Kisah Jari Telunjuk

Podiaa podiaa??

Jari telunjuk pun nak jadi kisah ke? Dah macam pengarah pilem yang ketandusan idea nak buat pilem je kan gua ni, dush dush!

Gua bizi dengan urusan rumahtanggabatu semejak dua menjak ni so gua bizi. Dalam bizi mana nak terbitnya idea nak buat entri kaw-kaw yang canggih manggih *sedih*

Tapi gua pablish jugak lah entri ni sebagai pengubat rindu peminat gua *ayat bajet retis buat album baru hadiah ke peminat*

Dalam cerita kalini gua hanya nak menampilkan zyraroxx dalam beberapa versi, almaklumlah kurang bajet nak nambah banyak-banyak watak dan pelakon tambahan, hiks.

versi malas tahap cacing kerawet



versi control ayu dan bambam

versi pudina segar

versi designer, kahkahkahkah k

versi taleh blah, zyraroxx dah besar *sobs* :')



Eksheli cerita gua diatas dihasilkan melalui tablet gua time takdak keja di opis. Setakat bulan ni jelah kot takda kerjanya, bulan depan memang macam lipas kudung lah gua, sobs sobss. June, keep away from meh!

Ada Apa Dalam Handbag Anda?

Ini bukan macam kisah Ada Apa Dengan Cinta, takyah nak teruja sangat, kehkeh.

Gua tertarik dengan sebuah blog bernama Tangan Punya Kerja ni, dia punya ilustrasi sungguh memikat hati sanubari gua ini, lukis pakai apatu? Hiks.

Dan gua jugak berbesar hati dan pankreas nak join segmen yang dianjurkan oleh beliau memandangkan segmennya lain dari yang lain dan bernilai estetika tinggi. Yang penting, tak menyusahkan gua untuk klik itu ini sampai rosak mousepad gua.
Inilah henbeg beliau, comels 
(sila 'ragut' henbeg ini untuk join segmen)


Takyah cakap banyak, jom kita pergi menjelajah menelusuri masa ke ruang dimensi henbeg gua. Gua ada beberapa ketul henbag sebenarnya, jadi gua pilih yang gua selalu bawak dan boleh jadi henbeg kesayangan kot sebab beliau merupakan henbeg yang tertua. 


Inilah beg yang gua maksudkan. Hampir tiga tahun beliau berbakti dan memberi keyakinan tatkala melangkah kaki, atoddia ayat. Benda-benda berikut merupakan yang wajib ada dalam beg, even bila tukar beg pun mereka pasti dipunggah sama. Setelah ditapis segala resit dan sampah sarap, mai skodeng apa yang ada:


1. Purse

Yang ini haruslah wajib. Kang tak pepasal jadi warga asing dan kena mintak sedekah, kuhkuh. setakat ni gua masih tak penah terlupa bawak. Tapi pernah hampir tertinggal dekat celah-celah longgokan baju di supermarket, phew!

2. Kunci

Gua pernah tertinggal kunci dalam bilik dan dengan slumber rocknya pi tekan kunci sebelum keluar. Alamatnya, terpaksa jadik McGyver tak bertauliah sebentar dengan memecahkan dan tukar tombol kunci baru dengan SENDIRI, wah megahnya bila boleh buat kerja jantan. Semenjak itu, kunci, beg dan gua tidak lagi dapat dipisahkan.


3. Phone

Gua rasa menatang ni buat ada-ada je, just in case. Bukan selalu gua guna pun. Kadang-kadang termati cenggitu je dalam beg sebab kehabiasan bekalan bateri, kesian beliau.

4. Tablet

Menatang ni lah punca phone gua terabai. Sibuk dok LINE, WeChat, Whatsapp bagai dalam ni haa, luas sikit mata memandang. Kadang boleh jugak sketching lukisan bila bosan tahap gaban.




5. Mekap

Wahh ayu gittewww. Biasa, keterampilan harus dijaga. Kahkah! Tapi gua bukan jenis yang tacap mekap tiap 38 minit. Memang depa selalu berada dalam beg sebab gua jenis mekap dalam kereta tetiap pagi dekat parking lot, kuhkuh mengejar masa lah sangat.

6. Ubat Kecemasan

Kemahen lah kecemasan kan. Kira cemas lah jugak bila tetiba terasa jerawat mula nak berputik kan, baik gua 'siram' dengan racun sesiap sebelum ia berkembang mekar. Tiger balm pulak sangat membantu saat headache datang mengintai tatkala melayan karenah bos dan client.

Muehehe, itu saja lah kot benda penting yang tak boleh termiss dari dalam henbeg. Oh ya, ada lagi iaitu kabel USB merangkap pengecas gajet dan jugak snek ringan (malas nak lukis, dush dush!)

Apa pulak menda yang ada dalam beg ampa? Takdak henbeg? Beg galas pun boleh, kalau takdak jugak beg plastik punnn boleh. Yang penting jomlah join reramai kasi meriah ini segmen, oh ya, tarikh luput segmen ni adalah pada 10 Mei 2013, sempat lagi tuuuu. ok, tata!

jom balik kampung pergi mengundi
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape