Bajet Bagus

Hey ya,

Keterlaluan tak kalau aku cakap jenis manusia kedua yang aku benci selepas penjenayah adalah orang bajet bagus.

Tiap komen kau akan meinggalkan remark bajet bagus kau.

Contoh ayat kau "aku rasa mesti bla bla bla bla bla" (panjang berjela-jela macam teks ucapan menteri di malam raya)
Tapi at the end, duduk letak sesuatu perkara tu tak sama langsung mcm apa yang kau "rasa" tu.

Kalau aku, akan rasa malu gila dan serta merta akan berhenti dari jadi bajet bagus. Tapi apa boleh buat. Sama ada tengkorak kau tebal. Atau kau memang jenis tak reti malu. Kau akan ulang buat benda yang sama. Tanpa jemu.

Bahayanya perasaan bajet bagus adalah; Dalam kau kata tak suka orang macam bla bla bla bla bla tapi pada masa yang sama kau buat exactly the same thing as benda yang kau tak suka tu. Oh the master of irony!

Sebab tu aku cakap bahaya. Sebab bila dah perasan bagus sangat sampai salah sendiri pun dah tak nampak. Bahaya.

Mungkin itu je perbuatan yang mampu menggembirakan dan memuaskan kau dalam kehidupan sehari-hari. Who knows. Homo sapiens adalah spesis yang rumit.

Kepada pembaca blog ni yang masih singgah atau tersinggah, jangan jadi manusia bajet bagus. Kalau tak tau apa-apa better diam. Silence is golden.

21 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. Replies
    1. Tak deep lagi ni. Jap nak ambik peralatan scuba dulu. Lolol

      Delete
  2. comelnye blog ni.

    jmput la join segmen kt sini. there's a week left

    http://www.raydahalhabsyi.com/2017/11/comeback-giveaway-by-raydah-alhabsyi.html

    ReplyDelete
  3. Me : *Muhasabah diri* haha..

    ReplyDelete
  4. kadang risau, orang label kita bajet bagus ke tak, kadang2 nak meluahkan tapi mungkin tak kena tempat...hurmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. Meluahbdan bajet bagus tu berbeza awk.. Haahha bajet bagus ni senang je nk detect; kalau ayat dia ada unsur kerek. Ckp taknak kalah, konon tahu segala hal ehwal semasa, tak kisah lah walau fakta tak kena

      Delete
  5. wow... ironinya, awk tak rase macam describe diri sendiri ker nie? eww, sorry not sorry... bahayanya orang tak sedo diri :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kahkahkah butthurt. Sama makan cili dialah berak berak. Anon konon pengecut dan bacul sgt lah

      Delete
    2. Kahkahkah butthurt. Sama makan cili dialah berak berak. Anon konon pengecut dan bacul sgt lah

      Delete
  6. Aku selalu kena bila aku cakap buruk pasal orang, last2 aku akan buat macam tu. Shame on me. So dah beberapa kali kena,aku amek inisiatif taknak masuk campur hal orang dah.

    ReplyDelete
  7. bukan tengkorak tebal..tp hati tebal maaa...hahaha...

    ReplyDelete
  8. dah lama tak usha sini and luckily i found this post. Agree! silence and muhasabah diri je ^^

    ReplyDelete
  9. emmmmmm aduhhh aduhhhh sakit nya tuh di siniiii..

    ReplyDelete
  10. jmput la join n meriahkan segmen GA kt sini

    http://www.raydahalhabsyi.com/2018/02/wonderful-march-giveaway-by-raydah.html

    ReplyDelete
  11. hoho harap aku, kita, terhindar dari perangai macam tuuu

    ReplyDelete
  12. saya pun tak suka. rasa geram sangat, menyampah. saya first time datang sini & terus follow sebab suka dengan blog ni. kalau sudi meh la singgah blog baru saya

    ReplyDelete
  13. Hahaha.. macam2 jenis manusia ni kan. Hmm.. saya pun tak gemar orang yg bajet bagus. Yang dia cakap je betul.. huhu... annoying...

    Wawa, secretwhisper.net

    ReplyDelete
  14. Haii ! Lama gilaaa tak singgah sini. Cara penyampaian tetap sama macam duluu. Heee. Salah satu blog feveretttoo jugak nii duluuu. Memanmg sangat tak suka orang bajet bagus nii. Ingat dia hebat sangat kee. Ehh kita lagi hebat laa. HAHAHA. Orang macam nii takpayah layannn.. Hehehe

    Pssss >>>> Update blog please. Dah lama menyepi nii =P

    ReplyDelete
  15. Adeh! bajet bagus sejenis penyakit perasan yang patut dijauhi.
    Lama tak singgah sini rupanya Zyra pun dah setahun tak up-date huhuhuuhu...

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape