Antara Ais-Pop Dan K-Pop

Haters gonna hate.

Gua tau ramai bloggers gugurl fanatik korea, mintak maap kalau entri kali ni menguris hati dan limpa lu orang sampai tak lalu nak berfesbuk :3

Gua pun hairan bin ajaib kenapa gua tak reti nak nonton drama2 korea apatah lagi nak minat sampai pingsan2. Mungkin sebab gua ni tak ayu, gua ganas bebb ganaszzaahh!! \m/

Persoalan yang salu diajukan ke gua:

kenapa gua tak suka korea? kenapa gua tak suka korea kenapa awat gua tak suka korea kenapa gua tak suka korea Y U No K-poping kenapa gua tak suka korea kenapa gua tak suka korea why dont u watch korean kenapakah gua tak suka korea mengapa gua tak suka korea?

Nah jawaban untuk soklan2 diatas:

1. Definisi hencem/cute yang berbeda

Soal hati dan perasaan serta taste-buds (jadah?) memasing adalah tak sama, mungkin laki korea bukan taste gua, jantan mat saleh jugak jadik kegemaran, awwwwhh. Nampak sangat betapa kuatnya penjajahan inggeris terhadap diri gua, kuhkuhkuh. (tapi lelaki melayu thethap beraja di hati, sapa bilang laki melayu tak menawan.. eh termenyanyi)

taste lu begitu taste gua begini *ouh m.shadows y u so kiuts?

2. Gua ditipu orang korea hidup-hidup

Memula pepuan kuria dimasuki ke malaysia dulu punyalah gua taksub akan kecomelan mereka, jeles, cemburu jangan cakaplah. Salu gua tertanya2 cemna depa boleh comey banget. Tapi rerupanya semua tu plastik semata! Cis gua terpedaya :3

sebelum dan sesudah, jem.

3. Lelaki bergaya feminin

Gua suka laki yang ada karisma, versatile, aura, tough, hormon kejantanannya yang terserlah. Arghh. ternyata lalaki kuria bukanlah jalan penyelesaiannya, jadah gua merepak =.='


4. Abang gua salu tipu gua

Dulu time gua masih kecik dan kpop belum tumbuh subur lagi di bumi malaya, abang gua salu nipu gua. Dia salu kuar rumah so sebelum kuar gua tanya nak kemana? (sebab gua suka ngikut). Pestu dia akan jawab "nak pi korea". Hangin satu badan gua! Tiap kali dia tamau bawak gua kuar bersama, tulah alasan beliau, sebab tu gua tak suka korea kot? mihmihmih.



Begitulah alasan gua, memang dua dunia kita berbeda. Harap tak menjejaskan persahabatan sesama kita, ewah, jum gua belanja ais k-pak a.k.a ais pop kat kedai pak mud, kuhkuh.

Tapi gua respect je kpop fans. Minat memasing, papehal pun kita still warga malaysia, kasilah minat yang lebih mendalam sikit pada retis malaysia, erkk.

P/S: gua penah jugak ikut siri Winter Sonata satu ketika dulu sebelum hormon gua bertukar kromosom, wahhh! err cita tu korea kan kan kan kan.

36 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. hehehe..saya tgk cerita korea..boleh kata hampir jadi gila juga..haha..tak ada fanatic smpai sanggup beli tiket konsert mahal2 wonder girl live in Stadium Negara..see I know. T___T

    ReplyDelete
  2. Hahaha. Fiza pun memang tak minat dengan retis korea ni. Yang retis lelaki menyanyi dan berpakaian macam takde kemaluan je.

    ReplyDelete
  3. kuria comel..! hahaha..

    aku takde mslh dengan depa selagi depa x buat mslh dgn aku..

    amboi~! haaha..jadah diorg nk cari mslh ngn aku..?

    aku skrg tgh jatuh hati kt Matthias Harris.. pi cari kt utube.. haha..

    ReplyDelete
  4. sy pun suka tgk drama korea sampai sguup tido pkul 2 pgi,hee.....tapi sama dgn kak nurul aini,xada lah fanatik pun..suka tengok citer jer,lagu boring sikit,hee

    ReplyDelete
  5. hehehe..masing2 ada citerasa tersendri...
    # jantan mat saleh lebih macho daripada jantan korea...ngeh3!!!

    ReplyDelete
  6. artis kuria ada special yg t'sendiri .. seyesly ,mmg kena tipu hidup2 tantang plastic surgery k-pop girl. tapi. Dorang tetap comel . Suke suke suke sis tempek pic HIM CHAN kt entry ni.. ^^huhu

    ReplyDelete
  7. ehem kesamaan kita. Kalau korea tengok movie je, tak reti nak layan lagu. Tapi memang tak overdose lah. haha

    ReplyDelete
  8. peminat kuria ------->
    hapal semua awek2 kuria
    semua lagu pun hapal
    tarian lagilah hapal.




    :p *tipu

    ReplyDelete
  9. Aku ada juga minat lagu kpop ni, tapi lagu dia je lah.. kalau nk tgk vc org2 dia menyanyi dgn pakaian seragamnya yg pelik tu taklah =.="
    Bangga jadi lelaki melayu hak2

    ReplyDelete
  10. dulu minat la pastu insaf dh sket.kih3.

    ReplyDelete
  11. SUKE LAYAN K-DRAMA, XSUKE LAYAN LAGU SEBAB SEPATAH HAREM XPAHAM..HUAHUA

    ReplyDelete
  12. well hidup A7X...huhu...

    #the rev always the best even die dh xde...

    ReplyDelete
  13. jujur wa cakap, xpernah minat korea @k-pop ni. langsung xde hati nk tengok. jiwa xsesuai kot.pelik gk tengok wa punya adik lelaki yg sanggup berjaga malam sbb tak putus2 layan drama korea ni.. bola wa minat la hehe =)

    ReplyDelete
  14. wahh, ter-spot sungjong di ats tuh. ~^O^~ suke2~ hahaks!

    ReplyDelete
  15. saya suka korea . tapi x lah fanatik XD

    ReplyDelete
  16. MM suka orang Korea ni sebab cara dorang bercakap.. Kadang2 cam lawak, kadang2 comel.. Hikhik! ^_~

    ReplyDelete
  17. dulu minat skg x minat da sbb ciri2 lelaki idaman gua mcm lu laaa... janji ad 6 pack je muahahha lg satu berbanding awek2 korea before make up gua rasa gua pling cantik ehhhh hahhaha

    ReplyDelete
  18. mmg korea smua plastik..zieya pnh komen kt sat entry ckp bnda ni..tpi fanatik korea xdpt trima... zieya buat tak thu ja..hehe

    ReplyDelete
  19. hehe naz pulak layan jepun..heheh tak lah..layan jepun sebab nk masuk test jepun..so kene belajar listening.... heheh :)

    ReplyDelete
  20. i bukan korea mania...layan drama pilih2..k-pop x suka...tp since banyak pelakon celop dr geng kepak dorang, terminat sorang jerr la..yg semalam kami siap lukih tu..hehe..

    bukan minat kat dia...minat gigi..haha

    ReplyDelete
  21. tapi xboleh lawan fanatik gua kt adam mukhriz a.k.a aaron aziz,...bulih pingsammm....eh tetiba hero malaya plak,..hehe

    ReplyDelete
  22. ehehe..mmg owg korea mmg ramai plastik..

    ReplyDelete
  23. 2-3 drama korea terpilih ja aku layann..yg selebihnya...pndang sebelah mata..aku mmg tak minat sgt..aku suka cita omputih mcm zyra roxx

    ReplyDelete
  24. retis korea mmg plastik ! bencikkk ! haha tp suka jugak tgk cite korea ni . hewhew :P

    ReplyDelete
  25. Hahaaa, lawak2x. Gengla kita ! Saya tak suka 'celebrity' korea :p

    ReplyDelete
  26. pendapat lu dengan wa sama.. wa pun kurang minat dengan k-pop nie.. ayu sangat jantannya tu.. btw wa suka lelaki mat salleh yg first tu... ^^ hensemnye. slurppp!

    *wa tak copycate lu tau :P

    ReplyDelete
  27. Dulu waktu diperkenalkan dengan k-pop x berapa minat sebab bgku diorang x hensem....hehe..:D

    Lepas tu bila dah besar minatlah juga layan lagu2 diorang...Tengok diorang menari...

    Then,sekarang layan drama die pulak...Tapi hakikatnya x kenal pun siape pelakonnya...kuikui.. :P

    ReplyDelete
  28. aku pernah gak tengok drama korea n dengar lagu sblum kpop ni femes kt sini.
    tp dulu2 punya tak sama cam skang. yg skang ni dh ntahapehape dah.

    sejak hormone testosteron ni berkembang aku dah tak layan dh korea. haha

    ReplyDelete
  29. aku layan jer cter episod korea tu.. tapi kalo aku tgk, aku akan tgk sampai abis tak kira la tak tidur skali pon... rugi lah kau tak layan korean... rugik rugik.. ekekee

    ReplyDelete
  30. hahaha,, seriously serious,, kih3,, best!!! muja suka drama korea,, bukan sebab hero hensem,, tapi sebab jalan citer dia macam yang muja nak,, yang fantasi,, bukan realiti macam citer melayu,, hehe,, tula yang kusuka,, hehe,,

    ReplyDelete
  31. alasan yg last skali tu aku rasa alasan yg paling kukuh skali. sekukuh konkrit, walaupun konkrit tu still bole runtuh kena langgar ngan traktor.

    ReplyDelete
  32. Minat Kuria tapi kengkadang benci jugak bile ade yg fanatic sgt..Nak je hempuk pakai laptop skali..
    Gua minat retis Ingris juga..Takdelah hidup KPOP semate..

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape