Jangan Makan Pau Ahmad!



Hoi semua peeps! bhahahahah! Sori kalau cam terkurang hajar tapi aku memang sayang reader(s) aku percayalah.. Percayalah aku tak tipu korang semua macam ini apek longsi tipu olang-olang Islam woooo. Haa lu olang ada penah terbiasa makang Pau Ahmad tak? Alah kuih pau tu, bukan laaaa bukan yang doremon makan, itu donat! Kuih pau pun tak tau, pau duit orang pandai pulak! Meh aku tunjuk sini tengok bawah.

Kat kampung aku nama timangannya Kopau

Haaa dah kenal kan? Emmmhhh mesti penah makan la kan, suka pilih yang kaler merah sebab inti daging errr... Ah sudah sudah! Sekarang ni kalau lu olang memang peminat setia Pau Ahmad, rentikan la wehh sebab tokey pau tu bukan Ahmad, bukan jugak Ahmad Albab yang punya, tapi Ah Keong! Hahahaha bukan nama sebenar, tapi yang pasti beliau berbangsa Cina siap ada tokong lagi dalam kilang khabarnya. Peh, selamat aku jarang sangat nak makan pau komersial cenggini, makan yang kakak aku buat je selamat darah daging!


Tengok tu, kemain lagi logo berkubah macam masjid bagai. Kisah si Pau Ahmad ni terbongkar bilamana masuk satu dokumentari dalam satu televisyen Cina. Tokey dia kata kalau nak berniaga di Malaysia ni senang je, kena tarik perhatian Melayu khususnya Islam untuk beli barang. Hairan bin ajaib cemana boleh lulus JAKIM eh? Aku takmo taip panjang-panjang sebab aku pemalas. Nak bacaan yang lebih menarik dan mengejutkan, baca SINI.

Bukan isu halal haram nak aku ketengahkan kat sini, tapi isu menipu! Kalau pun bahan-bahan semua suci ikut piawaian Islam, jangan lah menipu! Puihhh!! Apa yang best, Ahmad tu sebenarnya hanya lah dreba kepada Ah Keong... Teng teng teng! Sekali lagi orang Melayu jadi bahan lawak antarabangsa. Sekiang!
   

13 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. Suka pau jugakkkk! Pernah dengar isu ni. Tapi tak tau details. Err if camni memang nak elakkan lah Pau Ahmad. Say No to Pau Ahamad! Hehe.

    ReplyDelete
  2. huh nasib baik selalu makan pau yang kak ani buat je..3 singgit :)

    ReplyDelete
  3. first time dgr pau ahmad. ahmad albab kenal la. hahaha...

    *pau kat rnr tu pau ahmad yg punya ke?

    ReplyDelete
  4. memang tak pernah beli dan makan pon sebab hubby tak kasi.
    Eee.... tak senonot la tipu-tipu.

    ReplyDelete
  5. pau pun ada nama timangan. kikiki. please belanja i sotong goreng tepung :(

    ReplyDelete
  6. isk3 lagi satu putar belit nak kenakan org melayu khususnya orang islam...

    ReplyDelete
  7. kalau kakak yang baut,... mesti sedap.. winx winx ^_^

    ReplyDelete
  8. pergh begitu sekali


    , tak pernah dgr pulak pau ahmad.

    tapi nmpk sedap.

    ReplyDelete
  9. erk!!!selama neh bedal jer...tolak batu ngan kayu...heheh......

    ReplyDelete
  10. memang tak makan pau yang ada label, sbb kebanyakkan nya tokey cina.

    sedikit info - Ramli burger juga dah tukar owner, owner dia sekarang cina. tak pasti product still sama atau tak macam dulu.

    ada satu kejadian somewhere di KL, tp dah lama. tokey cina,tukang masak indon islam. so ramai orang islam makan dekat situ, sbb tukang masak islam. tapi at last tau dalam makanan tu ada tulang babi, tanya tukang masak, beliau cakap bos yang letak. jeng3. makan lah tempat yang diyakini halal !

    ReplyDelete
  11. hurmmmm.. sedar atau tak, kita memang dh termakan benda2 yg tak halal ni. :(

    maybe sebab tu kot generasi sekarang ni teruk sangat jadinya, hasil dr darah daging yg x halal dan suci.. hurmmmmm

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape