This Means WAR!!

Hey,

Zaman sekolah tadika, sekolah rendah dulu sapa je yang tak pernah cari fasal/bergaduh dengan kawan-kawan. Kalau kau tak pernah itu bermakna kau tak best atau pun kau jenis yang maha nerd gila. Kahkah! Awww come onnn..

Ini cara paling simple untuk cari fasal. Bagi aku, ini menujukkan tanda kasih sayang, wahaha! I'm such a little rascal..

Lazimnya, diorang akan balas balik, then aku conteng lagi, diorang balas lagi, berulang-ulang macamtu sampailah bosan. Tapi lain ceritanya bila kali pertama aku conteng sikit tapi dia dah balas banyak sekaligus!


War tersebut boleh berkahir dengan kertas yang koyak atau pensel yang patah atau satu mukasurat kertas yang penuh dengan contengan yang tidak lagi mampu dipadam. Itu cara kami menunjukkan tanda kasih sayang dan persahabatan.

Tapi aku rasa tak kisah sangat pun kalau gaduh waktu kecik dulu. Biasalah budak, sifatnya masih naif, jiwanya itu suci, dosanya belum dicatit, maka kami jadi mudah meminta maaf dan pemaaf. Bergaduh waktu pagi, waktu rehat dah berpimpin tangan semula menuju ke kantin. Or worse, 5 minit kemudian dah mintak pinjam pemadam...

Sekarang?
Beranilah cari pasal dengan aku???!!!!
Eh.. (blushing)



*one of my fav song from A7X


Aku kadang declare war dengan diri sendiri. Sebab hati tak sync dengan apa yang otak kata. End-up aku yang merana. Jadi, selagi diorang taknak sync aku akan declare war dengan tidak mengendahkan mereka, huahahahah pada muka aku.


The supreme art of war is to subdue the enemy without fighting - Sun Tzu 

49 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. pernah jugak buat. hahahahahah
    selalunya bila mintak kawan staple kertas kita, dia staple kat tengah2 kertas kekadang sampai kertas berlipat, hahaha XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah okey yg tu tak pernah buat ><

      Delete
    2. Hahahaha Tak pernah wat. Tapi biasa tengok classmates buat cemnie bila ada geng dia mintak tolong stapler kan kertas.

      Pernah sekali masa kawan mintak tolong tebuk lubang kat kertas. Lagi laa. Dia gi tebuk tengah tengah kertas. Depan cikgu lak tuu... Dengan cikgu sekali tolong gelak. XD

      Ah sudah... Rindu sekolah. Pfffft :D

      Delete
    3. Okey, lupa bagitau... Tuu kisah masa tingkatan enam k. Bukan darjah enam XD

      Delete
    4. Hahahaha sometimes we never growing up ;)

      Delete
  2. Replies
    1. Aku start jd pengawas msa darjah tiga, tp itu bukan penghalang bahkan penambah kuasa, muahaha

      Delete
    2. Aku pun pengawas jugak masa sekolah rendah.
      Tapi aku jadi pengawas sebab boleh masuk kelas lambat, boleh keluar rehat awal dan boleh makan dekat kantin lama-lama....hahahahahahahahah

      Delete
    3. Hahaha boleh geng! Pengawas menyalahgunakan kuasa ;p

      Delete
  3. haha time kecik semua innocent kan. Sikit2 taknak kawan, sikit2 nak bagitau mak, end up berpelukan balik. aku dulu time sekolah suka sorok barang orang sampai budak tu nangis. lepas nangis baru aku bagi haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha boleh tahan kejamnya hang ni Nadia. Aku penah buat gak, tp kena sabotaj, akhirnya brg yg aku sorok tu hilang betul2, haha aku pulak yg nangis ><

      Delete
  4. Pernah buat..bila cikgu lambat masuk..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lagi best time cikgu ada, silap haribulan dedua kena berdiri atas kerusi ><

      Delete
  5. brani conteng kertas aku, aku baling buku nya dari tingkat 3...

    ReplyDelete
  6. pernahhh.... begaduh sampai koyakkan buku pun pernaahhhh.. hahaha btw, lagu fav. tu sama la. haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha oernah jugak koyakkan buku kaean, lepastu takut dia report kat cikgu or worse, ke bapak, ngeee

      Amboi boleh tahan rocknya Lissa ni ><
      bagus3

      Delete
  7. sekarang kalau cari pasal ngan ko.. err

    ..ko nak cari pasal kat mana? sebab tadi aku nampak dia pegi pasar malam ngan mak dia :P

    P/s : jarang orang cari pasal ngan aku.. sebab aku ketua pengawas hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sekarang, terimalah natijahnya!! (amboi dh mcm sarikata filem hindi)

      nasib ko tak sekolah sekali dgn aku klau tak mmg aku cari fasal jgk dgn ko!

      Delete
  8. Sebut pasal 'hati tak sync dengan apa yang otak kata', that's my everyday struggle.

    Kalau lelaki (masa budak sekolah) rasanya paling senang nak gaduh dengan cuit-cuit.
    A cuit B, B balas lagi kuat, A balas LAGi kuat, B balas dengan tumbuk, A balas dengan terajang, pastu gaduh2 gedebak gedebuk. Last2 cikgu nampak kena denda sama2 berdiri luar kelas, gelak sama2. Hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Erm, bila lah hati nk dgr ckp otak kan..

      HAHaha boys mmg lagi ganas permainannya. Hahaha cemana ntah cEro bergaduh, kihkihkih

      Delete
    2. Dulu selalunya kalau gaduh mesti akan kalah, sebab dulu badan kurus dan kecik.
      Sekarang?
      taf dan bergaya. Hahahahahahaha **perasan**

      Delete
  9. Wahahaha Memang pernah wat cemnie jugak... Kehkehkeh XD

    ReplyDelete
  10. masa kecik dulu, saya paling tak suka bila saya lukis sesuatu, kartun ke apa2 lukisan, lepas tu ada member lain tokok tambah lukisan saya. rasa nak sepak2 je huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kihkihkih tokleh terima kritikan le tu :p

      Delete
  11. tak ingat dah pernah buat ke tak... rasa macam tak, gua budak baik, gua anak cikgu... haha ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah anak cikgu laa sepatutnya lebih nakal sebab immune, muahahahaha!! :p

      Delete
  12. masa sekolah rendah paling kerap bergaduh..kejap2 tak mau kawan..naik sekolah menengah kurang dah..tapi kalau bergaduh makan masa bulan nak bertegur sapa....heheh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kan, ayat tak mau kawan tu sentiasa di mulut. betul, kalau gaduh time sekolah menengah ambik masa nk berbaik. time tu ego dah develop :3

      Delete
  13. Aku kecik2 dulu aku nerd giler, xde cari pasal dgn kawan, tapi aku still rasa diri aku best. Seorang nerd yg best. Sampai skrg masih lagi nerd yg best..wuahaha..

    Kalau member conteng kertas aku, aku diam. Aku fokus betul2 kat cikgu. Aku buat x layan je member tu. Aku bg dia silent treatment. Padan muka.. So, automatic aku menang. Menang pun aku dapat, pelajaran pun aku dapat. bapak ahh... poyo giler aku..hahaha...

    Keadaan berubah setelah aku menjejakkan kaki ke universiti. Aku dah mula hilang fokus. Lecturer kt depan, kadang2 aku buat hal sendiri dgn kawan2 aku. Aku mula melukis2 ketika lecturer mengajar. Kadang2, aku sengaja conteng buku member aku. Sikit je...tapi dibalas balik dengan contengan yg banyak..

    Sejak dari itu, baru aku tahu apa perasaannya bila dibuat macam tu. Sedikit perasaan geram tapi rasa happy tu timbul sendiri. Gurauan tu membuatkan aku rasa lebih rapat dgn kawan aku. Syukur aku dapat juga rasa perasaan tu....

    Kadang2 aku terfikir kenapa masa kecik2 dulu aku x buat macam tu? Kenapa dah besar time pelajaran yg menentukan masa depan aku baru aku nak buat? Kenapa? Skrg aku rasa bersalah sbb telah menzalimi zaman childhood aku. Sepatutnya, aku spend betul2 zaman chidhood aku dgn gurau senda kasar macam ni. So, guys...apa yg perlu aku buat utk menghilangkan rasa bersalah ini?

    Tolong bg kata2 semangat sikit kt aku supaya aku dapat maafkan diri sendiri...
    Bash me or motivate me..anything...I just want to say..I don't care... kahkahkah....

    ReplyDelete
    Replies
    1. serba salah aku baca karangan engko ni bro. hahahaha hang mmg nerd! kalau kita sekelas dulu mmg aku basuh ko habis-habisan! kahkahkah!

      oklah at least ko merasa jugak pengalaman nakal tu walaupun dh tua bangka, hahahaha. pada pendapat aku lah kan, ko jadik nakal pada masa tua adalah disebabkan ko terlalu nerd pd zaman muda. it bottled up inside you, lama-lama pofff! jadilah koko crunch.

      takpe, barang yg lepas usah dikenang. ko tokleh nak patah balik dah melainkan si cEro tu berjaya cipta mesin masa, hahaha. apa yg penting sekrg, bagi aku la kan, nanti bila ko dapat anak, ko jgn biarkan dia jd nerd mcm ko dulu, hahahaha goodluck :p

      Delete
    2. Aku bukan buat karangan la...aku konpes. Takkan x biasa kot format confession. Ada part rasa bersalah, part bermonolog, part minta opinion. Last sekali, part menagih simpati. Kahkah...

      Btw, kalau dulu kita sekelas pun, aku rasa x mampunya kau nak basuh aku. Benda lain yg jadi. Maybe kau akan jadi terlalu impress time tgk aku... sampai kau pulak terpengaruh nak jadi nerd mcm aku..kehkeh..

      Takpe la benda dh lepas. Nk tunggu cero berjaya cipta mesin masa? Hmmm...x logik. Nobita mana mampu buat apa2, tahu guna je...tu pun selalu fail. Terpaksa la tunggu nobita a.k.a cEro kahwin dan beranak cucu dulu. At least dlm cerita doraemon, cucu nobita reti guna mesin masa. Wahahahah...

      Delete
    3. Cis sungguh bila Bro Ley samakan aku dengan Nobita. Hahahaha...
      Tapi kalau aku berjaya cipta mesin masa, korang nak join sekali ke, camana?
      hehehe

      Delete
  14. Memang ZyraRoxx ni Rocks sungguh. Aku pulak dah tua uhuk uhuk tak layan mana lagu getaran gegendang telinga macam ni. Hahaha.

    Dulu siap bertumbuk, tendang lagi. Esok baik dah. (lama sikit berbaik sebab ego budak laki eh kecik-kecik dah pandai ego bagai)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha sesekali rock. actually aku ni jenis universal. semua layan je :p

      hahah tipikal lelaki mestilah main tumbuk2 barulah anak jantan. Oooo i see rupanya ego lelaki develop awal ea :3

      Delete
  15. Buku kite sesape pun xleh conteng..tp kite Sedia Kertas Kat tengah.. So Kat c2lah kite ngn org sebelah lukis - lukis or gosip2. Yg best dr kecik buat smpi laa ke u... Smpilah da Keje ni pun masih sm jer :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wah!! hebat betul ni. bestnyaaaa kalau dok sebelah Namy :p

      Delete
  16. bukan kata kecik2..dah masuk kampus pun still bt benda ni kt kawan sebelah....haha

    ReplyDelete
  17. kelakar kak jira. comel je. ea, xnak puji nnt blusher, eh bunching ea butcher eh.

    ReplyDelete
  18. Baca posting kali ni buatkan aku rindu nenek aku... Serius beb... Dulu nenek aku yang jaga aku masa kecik... Selalu gaduh gaduh manja dengan nenek aku...

    Bissiril Fatihah...
    Embon Binti Mat

    ReplyDelete
  19. hmm.. sampai sekarang still buat kerja tak senonoh ni . kawan tengah kusyuk salin lecture notes tolak sikit siku dia... bila dah rasa bosan dengar lecturer membebel , lukis gambar kucing sikit kat buku kawan . hahaha

    ReplyDelete
  20. sapa yg x penah buat mcm ni maknanya dia x penah membesar hahaahah

    ReplyDelete
  21. hahahhaha..masa ak tingkatan satu..aku bukan setakat conteng je buku kawan sebelah.....siap cubit,tampar,lempang lagi..time tuh aku geram walhal dia tak salah apa pon...ahahahhahaa....naluri seorg pembuli katakan~~~~~~
    dia tak melawan lagi best ak kacau!

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape