Comel, Tapi Kemudian. .

Comel! Tahun2 pertama kehidupan mereka sebelum membesar menjadi celebs. . . (ini hanya sebahagian sahaja). Jom usha

Michael Jackson memey terkenal dgn hidupnya yg penuh warna-warni (bukan black n' white shj okeyh). Dari sorg budak berkulit hitam yg comel bertukar kpd mumia putih yg kasihan. huhuhu. Sentiasa di ejek sbg "si hidung besar" membuat dia nekad transform jd org putih yg mancung. Dia jugak bersikap pelik dgn anak2 beliau dan byk kali jugak dikaitkn dgn kes cabul kanak2. Org byk duit memey mcmtu. . . ada saja kepelikan mereka. btw, RIP MJ


Oh baby on more time, Britney Spears dr kecik sampai remaja memg comel. babyzyra pon suka. hehe, tp dulu la derr.. Semenjak dia suka wat masalah ni, xde dah nk suka. . . Antaranya: kawin beberapa jam sahaja, botakkan kepala, suka tak pakai spender/underware (kasi tayang semua). Haha, pengotor pun ye jgk. Selalu org nmpk dia berjalan2 dgn rambut x wash, krim jerawat bertempek kt muka dan x pakai kasut/selipar kt public toilet. Eeyuck! gross


Now this is what I call 'Spoil Brat'! dilahirkan dlm keluarga Hilton yg kaya raya, harta sampai melimpah ruah menjadikan Paris Hilton dapat segala2nya, bebas buat apa saja dan menjadi liar. Dia ni suka drive dlm keadaan mabuk, tayang boobies kt org dan rakam video aksi seks beliau. Euu, sgt x bermoral ini perempuan. p/s: I rather be Oprah Winfrey thn Paris Hilton!


Sewaktu zaman kegemilangan lagu 'Poker Face' cun n comel gak si Lady Gaga ni. tp bila makin tua, makin buang tabiat nk mampos, makin hudoh pulak. Fofular dgn sbagai ikon fesyen pelik, makin hari dia pun makin memelikkan dirinya sendiri. Dh muka lawa, pi buat kasi x lawa pulak. . . MJ muka x lawa pi kasi bg lawa. Banyak cakadak lah hampa ni, meluat cek.


RIP Amy Winehouse. Comelkn dia tyme kecik? Luv that Minnie Mouse dress! Anak tunggal ni membesar dgn x berapa nk cukup kasih syg sbb mak bapak bercerai. Tak kenal sgt dia ni tp baby penah la layan sat lagu dia title 'Back to Black'. dia ni seorang penagih drugs dan alkohol yg kronik. Hmm sbb nk lari dr masalah ke kak?


Comel sgt Adam Lambert time kechik2!! huhuhu. . . Malangya si comel ini membesar menjadi seorg lelaki metrosexual yg gay! What a waste. . . Sapa yg x kenal 'Adam Lembut' ni kan? Hensem. . . tapi dia ni kan, eeee tanpa segan silu bercumbuan dgn kaum sejenisnya dgn ghairahnya. Memey kaum nabi Luth yg sejati. Tapi, mekap dia sgt santekk, kalah kaum Hawa. Huhuhu (tercabar jap)


Dengan muka yg penuh dgn freckles, sapa boleh lupa aksi comel Lindsay Lohan dlm filem The Parent Trap lakonannya time kecik dulu. Semakin fofular, makinlah lupa diri dan mula la nk buat pelik2 selepas menjadi bintang utk filem2 hits yg lain. Suka berparti liar, drive sambil mabuk, memang so-sial tahap dewa. Boleh dikatakn sejenis dgn Adam Lambert la sebab dua2 ekoq sukakn Kaum sejenis. 'Pakwe' terbaru dia Samantha Ronson. Tp x taulah sebab dulu normal je dia ni berchenta dgn lelaki. Agaknya sbb frust dgn kaum adam kowt. Takpun sbb nnk ikut trend, skrg kn ramai couple dgn pengkid. Ugh, satu icon yg x boleh pakai. Lantak kaulah Lohan! Adik2 jgn tiru dia ni. dia ni gila. hua3.


Kesimpulannya, jgn jadikan golongan celebs sebagai idola.
Carila golongan bijakpandai

Kebodohan Artis

Lewat perbalahan Azwan Ali vs Didie Alias. . . Tuah ayam nampak di kaki, kebodohan artis nampak di Tweeter!





Macamni saja mentaliti artis? Dah tua bangka pun nk berperang tweet mcm budak sekolah!
Hahahahaha, sorry, gua tak penah mengagumi golongan ni walau sebaik mna pun mereka.

p/s: Sambil2 tu, cuba sama2 renungkan makna mengerjakan Umrah. Untuk balik caci, maki, carut?

Kuasa Solekan

Celebs, sama macam kita semua juga. . . kalau x mekap tebal, selisih bahu kat jalan pun kita x kenal! Hehehe ^_^

Seiring dengan revolusi alatan solek yang sentiasa diperbaharui dari zaman ke zaman oleh pereka2 ternama telah membolehkan orang hodoh menjadi cantik menawan. Ditambah pulak dgn kecanggihan kamera dan media spt Adobe Photoshop etc, cantik menawan bukan lagi satu angan2 kosong. . . Muahahhahah!

Ada juga artis yang tak mekap tak lawa, mekap pun tak lawa jugak! mcm Lady Gaga. Mungkin sebab mekap dia yg pelik2 dan beliau sendiri memang xde natural beauty pun. huhu. Maap cik puan gaga.


Aku suka Kate Winslet yg simple. Bkn sebab aku fan dia okay, tak minat pun sbnarnya tapi aku suka tengok cara dia yg tak melebih2 atau over. So bila tak mekap pun tak lah ketara sangat perbedaannya. Just sweet. . .


Ada jugak celeb yang kaya raya dengan suntikan dan plastik seluruh badan mcm Puan Pamela Anderson. Jikalau x bermekap, eeeuuuu. . . Golongan sebegini memang tak boleh tak mekap!


Macam Jess Alba, kadang2 without makeup pun nampak cantik, just moderate lah. Tak hairan la jantan2 barat memang syok dan suka dia. ^_^


Ha, ini mungkin kelebihan untuk orang yang tak cerah sangat macam Rihanna sebab bila x mekap pun maintain cute! dan x le nampak pucat lesi. Sama mcm Jess, beliau ni pun kadang hot kadang out jugak tanpa mekap. .


Artis kulit putih memang nampak ketara kalau x solek. Lagi2 lah untuk artis blonde, bulu kening pun xde. huhuhu, so ramai yang bergatung harap pada encik brow linear untuk cantik. Hehe!


So, cantik ke tak cantik ke bersyukurlah dgn anugerah Tuhan kpd kita. Lepas ni tak mau jeles2 dah bila tengok org cantik tau, lagi2 lah kalau yg dijeleskan tu artis, coz belom tentu itu cantik betul. . . okey? Just be yourself gals! Muachh!

Rendang Ayam Simple


Hmm. . . tiba2 je teringin pulak nk mkn rendang, tp x best pulak mkn di hari biasa sbb dh terbiasa mkn d hari raya. Tula specialnya hari raya bg family aku ^_^

Anyway, aku x suka mkn rendang ayam yg cm biasa tu, sbb? sbb ada kunyit dan diletakkan daun kunyit sikit. Tak suka bau dia! Huhuhu.. Aku x pasti ramuannya, tp sama je kot dgn ramuan rendang simple aku ni yang turun temurun dr kakak kpd aku. hihihihi. Jom usha bahan2nya:-



Haaa bahan2 siap bergambar lg, so sapa2 yg xkenal bahan2 dapur pun dh bleh wat. Konon nak tulis bahan2 tu dlm 2 versi bahasa, tp panjang pulak. . . Hihihi (malasss)

Okeh, lets start!
1>> Rebuskan cili kering dalam 30 tangkai utk anggaran seekor ayam (huhuhu, sorry sbb aku selalu buat seekor ayam). Nak lagi pedas kaww2 tambah lah lagi. Then, bila cili dh lembut, blend dgn bawang merah (10 ulas), serai (5-7 batang), Halia (5 cm), lengkuas (sebesar ibu jari, agak2 je huhu tp jgn lebih, takut nnt rendang rasa pelik).

2>> Panaskan minyak, tumis bawang merah & putih + bunga lawang + kayu manis + bunga cengkih. (ini bahan utk wangi ye puan2, jgn overdose kang busuk jadinya. huhu)

3>> Lepas tu, masukkan bahan yg di blend td burrrr! ke dalam kuali/periuk. Dan renihkan/biarkan sampai naik minyak. (Anggaran 45 minit) Time ni boleh la korg nk wat kje laen dulu. . . LaLaLaLa. .

4>> Tambahkan kerisik supaya wangi tu datang. Hehehe, masuk la dalam 5 sudu. Kalau tak nak minyak sangat kurangkan kerisik okeh? Then masukkan gula dan garam secukup rasa. MSG tak digalakkan, tambah kasih sayang di bolehkan =]

5>> Masukkan ayam yang telah dipotong mengikut saiz kegemaran anda dan telah dibersihkan ke dalam periuk/belanga. Biarkan lagi. Kaup balikkan setiap 15 menet. hehehe. Agak2 ayam dh nak masak, masukkan santan dalam anggaran 200 ml. Lepastu biarkan sampai agak kering sikit baru matikan api. Taburkan daun limau purut yang dimayang halus. (jgn potong kasar2 sekali dgn urat saraf daun tu, sbb nanti rendang jd pahit!) Kalau x suka daun limau, gantikan dgn daun kunyit. Jgn daun mempelam sudahlah.

Siap!! Anda blh letakkan serbuk cili untuk memerahkan lg rendang, boleh nmpk nnt, rendang ni xmcm rendang2 lain yang nmpk kekuningan. Tak pasti nama rendang ni dan asalnya, kakak aku main belasah ambik je resepi ni. huhuhu, kalau sesapa tau rendang ni ala2 negeri mna sila bgtau aku yek.

Mcm tah hapa2 resepi aku ni kan? Haaa sebab resepi ni main ikut sedap rasa je. Bila dh terbiasa x perlu lg sukatan2 ni. Sbb tu dlm masak memasak ni, kita kena confident. Jgn takut2 nk campak bahan ke dlm masakan kita, dan masak lah dgn penuh kasih sayang, nescaya seisi keluarga akan puji masakkan anda itu sedap!

Malulah Kat Binatang. . .


Apabila binatang berperikemanusiaan. . .

Kedengaran janggal? Pelik? Hahahaha.. Tak lah. Itu perkara normal sekarang ni. . . Sebab manusia pun dh ramai yang "berperikebinatangan". Bunuh secara biasa dh tak main lah sekarang ni. . .dah tak syiok.

Tak sadis, tak cukup kawww! Mau potong2, cincang2, bakar2, baru cukup sesedap rasa nafsu. . .tah nafsu hapa pun xtau lah, nk kata nafsu binatang? binatang pn x setahap tu kot. . . huhu.

Kisah sadis terbaru adalah bayi yang dikelar dengan pisau pemotong sayur. . . aduh, sampai terburai isi perut. . . oleh ibunya sendiri yg masih bawah umur. Selain tu, bayi yang masih dlm pantang diliwat pun dh ada. . .ishhh. . So, mcmna tu? Sedangkan binatang, kalaupun nk 'melahap' anak, dia tunggu anak tu besar dulu tau.

Rasanya lepas ni tak leh kata lagi nafsu binatang sebab manusia lebih teruk drpd mereka. . .
Silap haribulan, kita pulak perlu mencontohi mereka satu hari nanti.. Teett! ^__^'

Awas Gadis Bertudung!

Renungkan bersama. . . betapa halusnya senjata mereka. . .


Lewat fesyen terbaru buat si gadis bertudung iaitu 'hooded inner'. Fesyen, fesyen jgk. . . tapi awas dear, jangan sampai niat kita utk menutup aurat tersasar jadi mengikut2 pakaian agama lain pula.. The choice is yours!

Orang yg Salah

kenapa ALLAH temukan kita dengan org yg salah

Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang.

1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar, masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

Kepada yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, macam aku, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.
Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA..

PERCAYALAH sesungguhnya ALLAH tidak akan menolak permintaan hambaNYA yg menadah tangan meminta dengan penuh pengharapan HANYA kepadaNYA..

~ALLAH knows BESt!~ 
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape