Zyraroxx Dalam Buasir Otak the Komik!

Hey guys,

Harini aku tak nak mukadimah pepanjang. Dengan nafas persis lembu jantan Mexico, aku nak bagitau korang bahawa komik aku sudah diterbitkan!



Okay, agak perasan secara melampau di situ, gahgah! Sebenarnya projek komik bawah tanah ni aku usahakan bersama-sama 32 orang pelukis komik indie/blogger yang lain atas inisiatif pemilik blog Buasir Otak, sapa lagi kalau bukan Prince of Noob (tepuk tepuk). Thanks Noob sebab memberi peluang untuk komik picisan aku diterbitkan. Kali terakhir karya aku diterbitkan adalah dalam majalah sekolah dulu, hahaha..

Oh ya, komik ini turut dimeriahkan dengan kehadiran geng blogger yang aku rasa tak asing lagi bagi pembaca blog aku iaitu Aujinz (Lanun Ranggi), cEro, Amna Shark, Plain83 dan of course, Prince of Noob in a Patrick suit, hahaha. Kalau baca blog mereka pun dah best, apatah lagi komik mereka yang eksklusif dan belum pernah diterbitkan di blog. Lagipun, bila lagi nak tengok lukisan aku versi komik kan?


Klik SINI untuk details kedua-dua buah komik


Aku nak kabo awal-awal yang aku ni bukanlah pelukis jauh sekali seorang kartunis, tapi kadang-kala aku suka mengekspresikan fikiran aku melalui lukisan. Melukis komik digital dengan hanya menggunakan mouse laptop agak mencabar kesabaran tapi aku sangat berpuas hati walaupun karakter komik aku kelihatan kaku dan keras (pedulik!). Sebenarnya waktu Noob offer dulu, aku ingat kena buat satu page je, rupanya sepuluh, terus merecik peluh jantan dan betina, hahaha!

Cakap banyak tak guna, apa kata korang beli je komik kolaborasi yang sangat terhad ini sekarang. Diulang suara: stok adalah terhad. Korang juga boleh dapatkan Komik Buasir Otak volume pertama (triple terhad) untuk melengkapkan trilogi Buasir Otak the Komik dekat rak buku korang. Kalau dah habis nanti jangan datang merengek dekat aku atau nak pinjam komik aku sebab aku takkan layan, hahahaha (melainkan kau hensem). 


 Pakej buku RELOADED dan REVOLUTION
= RM30 (satu RM15 sahaja)


Untuk membeli hantarkan emel kepada:
princeofnoob[at]gmail[dot]com

Atau PM di Facebook Prince of Noob:

Tapi kalau kau rasa memalu kucing nak berhubung dengan Noob secara terus, kau boleh hubungi aku malalui Facebook Zyraroxx Inc. so aku boleh jadi medium perantaraan, hahahah. Nanti kejap, aku ada satu berita baik untuk blogger: Aku nak kasi dua buah komik di atas secara PERCUMA kepada dua orang blogger yang bertuah! (dapat sorang satu je). Zaman sekarang bukan senang nak dapat barang baik secara percuma der.. 

Cara-cara
1- Follow blog ini.
2- Buat satu entri bertajuk "ZyraRoxx's Mini Giveaway: Buasir Otak the Komik"
3- Tinggalkan link entry di ruangan komen kat bawah.
3- Copy and paste banner di bawah ke dalam entri:


Terma & Syarat (aku tau korang tak pernah baca tapi yang ini tolong baca!)
1- Terbuka kepada blogger yang tinggal di Malaysia sahaja.
2- Merupakan follower blog ini (jangan ingat aku tak tahu!).
3- Pemilihan pemenang 100% terletak di tangan aku tanpa prejudis, sebarang surat ugutan tidak akan dilayan.
4- Pemilihan pemenang adalah berdasarkan entri yang paling menarik menurut firasat aku.
5- Kalau aku dapat detect sebarang tipu helah dan penipuan, faham-faham sendiri lah natijahnya.
6- Hadiah (komik) tidak boleh ditukar dengan wang ringgit atau ditukar dengan aku atau apa-apa sahaja.
7- Blogger yang terlibat dalam penghasilan komik diharamkan dari turut serta (tolong promote dialu-alukan, hiks).
8- Tarikh tutup penyertaan: Rabu| 02 Disember 2015 |11.59 P.M. (jam aku).

Akhir kata dari aku: sokonglah industri komik tempatan (cliche nya, hahaha), selamat maju jaya dan selamat membuasirkan otak!

***UPDATED***


- Kini terbuka kepada seluruh warganegara yang tinggal di Malaysia!
- Tarikh tutup penyertaan dicepatkan ke Rabu| 02 Disember 2015 |11.59 P.M. (jam aku)


Jangan cakap kakak tak payung! 

82 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. Nak join !!!nak komik free Hehe

    ReplyDelete
  2. aku x join giveaway hang pasal aku da order direct hhahaha

    ReplyDelete
  3. Wawawaaaa. bestnya. Nanti sy join giveawaynya. :D Ada ke manusia yang hantar surat ugutan kalau tak menang giveaway ? Memang nak kena rotan betul manusia tu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. http://luvmia97.blogspot.com/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

      Delete
  4. wahhhh! tahniahhhh!

    http://www.sallysamsaiman.com/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  5. salam, wow ada terbitan komik sendiri tahniah keep it up. ehh #kipidap #dongibab

    www.iskandarx.com.my

    ReplyDelete
  6. Nais giler.Majulah komik tempatan untuk negara.ahaks.

    ReplyDelete
  7. Joinnn hohoiiiii!!!♥

    http://missflyfluffy.blogspot.my/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  8. Wahhh.. Peminat tegar komik mesti suka ni :)

    ReplyDelete
  9. salam yaya join :)
    http://aleiyamustaffa.blogspot.my/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  10. http://qileh.blogspot.com/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    done done doneee wuhuw!
    congratulations kak zyra <333 ur da bomb!

    ReplyDelete
  11. Siap!!! Gigih buat entry Kat Ofis hehe

    http://ctcheery87.blogspot.my/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html?m=1

    ReplyDelete
  12. nak berteduh di bawah payung kakak...hehehe...rietta join...

    http://hati-dan-bicaranya.blogspot.my/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  13. Saya joint
    http://kasihshadz.blogspot.my/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  14. http://izyanyancinnamon.blogspot.my/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    Join..:)

    ReplyDelete
  15. mana tahu ada rezeki. hihihi


    http://leyastorymory.blogspot.my/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  16. Done join GA :)

    http://khairul-nisya.blogspot.my/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    hee komikkk,,, bestnya

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah... Tahniah tahniah akhirnya jadi jugak ^^

      And gedluck kepada yang akan berpayung payungan. Haha Menarik nie, menarik :D

      Pssstttt... KTC awal awal dah tak lepas syarat... Haha

      Delete
  18. alaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,
    baru nak join!

    tapi bila baca syarat pertama...
    i'm feeling down dowh!
    T^T

    ReplyDelete
  19. Aku tak tahu kenapa aku terus email si noob tu tanpa cuba dulu giveaway ni. Sebab aku tak suka persaingan kot wahahaha. Btw congrats! I hope one day you guys make big name in this industry.

    ReplyDelete
  20. Dekat kedai buku takde jual eh ? Nie first time singgah sini. Header lawa . :)
    http://kimchaa.blogspot.my

    ReplyDelete
  21. tahniahhhh. hehe

    dah join http://littlebearinlove.blogspot.my/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  22. Yeeehuiiii nak joinnn~ :P

    ahaks, gediks japs XP

    tudiak power punya promosi zyraroxx, baguih betoi *thumbs up* X3

    ReplyDelete
  23. racist...apesal malaya jer.1malaysia lah sangat

    ReplyDelete
  24. Hai. Saya cEro, one of penyumbang lukisan dlm Buasir Otak The Komik tu.
    Mula-mula nak join, tapi komik saya sudahpun dalam perjalanan ke peti surat, so tak apalah.
    Hehehe.
    Ingatkan kalau menang boleh tukar hadiah dengan si tuan blog, tapi dah jelas dalam syarat tak boleh, so apakan daya.
    Pastu letak pulak syarat lagi satu yg blogger terlibat tak boleh join, bertambah kecewa diri ini tau.
    Hahahaha

    Kepada yg join, good luck.
    Singgah blog Zyraroxx ni, sila laa singgah blog saya sekali.

    blog #cerolian

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha..cEro, aku pun kecewa jugak ada syarat x dpat tukar dgn tuan blog. Kalau boleh, memang satu investment yg menguntungkan la...boleh aku jual si zyra ni dgn harga mahal. huhahahaha... jk.

      Delete
  25. Replies
    1. Argh, warganegara yg tggl di Malaysia sahaja :'))

      Delete
  26. Join dahh :)

    http://sarahamran.blogspot.my/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  27. congratz! ga ni pon gempak. huhu

    ReplyDelete
  28. joinn

    http://itsmelyya.blogspot.my/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  29. Yeay! nak joinlah..
    Jap buat entry nya ngeh! ngeh! ngeh!
    Dah! follow dulu lagi
    Memang tinggal kat Malaysia cuma ip jerr US

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mrs. A join

      http://mrsablogstori.blogspot.com/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

      Delete
  30. perh... dah masuk komik plak. nnti tak lama lagi semakin retis lah blog ni. haha.

    eh, kalo aku join brapa percent probability aku akan dapat komik ni..?

    ReplyDelete
  31. Salammmm....akak join tau....

    http://rianalittlecuties.blogspot.my/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    "patut tetibe rasa redup jek, ada org tgh payung akak rupanya...kehkehkeh"

    Selamat maju jaya ye ;-)

    ReplyDelete
  32. saya join ;)

    http://qistinalebleb.blogspot.my/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  33. hohoho dah joine!! , heharap menang leer

    http://zakieazid.blogspot.my/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  34. Mieyra join :)

    http://crystalviolent.blogspot.my/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  35. http://adrianaawing25.blogspot.my/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  36. Joined !

    http://nrhzm.blogspot.my/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  37. saya join! saya Join!.. ehh... pelukis BOTK tak boleh join eh?
    dengkinyaaaaaa... aaaaaaaaa....

    ReplyDelete
  38. wah~~~ ada giveaway. Nasib baik saya dah ada naskah sendiri. Kalau tak, saya pun rebut2 nak join juga. hehe..

    ReplyDelete
  39. Zyraa..nak komik satu..

    http://thenamyblog.blogspot.my/p/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  40. http://jmbelog.blogspot.my/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  41. http://sebabakusabrina.blogspot.my/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  42. http://nadialadzim.blogspot.my/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    Assalamualaikum...saya join! :)

    ReplyDelete
  43. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  44. datang hamba menumpang lalu seraya nak menempek link blog hamba dengan borang penyertaan.hiks

    http://mycreatedkonjaku.blogspot.my/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  45. saya join akak :)

    http://redxky.blogspot.my/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  46. wak parking singgah dulu, nnti wak dtg lagi., insyaAllah

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam admin Zyraroxx , uncle nk tnye sikit, uncle ni slow sikit psl jam Tarikh tutup penyertaan: Rabu| 02 Disember 2015 |11.59 P.M. .,maksudnya hari rabu tengahmlm khamis kann? atau hari rabu 2 disember tu dh x diterima penyertaan., harap diberi pencerahan., ;p maksudnye kalo uncle hantar hari rabu kol 11 malam tu boleh diterima lagik?

      Delete
    2. ye wak, rabu 02/12/15 pukul 11 mlm diterima lagi :)

      Delete
  47. saya nak join tapi dah terbeli dah komik tu. dah habis baca pun. haha.

    saya baru je follow blog awak ni. cantik la awak punya layout ni. pandai awak design.
    ok, jumpa di entry lain. awak tu rajin2 tau update blog.hehe

    ReplyDelete
  48. Yeayyy... Thanks Kak Jira... :D

    Nie link saya :

    http://kakaktiricinderella95.blogspot.com/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  49. Tahniah semua yg terlibat menjayakan komik ini. Sorry, aku x join sebab aku hensem. So, aku boleh pinjam kau je...hahaaha... Tp, memang sorry la aku x join sbb aku x bersedia lg utk join mana2 giveaway setakat ni.

    So, goodluck la semua yg join. Komik tu aku nak je beli. Tapi kita tgk je la jadi ke tak...hoho...

    ReplyDelete
  50. Aku nk saiiiiinnnnn..!!! Jelousnyeeeee..!! Aku x pernah ada komik terterbit puunnn.. QAQ

    ReplyDelete
  51. Saya join ...

    http://jombercontest.blogspot.my/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  52. pokcik join tu
    http://www.pokcikblogger.com/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  53. hii wawa join dan dah follow sini sebelum ni :)
    http://wawaabdulhadi.blogspot.my/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  54. Join.... :)

    http://huhahuhajerr.blogspot.my/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  55. harap harap dapat satu..hehe

    Joined!
    http://www.azhafizah.com/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  56. aku nak tapi aku nak dua2. ala aku kan tok ketua ahahahaha

    P/s : Tahniah tak sangka sorang2 anak buah aku ikut jejak aku.. jadik retis :D

    ReplyDelete
  57. Salam,
    Sy join ye
    http://noradzwatyrokkafella.blogspot.my/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  58. http://sayaberdiri.blogspot.com/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    manusia detected! beep....

    ReplyDelete
  59. BV join!! all the best semua! XD

    http://budaksukavanilla.blogspot.my/2015/11/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  60. Saya manusia, jadi saya bagi respon and join give away ni!!!! :D
    http://dont-promise.blogspot.my/2015/12/ga-zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  61. assalam sis zyra, saya join jugak ye.

    http://tomodachilavendra.blogspot.my/2015/12/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  62. hahaha.. kene respon la ni..hy zyra.. :)

    ReplyDelete
  63. shawal join.. :p

    http://akubukaninnocent.blogspot.com/2015/12/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  64. Belanja belanja belanja :p

    http://aqulalangit.blogspot.com/2015/12/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  65. okay, akak dah join :

    http://suzilawa.blogspot.my/2015/12/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. join


      http://www.sayidahnapisah.com/2015/12/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

      Delete
  66. okay cik zyra, wak dh join:

    http://tigalalat.blogspot.my/2015/12/zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
  67. alaaa, baru nak join :(

    kenapa tak update entry tarikh tu dipercepatkan? *sedihhhh*

    ReplyDelete
  68. waaaa, tahniah kak zyraa. dah ada komik sendiri. kipidap!

    ReplyDelete
  69. kaler tu je yg ade dek...

    eyhh.. jgn lah.... akak nak yg free..!!!.. lagi2 dari dek Zyra..

    tu paper selai akak print tuuu... jgn tertipu.. heheheeh..

    akak dapat ke dek..?.. suka nya .. suka nyaa.. haha..

    tq dek... singgah laman berhabuk akak tuu..

    ReplyDelete
  70. Saya Hana dari dont-promise.blogspot.com. Sorry atas sebab sebab tertentu, address blog saya kena tukar. T_T sorry kalau menyusahkan. :( Ni address saya yg baru http://stay-invisible.blogspot.my/2015/12/ga-zyraroxxs-mini-giveaway-buasir-otak.html

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape