Gaya Tudung 'Unik' Selebriti

Hey guys.

Aku tak pasti sama ada aku, atau semua orang perasan. Korang perasan tak asal artis bertudung je, mesti diorang sedaya mungkin buat style tersendiri. Tak kisah lah dari pemilihan jenis selendang/tudung atau cara lipatan tudung. Dan semestinya, jual tudung jenama sendiri.

Dah nama pun artis selebriti. Cantik. Berpengaruh. Kau pakai tudung guni baja pun orang terliur. Apatah lagi kalau buat lipatan 'unik' yang belum pernah dibuat manusia waras. Haha! Cuba orang biasa yang tak 'cantik' mengikut definisi manusia yang menggayakan lipatan 'unik'. Maunya kena keji sepanjang hayat.



Aku nak suggest korang buat gaya ni masa dating. Kalau boyfriend kau tak rasa segan-segan, atau tak suruh kau balik tukar tudung, atau tiba-tiba sakit perut, atau terus mintak putus, he is a keeper. (Terbayang imaginary boyfriend ketawa macam orang gila, then belikan aku aiskrim dan bersembang seolah tiada apa yang berlaku).


Selamat maju jaya 

61 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. akak belit2 biasa je dek... tak reti pesen2 retis tu.. heheheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. chop.. tp sweet pulak BF imaginary beli kan eskrem... pas puas ketawa kan tudung ... :p

      Delete
    2. Hahaha yg simple itu yg cun kak ;)
      hahahah sweet dlm angan2 je lah :))

      Delete
  2. Hahaha.. betul tu ,kalau artis pakai mesti nampak perfect tapi kalau kita pakai mesti nampak pelik plus awkward.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha tak adil betul dunia fana ini :))

      Delete
  3. Aku sekarang pakai fesyen tiga pin. Sape tak puas hati boleh pegi melingkup. hahahahaha


    sebab tu aku masih single

    ReplyDelete
    Replies
    1. *tengok tudung sendirik.* SAMA... UvU

      Owh, tu ke faktor utama aku masih single sampai skang ni? And here I thought I'm just too cool to be handled by any guys.. Persetankan..lalala..XP

      Delete
    2. Pergh iluminati sungguh. fesyen 3 pin tu cemana mona, mohon buat tuto, kahkah

      Delete
    3. Hey hey guys, err gurls. Status single takde kaitan dgn relationship. Klau dia betul nk dia terima jelah kita pkai tudung apa pun. Hahaha lelaki yg kejar fashionistas ni is sooo not worth it

      Delete
    4. aku single sebab aku suh depa pi melingkup. Hahahaha..

      zyra, ayat last tu hakak sokong sangat. So not worth the tears. huh

      Delete
    5. Errrr...chill..chill..hahahaha.. Aku cuma menganggap topik ni adalah bahan jenaka semata2..tiada hard feelings or nak emo2 ketika mengomen..harap maklum.. UvU

      Aku suka, aku punya sukala nak pakai hatta baldi sekalipun untuk menutup aurat aku.. Deal with it.. UvU

      Delete
  4. kartun retis tu macam Alyah je..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah berkebolehan pulak aku lukis Alyah :))

      Delete
  5. Sememangnya. Pernah buat tudung mcm tu dpn BF aku, dia mcm tak terdaya nak pandang aku. Tambah lagi, pipi terkeluar bila buat lipat tdung cenggitu. Aaaa sakai hutan! =.=

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha kan, pipi melimpah-limpah ke ladang gandum. Hey he is a keeper :))

      Delete
  6. Kami tak reti nak belit2 shawl.. sekarang pakai bawal je..
    dulu pernah pakai shawl, tapi tak semudah yang disangka...
    Kelepek sana, kelepek sini.. Comot benor...
    Malu kat orang je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha thisss!! Dulu oernah sekali belit2 shawl pergi kenduri bajet cun habis dah. Balik tgok muka kat cermin omg, mcm karipap tak jadi je T_T

      Delete
  7. memang pelik la..kalau retis pakai mcm mane pon tetap cantek..haha

    ReplyDelete
  8. Macam tahu je gaya tudung siapa ni. ahahaha!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha siapa2? Amboi duduk oversea pun tahu gossip sensasi ;)

      Delete
  9. Orang kalau dah cantik, pakai pelik macam mana pun nampak cantik! haahah..Kita pakai bawal biasa je.. ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha lagi pelik lagi cantik! Sama lah, selesa dgn bawal

      Delete
  10. artis smua depa ada make up artis so smua cantik..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tak laratlah nak hidup bergelumang dalam mekap je :3

      Delete
  11. Replies
    1. Hehehe ke arah mencari kelainan dan mencipta trend baru.

      Delete
  12. hahahahaa.. Wawa Zainal.. win...!! :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haahaah .. betul. Wawa xainal pakai lipat bulat cun jee, kalau org mcm aku yg pakai =.="

      Delete
    2. Hahahaa alamak ada pulak yg dpt detect, keskeskes ;p

      Delete
  13. tu lah , asal artis ja pakai mcm mna pun nampak lawa , org biasa2 nampak mcm aneh je

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aneh satu hal, dikutuk satu hal yg lain pulak, hahahaha eh jom jd artis :))

      Delete
  14. dah nama retis kan , buat guana pun segak ja . try jugak buat dah mcm mak hapa lagi . hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha takpe tiap org ada kelebihan. Cantik2 pun tak bahagia tak guna jugak :)

      Delete
  15. Oooo.. tak pernah perasan selebriti macam tu. Nampak sangat tak peka. Huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha Amna dgn dunia komiknya. Ini pun terjumpa tanpa sengaja :))

      Delete
  16. hahaha teringat gaya tudung wawa zainal dan gambar troll bersama kucing haha. orang cntik memang pakai apa pun cantik

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha gambar tu mmg taleh blah weh. Mcm hang la Nadia, cantik pkai apa pun cantik :))

      Delete
  17. Artis punya penangan ramai yang ikot. Kalo positif budoxe sokong ja. Hehe. Bab tudung tu kene tgk muka la sesuai x. Muka kn ada mcm2 bujur la bulat la. Kalo sesuai dgn muka mesti cantik punya ,akhlak pun kena cantik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha muka macam buah pear masam mcmni jgn harap nk boleh ikut peredaran fesyen :))

      Delete
  18. sy pun perasan pasal tu. macam dah jadi trend... sy pun biasa2 je bertudung. kalau da malas sgt pakai je tudung sarung. settle. hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahah biasa2 je dh okey. Lagipun fungsi tudung utk tutup aurat :)

      Delete
  19. Bukan artis perempuan je, artis lelaki pon.
    Mana artis lelaki buat hal pelik sikit, semua kata dia funny laa, bf material laa.
    Kalau orang biasa macam sy buat perkara pelik yang sama, org akan kata kurang siuman, trying hard atau attention seeker. Hahaha

    Nak jadi artis laa. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bhahaha artis lelaki malaysia ni mana ada bf material apatah lg hubby material. Perempuan baru nk up lah tu.

      Ok, jgn lupakan kami semua bila dh berjaya :)

      Delete
  20. lipatan ni gaya wawa zainal jer. hehehe..

    artis suma nak ada signature sendiri. kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ehh dpt detect jugak, wahahaha.

      Ha ah, sampai pelik2 sgt perginya tu

      Delete
  21. Artis lelaki pun sama.. bila diorang bergambo tepi kolam ke tepi laot tak pakai baju, semua kata seksilah apalah.. cuba kalau lelaki biasa... wkwkwkw

    ReplyDelete
    Replies
    1. Lelaki biasa pun seksi apa. Sexy is in the eyes of the beholder,wahahahah

      Delete
  22. Lol! Aku pnah try. Ngahaha.. dan semua bertempiaran larik.. agaknya ingt org gila masuk kawasan. K tipu.. Aku try mase sekolah. Lipat cara ustajah.. Dan semua terhibur tgk aku buat lawak. Bias world.

    ReplyDelete
  23. Sekarang tengah in naelofarhijab yg baru. Aku pakai sama jek mcm neelofa. Kakakakaka muntah nowwww

    ReplyDelete
  24. Slalu ai pakai tudung segera.
    hari ni ai dtg ofis pkai shawl belit2.
    bajet lawa.
    dlm keta kena belit dgn ank.
    Huk.

    ReplyDelete
  25. hahaha first time tengok wawa zainal pakai, lawak giler tapi tetap cun. ahahaha

    ReplyDelete
  26. hahahahaha. your mind thinking always same as me.

    that why da pepatah.
    "dah cantek pakai pa pon mesti cantek..." HAHAAHAHA

    ReplyDelete
  27. Macam2x fesyen sekarang, Artis pakai cantik tak semestinya perempuan pakai cantik. hahahaha

    ReplyDelete
  28. Hahahah... oh secara amnya gua suka tudung bawal, cara pemakaiannya ada 3 style yang gua selalu aplikasikan mengikut mood semasa ;3

    ReplyDelete
  29. kalau orang cantik macam wawa zainal tu, pakai apa jenis style tudung pun tetap cantik. kalau jenis BV manusia biasa2 nie memang rasa malu tengok muka sendiri bila pakai camtu. hahahaha :D

    ReplyDelete
  30. hahahahahhahahahahhahaha *terbayang diri sendiri buat*

    ReplyDelete
  31. yeap. we must keep those kind of boyfriends yg tak malu dgn kehodohan kita!!! hahahahah gituw

    ReplyDelete
  32. Lepas baca komen2 baru aku tahu tu style wawa zainal rupanya. Wawa zainal tu dh memang lawa. And dia pakai style tudung tu pun sesuai dgn muka dia.

    Kalau artis lain kalau pakai style wawa zainal tu, aku rasa ada je yg akan nampak pelik. Semua ikut kesesuaian muka dan kepandaian menggayakan tudung je..huhu..

    ReplyDelete
  33. Itulah bila retis yang buat semua cun.
    Kalau orang biasa sure kena kecam.
    Suka gaya pakai shawl Syatilla Melvin simple aje, terasa macam itu Mrs. A muahhaaaaa pleaseeee... tolong jangan muntah hijau.

    ReplyDelete
  34. aku pun heran..kalau artis pakai selebet macam mana pun tetap lawa..aku punyalah struggle nak bt lipatan tudung mcm depa..tetap nampak mcm macik2..TT__TT

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape