Rasukan Barbie Doll



I'm a barbie girl, in the barbie world
Life in plastic, it's fantastic!
you can brush my hair, undress me everywhere
Imagination, life is your creation

Wah, riang nya aku nyanyi2 kan. Ok, semua kecikkan suara anda dan mai nyanyi sama2 sambil picit idung kasi lagi annoying, keh keh keh. Barbie, sapa yang tak kenal Barbie? Kalo yang lelaki bole dimaapkan sebab depa memang anti-Barbie, err maksud aku lelaki yang benar2 lelaki :p

Haa jangan tak tau aku pun ada koleksi Barbie, even dah tua bangka. Ehhh suka hati lah. Aku pun tak tau napa leh tergerak hati nak beli Barbie sedangkan aku lebih bernafsu ke arah Transfomers. Tapi aku tapenah brush2 rambut Barbies ok, rasa macam orang kurang siuman jek berkelakuan sebegitu, hewhewhew.

Mohon jangan nosebleed okeng :p Dan aku juga tarak masa nak namakan mereka2 ini. Kalau ada sapa2 nk suggestkan nama ok je :) Namakan ikut putaran jam ;)

Okey, berbalik kepada tajuk entri aku kali ni. Apa yang dirasuk, macamna? bagaimana? apakah? Hahaha rasukkan yang dimaksudkan adalah  orang2 yang agak sewel bagi aku, dan mungkin gojes di mata engkau orang. Sifat innocent Barbie yang sememangnya dikhususkan untuk bebudak kecik telah tercemar dengan manusia2 kat bawah ni. Malah, Mattel (kampeni yang buat Barbie) pernah nak saman band Aqua (yang nyanyi lagu kat atas tulah) sebab lirik lagu tu yang agak mengghairahkan. Undress me everywhere... aumm aumm! Ok, berenti menggatai.

Baru2 ni, sorang model dari Rusia, Valeria Lukyanova yang baru berumur 21 tahun telah kasi kecoh dunia intenet disebabkan obsesnya dia ni pada Barbie doll. Belanja untuk jadik Barbie ni toksah cakap lah, entah berapa ratus riban dia dah perabih untuk dapat pinggang yang sekecik kerengga dan breast yang sebesar model Playboy (musykil di situ sebab breast Barbie tak besar mana pun).

Ada yang cakap ni semua kerja photoshop, so dia pun upload gambar dia banyak2 dalam Facebook dan post dalam youtube cecara dia mendollkan dirinya. Cam hampeh. Aku tertarik dengan satu komen pasal dia ni: "perempuan yang terlalu sempurna sangat membosankan" Betul pun, baik tayah ada gepreng kalau cenggini kan, baik beli Barbie je letak kat sebelah.

Next, pompuan dari US yang dikenali sebagai Kotakoti. Bukan kotak ubat gigi ya tuan/puan. Budak ni baru umur 16 tahun dah memacam kemain. Tapi dia ni taklah obses sangat sampai nak besarkan itu ini. Maybe sebab budak lagi kot. Peh peh peh, mesti dia ramai boipreng kan? 

Aaa comel! suka hidung dia, memang cam anak patung kan? Sekali tengok macam real life anime pun ada. Untungla untungla :)

Okeyh, dah nengok Barbie yang comey lotey, jom tengok pulak Barbie yang dah expired dan menghampiri (ke dah?) monopos :p ngeheheh. Angelyne, model Amerika yang jadik ikon Hollywood yang terkenal dan dikenali sebab mengiklan diri seniri di billboard (papan iklan yang besaq gedabak tu). Kira2 dia ni bajet2 cun gittew, kalo korang kaya raya boleh lah tiru dia ni jap, iklankan muka korang barang seminggu dua dalam billboard, pergh berdebar orang lalulalang :p

Antara tajuk billboard2 dia: "Barbie wishes she were me" dan " Kids think I'm a Barbie Doll" Pergh! teramat sangat tak bole nak blah kan mak cik ni punya ayat. Memang mintak muntah darah dari aku, kih kih kih. Err kesian pulak nengok dia. Ok2 takmo gelak, aku spesis yang menghormati orang tua :)

Kalau nak diikutkan memang ramai lagi yang tergila-gila kan nak jadik Barbie ni. So, korang cemana? Haaa kat lelaki aku nak tanya, suka tak dapat gepreng/tunang/isteri cenggini? Heheheheheh! Jadi diri seniri kan senang, syukur dengan apa yang kita ada ok :)

Wokeh jom sambung nyanyi: 
Come on Barbie, let's go party!
(Ah-ah-ah-yeah)


p/s: Aku suka pakai babydoll top je, muehehehe
  

58 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. haaa haaaa haaa! sila jawab soklang :p

    ReplyDelete
  2. lawak x ingat dunia nie...^___^ dan menopous pun still cumil lg la

    ReplyDelete
  3. MUNTAH PELANGI tengok yang last

    ReplyDelete
  4. huyyoooo~~ cun gilak 2nd pic tu.. hehe

    ReplyDelete
  5. yep, cun2 jeles2 :p

    jajam: wa tau yg tu meme doh taste lu, paham2 :))

    ReplyDelete
  6. opps..xsuke barbie doll la
    tp gud entry la dear

    ReplyDelete
  7. macam muka aku pon ada..type2 barbie doll gituuu

    ReplyDelete
  8. errr :|
    bhahahahaah! pejal memang comeng, tak perlu dipersoalkan lagi :)

    ReplyDelete
  9. semua huduh...hehe...yg original gak lawa...

    salam kenal =)

    http://qurratulain-pagaremas.blogspot.com/

    ReplyDelete
  10. bb dressing camni gak ke? pasni hehe

    ReplyDelete
  11. samggup abesh duet. lps uh saket sni sket sna. kan2. duet lagi... hehehe..
    p/s:done follow u

    ReplyDelete
  12. hahahha tang nak cari duit tu lagi sakit :p

    tengkiu2, jasamu dikenang selalu :)

    ReplyDelete
  13. ada org cakap "cantik need sacrifies"
    and being cantik itu menyakitkan . . hurrrmmm . .

    ReplyDelete
  14. kan baik xcantik tp hepi dari cantik tapi menderita T_T

    ReplyDelete
  15. tomeynyer... baby Zerok x nak jd babydol ke?... tak payah lah... x best pon kan?... baik jadi Ddol lg best blh mkn nyammm. nyamm...

    ReplyDelete
  16. aww aww titew mmg babydoll pon (perasan nk mati) :p

    Lalan Nak satu? boleh2 :)

    ReplyDelete
  17. hehe , suka barbie yang kotak ubat gigi tu . comel sangat !!! hehe . hish , memang patut pun band tu disaman , ade ke patut 'undress me anywhere.." cam sengal . hahaha ....

    yang no 1 tu walaupun habis beriban tapi tak lawa sangat , hee XD

    ReplyDelete
  18. ahaha, xpenah ad ank patung ni. XD

    makcik tu dah macam errr... haha

    ReplyDelete
  19. hehehe comel2, natural beauty lg comel :)

    titew ada je barbie tapi tak dirasuk lg, muehehe. makcik tu mmg vougue :p

    ReplyDelete
  20. nak tgk dlu muka diorang tanpa makeup. kalo still cun, mlm ni gak gi akad nikah.

    ReplyDelete
  21. perghh..cun siot..ahak2..tapi yg last tu..erkkk...arghhh..:P ahak2

    ReplyDelete
  22. yg last tu xboleh blah,dah monopos msh xsdr diri..haha..
    sbg seorg lelaki,i xsanggup.. biarlah yg sedang2 aje..hehe..

    p/s: Jemput awk join ni,moga menang dgn bergayanya.. http://akhelaken.blogspot.com/2012/05/eh-blogger-wanita-jer.html#

    ReplyDelete
  23. takut tengok mak cik dengan barbie doll awak...huhu..jangan amek aty...tak ada lah...patung barbie nampak real macam manusia that's why menakutkan...saya prefer teddy bear jewk..hehehe...*nak jugak kan..*

    ReplyDelete
  24. Yg last sekali tu dah terlebih'cun'

    ReplyDelete
  25. hehehehe, bagus akhlekhan ni :p

    Elfarahin, titew pun takut jugak sbb tu simpan dalam kotak pastu simpan dlm almari stor, hahaha (buang masa beli)

    matatajam, yup sangat cun sampai nk nanges tengok :p

    ReplyDelete
  26. suka tapi kadang2 menyampah jugak nape eh...heheh

    ReplyDelete
  27. suka sbb cantik nyampah sebab bosan, kot. hee :D

    ReplyDelete
  28. ''Barbie wishes she were me" + "kids think i'm a barbie doll" mmg buat org muntah darah plus koma neh~HAHAHA . . .
    Em,Overall mmg cantik mokcik neh dressing..aku bg s'tgh bintang dr 5 bintang...Hewhew..:P

    ReplyDelete
  29. bhahahaha, ok jugak dpt setengah bintang, jadilaaaa makcik dari xdek :p

    ReplyDelete
  30. barbie....?halal ke nih? bhaha

    ReplyDelete
  31. diperakui oleh jakim,halal kalo nikah =))

    ReplyDelete
  32. perggghh lah nenek barbie, maybe semua barbie2 yang lain dia hasilkan kot..bhaha

    ReplyDelete
  33. dulu ayie ada tgok pompuan cina muka sebijik mcm anime akibat bedah sana sini jugak.

    ReplyDelete
  34. hahaha comel pulak panggil nenek barbie :3

    yep, pompuan cina n korea mmg suka bedah2 ni :)

    ReplyDelete
  35. Comeynya anak patung tu ... xD

    ReplyDelete
  36. hahaha atiqa lagi comey, mata bundar :p

    ReplyDelete
  37. wow . .kalau kat malaysia ni ada klon barbie doll. . memang fofular la. .

    ReplyDelete
  38. cute dak yang 16 tahun tu... ho3

    ReplyDelete
  39. xleh terima bila tengok barbie tua... arghhh stress hahahaha

    ReplyDelete
  40. pehhh. dulu masa kecik-kecik pantang jumpa si barbie ni, mula la jeling-jeling mak aku, kalau tak dapat mula lah nak buat aksi kuak lentang sambil menangis sekuat hati. okay. ni tipu. haha

    ReplyDelete
  41. hhahaha cam lebih kurang sama je kisah kita. ehh tetiba :p

    ReplyDelete
  42. untunglah cantik,wuwuwuwuwuwuuuu

    ReplyDelete
  43. i love barbie! :) i had Adriana Ramadhani...my own barbie :)

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape