Level Up

Birthday semasa kecik:

"Harini adik dah lima tahun.. jadi anak yang baik naa.." (usap-usap kepala) - Emak

"Anak ayah dah besaq!!" (dukung dan lambung) - Ayah

Birthday semasa remaja:

"Happy birthday adik! Nah" (hulur novel harry potter) - Kakak

"Adik nak makan apa harini, Abg Un belanja" - Abang

Birthday semasa di U:

*tepat pukul 12 pagi*
"Happy Birthday Zyraaaaaaaaaaa!!!" (bagi ucapan, hadiah dan nyanyi dengan bisingnya) - Kawan2

Birthday semasa sekarang (2015):



Emak ayah kembali kepada Ilahi
Adik beradik berkeluarga sendiri
Kawan-kawan datang dan pergi
Belum punya calon suami









A few heartbeat later








I feel good, tenenenenene
I know what I want now tenenenenene
(Bagi yang blur, lagu ini penah menjadi lagu tema NTV7 satu masa dulu)


Semakin tua, Birthday jugak akan jadi semakin hambar. Tak seronok okey menjadi dewasa. Buat adik-adik gua, nikmati lah zaman muda lu dengan semahu-mahunya. Takyah nak eksen matured tak bertempat. Ingat, masa muda hanya datang sekali! (Melainkan lu bela hantu raya atau botox).

Bajet bagi ucapan serupa gua ni seorang nenek tua gayaknya. Level berapa tu biarlah rahsia, yang pasti belum advance serupa nenek nenek si bongkok tiga lagi (Followers IG diammah!).

Bukan apa, sorang tweetpemes pernah buat statement lebih kurang: 
Perempuan yang hodoh tu please lah sorok umur tu dengan muka-muka sekali. Perempuan cantik takyah sorok umur pun lelaki tetap suka.
So, memandangkan gua seorang yang sedar diri... hekhek.


Happy birthday to me.
Happy belated birthday to GST. Nyibuk je nak menempel jugak kat birthday gua :3

37 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. uhuhu, rasanya belum terlambat kan? Sanah Helwah sis Zyra roxx. Ke belum birthday lagi? :/

    ReplyDelete
  2. aloloo.. i dri kecik birthday hambar ja..hhe

    Happy birthday Zyra..sudi2lah kiranya jengok kat blog i..
    http://syidamenulis.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks. Nnt i tak perasan sibuk i sggh kay :)

      Delete
  3. O-tanjyobi Omedeto ne, Zyra-chan ;3

    Yeah true enough, semakin tua, hari lahir (dan juga hari raya) menjadi semakin hambar. Keseronokan menyambut hari2 perayaan (apa jenis pun) hanya milik kanak2 saja (itu pun, bukan semua kanak2 bernasib baik). Apa2 pun, selamat hari lahir, live well ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yep, agreed. Thanks plain san 😉

      Delete
  4. eppi Sebedei.. sebenonya malas nak wish sebab dah wish kat IG.. tapi wish gak laaa.. tak wish kang kecik ati... wkwkwkwkw

    - dari seorang beliau tua yang tak suka wish besdei orang sangat, 2015

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baiklah pak cik, thanks for dabel wish 😝

      Delete
  5. Happy bestday weyyyhhh..!!! *throw confetti.* Well, aku jarang sambut bestday masa kecik, dah besar masuk sekolah pun lg jarang sbb bestday aku public and school holiday..hahaha..masuk u jek ada circle of friends yang memg akan at least pi makan kt kedai, lepak2 ngan kek span seketul time bestday.. Anyway, have a blast birthday..!

    Owh2...tweet pemes itu sangat kurang hajar.. =w= Sangat retard orang yang post tuh.. Ape2 pun aku tau ko lg mude drpd aku.. So, sentiasalah ingat bahawa ada jek org lebih tua dari ko unless you hold the world Guinness book of record as the oldest woman ever lived on earth..haha..XP

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gua pun jarang sambut gak. Just plain happy birthday je selalu tp sgt meaningful lebih lg bila dpt dr org yg close :D

      Delete
  6. Happy belated birthday Zyra...
    Memang betul. Naik umur maka birthday semakin hambar...
    But wait until kau ada laki & anak nanti, sure meriah balik...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks cEro!

      Sob sob part ayat last ><

      Delete
  7. btolla lumrahnya alam, kalo semua orang nak yang chantek yang jelita, abes yang tak chantek tak jelita saper yang nak uools., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Err, gua tak dapat kaitkan komen lu encik lalat dgn entri di atas ><

      Delete
    2. hiii, maaf sbb x phm, psl 'perempuan cantik takyah sorok umur pun lelaki tetap suka' .. xper, abaikan ;p

      Delete
  8. Happy bath-day. wakaka. sy dari remaja dulu pon birthday x gempak pon, kawan2 pon xbyk bagi hadiah. hukhuk. *nangis*

    ReplyDelete
    Replies
    1. Gua mandi tetiap hari hokey, bukan setahun sekali, kohkohkoh. Ingatan tu lg penting dari hadiah ><

      Delete
    2. but hadiah tu tanda ingatan jugak.. wakaka.. saja ngada2 hadiah, :P , kenangan..

      Delete
  9. Happy birthday~~~~ eh, kejamnya tweet tu.. sapa tweet camtu? huhu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks awwa. Er entahle, means to be sarcasm kot ><

      Delete
  10. happy birthday hakak Zyra . haha . tak apa umur meningkat tapi jiwa tetap muda beb .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harapanya organ dalaman gua jugak tetap muda belia ><

      Delete
  11. happy belated birthday zyra!! sium sikit :-*..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terharunye lu ingat gua tetengah malam ni, hiuhiu *balas sium

      Delete
  12. Hepi b'day yang ke 64 Zyraroxx!.Semoga Panjang Umur,bertambah rezeki.Dan diberkati dunia akhirat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tengs sarip. Mana part semoga bertambah cucu?

      Delete
  13. Kira ok la tu kak, kawan2 ingat juga birthday akk, sy niii... dari kecik sampai la dh duaplohsatu tahun x pernah sambut bday, lifeless sangat.. sobb sob T.T

    ReplyDelete
  14. Hahaha,, semakin tua, birthday itu hanyalah sebuah hari biasa. Banyak komitmen lain yang nak kena pikir. But, rindu moment bila orang "menyedari" kita ada.

    ReplyDelete
  15. rasanya masih dlm bulan y sma. jadi.


    HAppy belated birthday. ZyraRoXX ^^,

    ReplyDelete
  16. happy belated birthday adik.

    akak dari kecik sampai sekarang tak pernahnye celebrate birthday hakikatnya kadang akak sendiri lupa bila tarikh birthday akak. adakah dah lepas atau belum.

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape