Ada Apa Dalam Handbag Anda?

Ini bukan macam kisah Ada Apa Dengan Cinta, takyah nak teruja sangat, kehkeh.

Gua tertarik dengan sebuah blog bernama Tangan Punya Kerja ni, dia punya ilustrasi sungguh memikat hati sanubari gua ini, lukis pakai apatu? Hiks.

Dan gua jugak berbesar hati dan pankreas nak join segmen yang dianjurkan oleh beliau memandangkan segmennya lain dari yang lain dan bernilai estetika tinggi. Yang penting, tak menyusahkan gua untuk klik itu ini sampai rosak mousepad gua.
Inilah henbeg beliau, comels 
(sila 'ragut' henbeg ini untuk join segmen)


Takyah cakap banyak, jom kita pergi menjelajah menelusuri masa ke ruang dimensi henbeg gua. Gua ada beberapa ketul henbag sebenarnya, jadi gua pilih yang gua selalu bawak dan boleh jadi henbeg kesayangan kot sebab beliau merupakan henbeg yang tertua. 


Inilah beg yang gua maksudkan. Hampir tiga tahun beliau berbakti dan memberi keyakinan tatkala melangkah kaki, atoddia ayat. Benda-benda berikut merupakan yang wajib ada dalam beg, even bila tukar beg pun mereka pasti dipunggah sama. Setelah ditapis segala resit dan sampah sarap, mai skodeng apa yang ada:


1. Purse

Yang ini haruslah wajib. Kang tak pepasal jadi warga asing dan kena mintak sedekah, kuhkuh. setakat ni gua masih tak penah terlupa bawak. Tapi pernah hampir tertinggal dekat celah-celah longgokan baju di supermarket, phew!

2. Kunci

Gua pernah tertinggal kunci dalam bilik dan dengan slumber rocknya pi tekan kunci sebelum keluar. Alamatnya, terpaksa jadik McGyver tak bertauliah sebentar dengan memecahkan dan tukar tombol kunci baru dengan SENDIRI, wah megahnya bila boleh buat kerja jantan. Semenjak itu, kunci, beg dan gua tidak lagi dapat dipisahkan.


3. Phone

Gua rasa menatang ni buat ada-ada je, just in case. Bukan selalu gua guna pun. Kadang-kadang termati cenggitu je dalam beg sebab kehabiasan bekalan bateri, kesian beliau.

4. Tablet

Menatang ni lah punca phone gua terabai. Sibuk dok LINE, WeChat, Whatsapp bagai dalam ni haa, luas sikit mata memandang. Kadang boleh jugak sketching lukisan bila bosan tahap gaban.




5. Mekap

Wahh ayu gittewww. Biasa, keterampilan harus dijaga. Kahkah! Tapi gua bukan jenis yang tacap mekap tiap 38 minit. Memang depa selalu berada dalam beg sebab gua jenis mekap dalam kereta tetiap pagi dekat parking lot, kuhkuh mengejar masa lah sangat.

6. Ubat Kecemasan

Kemahen lah kecemasan kan. Kira cemas lah jugak bila tetiba terasa jerawat mula nak berputik kan, baik gua 'siram' dengan racun sesiap sebelum ia berkembang mekar. Tiger balm pulak sangat membantu saat headache datang mengintai tatkala melayan karenah bos dan client.

Muehehe, itu saja lah kot benda penting yang tak boleh termiss dari dalam henbeg. Oh ya, ada lagi iaitu kabel USB merangkap pengecas gajet dan jugak snek ringan (malas nak lukis, dush dush!)

Apa pulak menda yang ada dalam beg ampa? Takdak henbeg? Beg galas pun boleh, kalau takdak jugak beg plastik punnn boleh. Yang penting jomlah join reramai kasi meriah ini segmen, oh ya, tarikh luput segmen ni adalah pada 10 Mei 2013, sempat lagi tuuuu. ok, tata!

jom balik kampung pergi mengundi

30 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. gua jalan2 bawak diri je.. uhuk...

    ReplyDelete
  2. ahhaha xD saya punya x sbnyak tu... ngee~~ xD

    ReplyDelete
  3. sama la...dah mcm beg ajaib rsenya..semua benda ada

    ReplyDelete
  4. kesian kat si handphone tu diabaikan huhu

    ReplyDelete
  5. dalam beg gua ada gas pemedih mata . kau hado ? haha

    wechat tak balas pun -_-

    ReplyDelete
  6. waaah segmen yang menarik.. nak join lah

    ReplyDelete
  7. HAHA.. Macam2 ada.. dah macam poket doraemon.. HAHA

    ReplyDelete
  8. rasanya beg tu lebih besar dari isinya? :3

    ReplyDelete
  9. walaupon entry segmen zyraroxx cool giler entry~ Huhu.

    ReplyDelete
  10. tu dia...mcm2 ada...selamat bersegmen.....

    ReplyDelete
  11. Wah... x letak beger sekali ke dalam beg hahaha... :P

    ReplyDelete
  12. pernah buat ni ..tapi kelakar org terkejut sebab dalam hb ai ada spanar....hehehee

    http://dia-honey.blogspot.com/2011/10/tag-whats-in-my-bag.html

    ReplyDelete
  13. good luck...agak2 handbag lu besar mn??errr...

    ReplyDelete
  14. Yeahh. Terbaik. Gambar shawn ade tak dalam bag. Auwmm :p

    ReplyDelete
  15. so jeles =) saya tak kreatif! hahaha blog sangat cantik

    ReplyDelete
  16. fuhh lengkap gak tuh..

    mas paling penting, air btol, kipas,beg duit n pyung..

    veseline,cermin mata,pen,mnyk kpak ,cmpd pwder n prfms extra je..hihihi

    ReplyDelete
  17. Kalau nak citer apa benda yang duk ada dalam handbag ni mau 2,3 mukasurat jugak nak taip.. Segala mak nenek adaaaaa... Kihkihkih~

    ReplyDelete
  18. dalam henbeg saya ada henbeg.hahahaa

    ReplyDelete
  19. tompang baca je,, join malas,, hehehe,,

    ReplyDelete
  20. banyak betul brg dalam beg.dah namanya perempuan kan.hehehe..brg2 tu semua wajib hado.

    ReplyDelete
  21. cantiknya la pic2 tuh.. cam yg real dah.. :)

    ReplyDelete
  22. Teena letak dlm poket jer brg2..kdg2 bru gna handbag

    ReplyDelete
  23. dalam handbag saya, hand bag pun tak ada :p

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape