Gender Bender

Hey guys.

Aku selalu amuse dengan perkataan jantina: jantan betina.
Kau jantan ke betina?
Savage.

Semalam aku bending character ZyraRoxx menjadi jantan. Hensem, kacak, berkarisma, berbudi pekerti, tapi sayang.. Atas kebodohan diri aku sendiri, hilang begitu sahaja usaha selama tiga jam disebabkan ada kecelaruan ketika sesi save dilakukan. Terus mood aku menjunam ke dalam gaung yang dalam. Terlalu jauh tak terselam.

Semua benda tak menjadi bagi aku pada minggu lepas. People use to say when nothing going right, go left! But left is not an option. Jadi aku tidur, tidur dan tidur. Bangun pagi ni baru aku sedar dah Rabu dan aku perlukan entri baru!

Mohon jangan jatuh cinta! Kyaaaah


Aku check Telegram dan mendapati ada lukisan jantan ZyraRoxx di situ! Dari Deaday Blog Vespa Buruk. Dan aku tersenyum, nope, tersengih di pagi hari macam orang gila yang terjumpa kembali guli-gulinya, hahaha. Thanks Mon! You da real MVP!

Kebetulan jugak, pagi ni aku ternampak post dari Facebook page 9Gag seperti berikut:


Aku terkesan dengan post tersebut sebab aku memang guna bedding-set Batman: cadar, sarung bantal. comforter dan aku seorang LADY. Aku bayangkan aku kat tempat lelaki tu dan lelaki tanpa muka kat tempat perempuan tu.

So, gentlemen, can you putting up with a boyish devilish lady who is never grow up?
Good luck Zyra!

Growing old is mandatory. Growing up is optional  

16 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. Sama-sama, Zyra.. Malam tadi ko macam kucing mati anak, tu yang aku hadiahkan pakwe sebijik kat ko.. tapi memang dah lama aku nak buatkan fanart untuk ko, cuma tu la.. xpernah terlaksana. Kira aci la lukeh Zack instead of zyra ye dok? eheheh

    ReplyDelete
  2. Genderous - my 5yr old son favorite word which mean dangerous.
    dh cuba betulkan byk kali tp itu jgk yg dsebutnya :p

    ReplyDelete
  3. Mata sangat mengoda. Auuuuuuuwww ..

    ReplyDelete
  4. Ada je kot yg boleh terima... Lelaki lagi la ku rasa ramai yg perangai bebudak2 tetap ada even lepas kahwin....

    Tp kalau husband kau jenis boleh je terima kau minat batman gila2, tapi dia jenis yg serius dan suka benda2 yg plain je..., Takkan la korg nak pakai cadar asing2 pulak....mcm x sweet je...haha...

    ReplyDelete
  5. hahaha aku pun ternampak entri 9gag tu and sama rasa dengan kau. sebab aku masih beli casing 3d transformers dan beg spongebob dan semua benda seanggakatan dengannya.

    Sesuatu yang hilang Allah akan ganti dengan yang lebih baik *tetiba

    ReplyDelete
  6. Pompuan rambut biru nampak comel, tapi lelaki rambut biru...uuuugghh..
    That's new to me. Hehe

    Ok what pakai bedding Batman. Sy still pakai SpongeBob lagi. N proud with it. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. sian patrick. xde ke pakai cadar patrick. squidward ke

      Delete
  7. walaupun saya takde cadar batman, tapi saya ada cadar Garfield dan bantal Garfield.... kah kah kah... jangan kecam saya, saya cuma kanak kanak tersekat dalam badan orang dewasa purba... koh koh koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahah cadar aku ikot yg ada. mcm3 jenis. bukan aku yg beli pun.( kat rumah)
      kat umah sewa cadar pun xda. ahaha

      Delete
  8. wooo mcm ni rupanya gender bender..

    ReplyDelete
  9. kiutnye tatun tu...rietta xtaw plak bleh ubah ubah gender macam tu...cadar ngn sarung bantal mesti ikut citarasa sndiri, bru nyenyak tdo...

    ReplyDelete
  10. Yeah, growing up becomes mandatory after marriage. Good luck batman ;3

    ReplyDelete
  11. Eh! ada sikit rupa macam Safiey Ilias la pulak.

    ReplyDelete
  12. Hi Zyra, I came across your blog and I enjoyed reading your amazing stories. Interested to collaborate? Email me at nurul.aini@my.zalora.com I have also sent you an email. So please have a look yah. Thanks! Ps: this is NOT a spam yah haha :)

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape