka berangan kan? Elle takyah nak tipu, tak banyak, sikit pun mesti penah. Nak nak pulak orang yang kretip cam aku kan, mesti selalu berangan. Hua hua hua! Eeh suka hatila nak perasan kretip, blog aku kan? Heheheee hepp takmo tacing :p

Once upon a time... ecececee, gelabah. Hahaha dulu time aku kecik-kecik aku memang suka berangan. aku berangan stapler jadik teransformers lah, pokok jadi markas alien lah, hahahha! bebudak memang cenggitu kan? Dah besar sikit mula berangan dengan artis-artis hensem, aww aww meowwrr. Apa signifikannya aku pun tak tau, tapi lecturer psychology aku cakap, jangan sekat imaginasi atau angan-angan tu sebab nanti membantutkan fikiran. Haaa bukan badan je terbantut, otak pun boley derr, so akan jadilah orang tua bajet muda.. Hahahha! kesian.


Lagi satu, berangan ni kan cerminan kerativiti korang. Cam yang aku mentioned tadi tu, hanya dengan berimaginasi akan wat kita berani untuk cuba sesuatu yang baru. Betul pun kan? Tengok je lah Wright Bersaudara tu (ala yang cipta kapal tobang tu, sah fail sejarah!). First time dorang cakap nak terbang semua orang gelakkan diorang. Nah sekarang amek, sapa yang terkinja-kinja book flight tambang murah Air Asia? Hahahhah! Bukan aku okey, aku tak pernah terbang di awan nano :p


Berangan tak salah, asalkan tahu bertempat bak kata Jay Jay ewwahh (Joget Angan Tak Sudah). Hahahha memang ponn, aku dulu time wat keja sekolah pong leh berangan, nak nak pulak time tengah wat karangan kan, meleleh leleh mood berangan nak datang. Dulu kan blom wujud lagi facebook, twitter, etc. Tengah sedap berangan tetiba, teringat pulak homework yang melambai-lambai tengah tuggu giliran untuk ditonyoh-tonyoh. Potong stim betei =,=

Sekarang bila dah keja, tak yah pikir lagi semua tu, muahahah! Ahhhh... Nak berangan sampai pagi esok pun takpe. Keh keh keh.. Tapi banyak tanggungjawab besar dok tunggu. Huu.. Aii dok berangan pulak dia, keja sekolah dah siap belum??

p/s: Mood merepk-repek, away beberapa hari pergi bertapa sat =.='
  

17 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. berangan nak kawen anak raja

    keh keh keh

    ReplyDelete
  2. hek hek hek, idaman setiap budak pompuan

    ReplyDelete
  3. berangan tak salah, melatih minda tu :D orang yang tak berangan ni, orang yang kurang ceria, serius jek ahaha...tapi angan angan tu biarlah berpada2 nanti jadi mcm mat jenin payah gak :)

    latest: http://ajamoppical.blogspot.com/2012/03/art-day-004.html

    ReplyDelete
  4. aku kuat berangan..mungkin sebab aku bnyak baca komik kot hehehe

    ReplyDelete
  5. Berangan itu perlu. Angan yang mencipta impian :D

    ReplyDelete
  6. berangan n khayal same x?ehehe
    cik suke khayal..lebih2 lg time wat esei mcm kakak roxx la...haha

    ReplyDelete
  7. sama macam TOK..

    NAGHUTO the best ahaha

    ReplyDelete
  8. yup! setuju ^^
    angan2 yg memacu kita mnjadi siapa kita harini :)

    ReplyDelete
  9. Zyra mmg kreatif pon..tgok blog pon dh taw..awesome blog u..hehe >_<

    ReplyDelete
  10. baguss sebenarnya berangan ni, baru la kretip macam cik roxxin'

    ReplyDelete
  11. berangan molot terbukak jgn sampai masook lalat hahaa

    ReplyDelete
  12. hahaha...hana time kecik2 dulu suka berangan nak jadi artis...cakap sensorang depan cermin sambil pegang botol bedak wat mic...kehkeh

    ReplyDelete
  13. ahaksss, cm lebih kurang je angan2 kte cik hana :p

    siap bermekap lagi tu, aww :3

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape