Experience It: Bookxcess Gurney Paragon Mall Penang

Hey!

Kalau you all follow page Bookxcess atau Big Bad Wolf di media sosial mesti dah sedia maklum tentang pembukaan bookstore mereka yang pertama di Penang.

I'm overly excited bila melihat konsep kedai buku kali ni hipster dan insta-worthy habis. Lepasni kalau orang kaitkan buku dengan bosan lagi tak taulah nak cakap apa dah. Mula masuk dah rambang mata tak tahu nak tuju kemana.

Saujana mata memandang. Kalau berkenan kena inform kat kaunter, unless kau adalah seorang Spiderman.

Dalam tu jugak ada disediakan cafe dan section non-books. Sesuai untuk cari gift. Cafe tu pulak mengadap lautan yang membiru (nantilah aku update dengan gambar tadi rushing sangat). Next time memang aku duduk situ dari pagi sampai petang, haha.

Bookxcess ni terletak di tingkat 7 dan 8 Gurney Paragon Mall Penang. Buat booklovers, harus masukkan dalam tentatif untuk next trip ke Penang!

Ini first time aku cari buku sampai nak terkucil sebab gayat. Kosser mak nak bergambar atas tu nak.

Kalau tak nak ke cafe, ada je sofa disediakan di koridor tapi on first come first serve basis lah, ala macam tak biasa. Maaflah tak banyak gambar sebab aku fokus to enjoy the moment, hahah. 

Jangan risau, shelf normal masih ada kalau rasa lenguh tengkuk nak mendongak langit.

Lastly, memang aku happy sangat pihak Bookxcess membuat keputusan untuk membuka cawangan di Penang. Jenuhlah kalau nak melepaskan rindu di KL je, hahah.

Tak Zyra lah kalau keluar bookstores dengan tangan kosong. This revealation create havoc in IG sebab murah sangat LOL
Walaupun takde melukis atau melakukan sesuatu yang produktif, aku rasakan weekend kali ini sangat wholesome just by visiting one of my fav bookstores.

Until next time, ciao!

10 comments:

I know you got something in mind, c'mon spill it out!

  1. wow menarik gila. ada alasa nak pergi penang selain menketedarah haha

    ReplyDelete
  2. menarik ni weihhh boleh la nak ke sana nanti

    ReplyDelete
  3. menarik. library pun tak menarik mcm ni. aku baru nak mula rajinkan diri baca buku tahun ni.

    ReplyDelete
  4. memang instaworthy sangat ni... ramai orang tak skrg?

    ReplyDelete
  5. OKay tak follow socmed depa.
    Zira up-date ni baru tahu.
    Wah! begini rupa bookstore mereka rare sangat pada Mrs. A hehehee...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dah lama tak singgah sini. Zyraroxx dah berwajah baru

      Delete
  6. wow...bertambah lagi satu tempat wajib lawati setiap kali datang penang ni :D

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape