ZyraRoxx Versi Unplugged

Hey guys.

Salam demam terok.
Sebab badan masih lemau, takde lukisan aku dilampirkan dalam entri kali ni.
TAPI, aku lampirkan lukisan zyraroxx versi lebih canggih dan menggiurkan, kuahahah!

Kalau korang masih ingat dulu aku pernah tag dua orang blogger untuk lukis watak zyraroxx. Aku tak ingat entri yang mana (argh, aku kan demam!)


Ini lukisan pertama dari Plain83. Pertama kali tengok terus jatuh cinta dibuatnya. Dari hard-rock terus ke balada. Hahahaha, cun! Dan yang paling best dia lukis zyraroxx dengan buku! Buat aku rasa nak ciom-ciom je si Plain ni, muach. Nampak bracelet pink tu? Haha mulamya aku pun tertanya-tanya. Tapi beberapa minggu kemudian, bracelet tu sampai ke opis by post. Awwww bersemutnya dia punya sweet! Teman lelaki upahan pun tak boleh sweet macamni!



Yang ni pulak lukisan dari Budoxe Lee. Kenmain lagi bibir aku kaler pink, hahahaha. Tapi outfit yang dia lukis memang macam pakaian aku in rela life. Sekali pandang ada iras Amy Lee, wahahahah!  perasan nya seorang Zyra. Tapi apa yang penting, tangan tu, yeargh! \m/



Hasil lukisan dari cEro pun boleh tahan ayunya. Apesal entah diorang lukis zyraroxx ayu ayu gini. Nak suruh aku kembali ke pangkal jalan lah tu, hehehehe. Bila dilukis dengan memegang something yellow, terus rasa macam pegang a piece of cEro. Err.. betul ke ayat aku tu? Nvm.



Last but not least, lukisan dari senpai Aujinz. Wow wee junior juice! Okey, kalau zyraroxx adalah seorang manusia, beginilah rupanya 98.7%. Adakah begini rupa Zyra in real life?? Jeng jengg (dengkur). Suka betul dengan tengkorak tu, hensem terus jadinya (emoticon mata love love). Dan rambut tuu, rambut tu is soh sexy ahhh nak berngan kejap.

Memandangkan aku nak berangan kejap, di sini aku nak mendescribe orginal character (OC) zyraroxx (if you care to read) sebagai memnjangkan lagi post kali ni:-

1. Rambut biru
Aku suka warna biru. Dari kecik lagi aku berangan nak berambut biru. Tapi sebagai seorang muslim, itu adalah sesuatu yang mustahil. Aku selalu berangan kalau aku warnakan rambut hitam ni dengan warna biru mesti rambut aku akan jadi warna blue-black. Kalau nak jugak warna biru lembut, aku perlu bleached atau blondekan dulu kot rambut. Tapi sekarang dah canggih, mungkin boleh terus warna biru lembut? Ha demikianlah perician dalam kepala otak aku yang tak mungkin terlaksana. Jadi aku lepaskan gian tersebut pada OC zyraroxx.

2. Mata sebelah
Ramai yang ingat OC aku sejenis emo-girl. Hakikat sebenar adalah ini merupakan salah satu agenda iluminati (gurau gurau!). Sebenarnya aku malas nak lukis dua biji mata. Fin.

3. Tengkorak
Bagi meningkatkan imej rock. Juga untuk memberi kesedaran umum bahawa tengkorak itu bukan sesuatu yang menakutkan.

4. Skirt
Nak buat tight jeans nanti tak shariah-compliant sangat, cukuplah dengan free-hair tu pun dah tak tertanggung dosa. Lagipun aku nak letak elemen realiti sikit pada OC sebab aku memang suka berskirt.

5. Sneakers
Ini pun realiti jugak sebab aku selalu pakai sneakers. Kalau korang perasan aku selalu warnakan sebelah merah dan sebelah blueblack sebab ikut converse edisi superman. Sebenarnya aku nak beli edisi batman tapi stok habis. Sampai sekarang aku patah hati tahu? 

Bila dah kenal secara mendalam, please jangan jatuh cinta.
koffkoff.


Mother-of-fever 

34 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. Pakat demam ke Zyra ngan cero ni? Ni baru betul geng..

    Plain sangat kakkoii!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasib aku gal... kalau aku guy, aku rasa maybe aku ni spesis playboy. Hahahah...

      Delete
    2. hahaha sehati sejiwa memang cenggini ah, kuahahahaha!
      kakkoii tu mende pulak? macam2 mona ajar zyra.

      Delete
  2. Get well soon Zyra.

    Kalau dah berseni tu lukis-lukis menjadi aje.

    Cun habis.

    ReplyDelete
  3. Aku suka watak berambut biru jugak. Sebab tu aku kipas susah mati Kei kot, nak crush2 dengan oc zyra, perempuan mana bolehhh :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kei rambut biru? omg kenapa aku baru tahu. alah apa salahnya crush dgn i *kekening

      Delete
  4. semuanya cantek2..
    brutal2 pun tetap ayu gitu..
    hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe brutal2 tp masih lg seorang perempuan berhati tisu tandas :3

      Delete
  5. hishh dengkinyaaaaaaaa semua lukisan cun cun saja >.<
    gewwwwaammmmm nak cubit2 rasa.
    Aujinz punya dari dulu scya mmg *hats off*

    *bpeluh tengok*

    syafakillah zyra ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. berpeluh? alah bak sikit peluh, nk kebahkan demam ni, huhuhu

      Thanks! ^^

      Delete
  6. semua lukisan di atas mengagumkan sanubari aku. aku pun suka pakai sneakers. sep sikit!

    ReplyDelete
  7. fuiyoooo, gempak habis la...geram tengok tiga version of zyraroxx!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehem, version real life punya tak nak geram ke? *kekenyit mata

      Delete
  8. Lukisan semua memang nice n ada identiti sendiri. Hebat la korang ni.

    Demam2 pun boleh taip panjang2. Walawehh..semangat weh..kalau aku dah tido je kejenya... Get well soon zyra..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kalau tak demam entah2 dah siap sebiji novel :p
      Thanks bro you rawks!

      Delete
  9. Zyra u roxxxx hahaha. Get well soon btw :D

    ReplyDelete
  10. Aku terlambatkah nak lukis zygha? tgh #wip!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh tak pernah terlambat sayangku~ take your sweet time :p

      Delete
  11. Awwyis dapat preview lagi kat blog zyra yg glamorous ini hahah, sankyu Z-chan~ X3

    Eh rasa macam ada sorang lg yg turut join melukis icon zyra aritu, sapa dia ek? Gua ingat-ingat lupa dah...

    Huhuu semoga cepat sembuh dari demam naa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah lah! *tepuk dahi ke meja
      ada satu lagi, aishh thanks mona

      btw, thanks Plain, getting better dh :D

      Delete
    2. Haaaa... lupaaaa.. kang ade yang merajuk lagi kanggg... kakakaka

      Delete
  12. lawa lawa lukisan dorang..tapi yg second tuh ayu sangat kan..haha

    ReplyDelete
  13. Yang rela life?

    Ok, rela pun rela lah... wkwkwkw... ~

    Yeayyy.. masuk blog Zygha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. bising lah, rela life tu mcm thug life la jugak, tahu? wkwkwwkwk

      Delete
  14. yang bibir pink tu lawa... hahaha

    ReplyDelete
  15. kagum betoi aku dengan hasil lukisan hampa..♥

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape