DIY Roxx: Design Cover Handphone Sendirik


Hi semua, dingin sejukbeku macam malamni best jugak kalau dapat hirup megi kari sesudu dua. Dahhhh kenapa ke megi pulak intro gua. *markah pendahuluan dulu salu dapat 1 2/2 je.

Gua sebenarnya tetiba terasa nak tukau henpong, huhu, dasar tak reti bersyukur dengan apa yang ada *sila campak gua ke laut. Memandangkan otak gua cecepat mengklasifikasikan perkara tersebut sebagai tidak perlu, maka gua pun decide nak makeover fon gua tu supaya gua terasa berahi semula terhadap beliau.

Gua pun pergilah pusing2 mall cari cover yang terbekenan di hati. Haram satu pun takdak, balik2 angri bird, helo kiti, angri bird, helo kiti *sila ulang sampai nam kali. Gua teringin la jugak untuk jadik gadis semasa dengan menggunakan casing fon bertelinga helo kiti. Tapi semua untuk model iphone, ahhh gua makin membenci iphone! Senang kata semua cover untuk fon gua ni plain, kosong, tak gojes.

Kecewa dengan pasaran semasa yang bias dan racis, maka gua pun decide nak balik rumah buat seniri jelah. Gua pun membeli satu cover putih bersih lagi suci kat tepi jalan, 5 hengget je baq ang. Pastu balik *balik lah sangat. Dan berikut merupakan aktibiti gua pada malam semalam.

Sharpies tu kidnap kejap dari opis, muga boss memahami


Memula lukih rangka, hik OP jugak menjadik motif utama



Seronok pulak acara warna mewarna2 ni, ewah


wahh jambus gilos OP gua. Ke arah jadik gadis ayu la katakan :3


siap acara kaler mengkaler, taruk outline itam kasik kemas dan kacak


Tadda! nilah hasilnya sebelum ditambah2 watak sampingan, muehehe.
Huh, puas hati gua sebab sekarang gua kembali menyayangi fon gua macam baru memula kenal dulu, ewah.

dan dan dan


baru la ada feel nak snap gambar pavi, whoahh! *harap ini petama dan terakhir :3

Ngahahaha apa maciam, bijak tak gua menangani keborosan gua? hewhewhew bijak lah sangat lepas tu terrrrrrbeli handbag pulak kaan :3

Apa bole buat, lumrah lah jadik perempuan ni, napsu ada semilan! fuh fuh.

nota kaki size cinderella: acara follower datang bertubi2 masih berlangsung dengan jayanya untuk sesapa yang nak juin, kamon mari meriahkannnya! ;)


42 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. Pergh ~ cantik tu . wa suka suka . mohon buatkan untuk wa 1 . ehh ?? haha

    ReplyDelete
  2. aaauuw , comel giloss kak . mohon post satu tok ain . ahhaha

    ReplyDelete
  3. untunglah dedulu tangan dibedung dengan rapi-__-

    ReplyDelete
  4. wahh kreatif betul ;D
    nak kena try juga buat cmni

    ReplyDelete
  5. apsal tak lukih gambaq gua?ah...tensyen!

    ReplyDelete
  6. cumil..mohon lukis gmbr SH*** kt sebelah robot tu,,hehehe

    ReplyDelete
  7. tabik spring longgaq!! kalo akak contiang2 bg belemoih ja...

    ReplyDelete
  8. bukan main jambu optimus prime... pasni kena tukar nama la.. opatimah prima mungkin...

    ReplyDelete
  9. hebat! wah...bleh try jugak la cmni...hee

    ReplyDelete
  10. kahkahkah ni macam aku jilat enpon ko harus terhakis lukisan tu.so jaga2 hahaha

    ReplyDelete
  11. nsb baek lukis lawa. kalo lukis hodoh, x rs cam nak buang je handphone tuh?

    ReplyDelete
  12. seriously kreatif giler... think out of the box..suka sangat taw... idea baru ni :)

    ReplyDelete
  13. wahh.. smart!! kan best klo pndi melukis mcm zyra..sobss TT

    ReplyDelete
  14. knape lu ni kretip sngt? wa jeles ngn lu nih, tau tau tau? :3

    ReplyDelete
  15. wahhhhhh...pandai melukis budak nie :P

    ReplyDelete
  16. Kreatifnya! Orang tangan berseni bolehla wat cani.. Dapat tangan kayu cam MM nih, harom nak jadi lawa cani.. Makin hancus adela kot.. Huhu..

    ReplyDelete
  17. CUN LA BEB ..
    KRETIF GEGILEGILEGILE .. HAHAHA

    PINJAM TANGAN .. HAHAHA

    ReplyDelete
  18. mohon buatkan untuk wa satuu pelissss . *muka budak mintak doposen kat mak ^^

    ReplyDelete
  19. smart glew.. wat kn 1...
    hehe

    hai...

    jemput ke my giveaway
    http://oneniezuka.blogspot.com/2012/09/giveaway-saya-mau-novel-dari-onenie.html

    ReplyDelete
  20. kreatif lg inovatf. . :D nk tau pen ape ZyraaRoxx gne untk wat outline rgka OP 2. .blh bgtau? hehe ^^

    ReplyDelete
  21. kreatif laa awok ni..blog pon cantik

    ReplyDelete
  22. zyra wak nak tempah satu..pesen upin ipin bole?!!..bhahaha

    ReplyDelete
  23. org seni yang lawa .. bila nak kerja dgn APO department .. huhuk

    ReplyDelete
  24. cover 33sekupang boleh buat..skrg org bg free je kot cover tu..

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape