Homework Dulu & La Ni


Peeps oh peeps oh gojes peeps! Hihihihi hamboih amek hati nampak.. Ala tak hingin la hati yu olls, baik amik hati ayam wat masak kicap. Tengah terbongkang pandang siling tadi aku tetiba teringat kisah-kisah silam zaman di kerusi sekolah dulu. Hahaha cam tua sangat aku kan? Padahal umur baru 15 tahun. Teettt!! Nextttt..

Dulu time wat homework aku mesti bertemankan radio. Takda MP3, iPod semua bagai weyyy, aku bukan orang senang.  Sambil dengar lagu sambil menulis dengan gigih dengan pen kaler-kaler (besok nak compare dengan member kamceng). Hahahah selalu merengek ''Makkkkkkk nak tidoq'', bosan gila kot wat homework yang tak mencabar minda iaitu salin dari buku teks. Ataupun sekarang ni dikenali sebagai copy n' paste. Mak aku dengan sabar menjawab: ''Habiskan kerja dulu baru lena tidoq nanti''

So aku pun teruskan menulis sampai krem tangan, dalam hati menyumpah kenapa la cikgu tak kasik fotostet aje! Eee eeee eeee makin dalam tekanan tulisan sampai boleh jadi tulisan braile kalau diraba-raba dari belakang, ngeeee! Pastu pulak tension time nak wat esei. Aduuu sakit kepala bila nak buat mukadimahnya. Habis mundar mandir macam Pak Pandir yang kematian isteri. Err.. Sekarang? Tanya je Encik Google! Dalam masa 0.00054 saat, siap!!



Aku rasa dengki lah pulak kat budak-budak sekarang aaaaa dengki dengki, berdaki-daki dengki aku ni. Dah lah ada henphone, MP3, Laptop, PC, PS 2, iPad, petik je dapat, pastu keja sekolah suka hati je nak buat ke tak. Kalau cikgu marah boleh gitau mak ayah, boleh saman menyaman cikgu, boleh masuk paper Metro. Glemer kejap pulak lagi tu haaaaaa, jeles jeles kejelesang terlampau!

Tapi aku bangga weh! Aku bangga sebab berjaya dari hasil usaha gigih aku selama ni. So aku tak heran bebudak sekarang ni dok komplen kerja banyak lah susah lah. Oh puh-leeeease... Korang hidup zaman copy paste dan internet so jangan nak wat muka kesian dekat aku. Muahahahaha.

p/s: Sila hormati cikgu dan cikgu sila hormati anak murid, jangan maciam-maciam boleh?

19 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. Auuww... gua pernah Ctrl + C and Ctrl + V masa buat satu karangan BI pasal Money AUUUM.. tiru dari wikipedia lak tuh AHAHA

    ReplyDelete
  2. x penah kot copy paste ni..cume amek mklumat penting =D

    ReplyDelete
  3. gua memang kena hidup depan computer, copy paste save save as dah dua minggu buat tak habis2, adakah ia dikira beruntung? haha

    ReplyDelete
  4. hahahahaha! aku lg untung, boleh rasa dua2 alam. alam manual dgn alam copy paste msa kat unibersiti :p

    So respect the olders, they went through school n university without google n wikipedia!

    ReplyDelete
  5. nak buat mcmn..kalau nak senang, suh mak beranakkan ko tahun lepas :D

    ReplyDelete
  6. hahaha....kita sama....berpeluh2 usaha kan...hehe

    ReplyDelete
  7. hehehe...terkenang semasa dulu....

    ReplyDelete
  8. tq for folowing my blog,, appreciate sangat,, dont forget to join my first ever ga k,, :D

    http://mujadafewa.blogspot.com/2012/03/first-giveaway-by-nurmujahidah-lady.html

    ReplyDelete
  9. <------- hidup zaman paleolitik

    ReplyDelete
  10. zaman dulu cikgu garang2 cubit sana cubit sini ketuk sana ketuk sini.. sekarang ank murid pulak ketuk cubit cikgu.. haha.. tu pasai bebudak sekarang tak boleh susah sikit, bila susah merungut.. :P

    ReplyDelete
  11. UH.. zaman copypeh noh.. hahahha.. :D

    ReplyDelete
  12. @Phat: sepatutnya arrow menghala ke situ ------------------------------>
    ahaks!


    Setuju dgn @Aida Omar :).
    Sekarang dh mcm cikgu pulak kena respect student.

    @AiSyA: yup, zaman XYZ, hahahahaha

    ReplyDelete
  13. Нurrah, that's what I was looking for, what a stuff! existing here at this web site, thanks admin of this website.

    Here is my web page :: maquillage

    ReplyDelete
  14. Fabulous, what a webpage it is! This weblog gives valuable information to us, keep it
    up.

    My blog post; Rolland Garros

    ReplyDelete
  15. What's up to every single one, it's іn fact a nice for
    me tо visit this webѕite, it consіsts of precious Information.


    Ѕtop by my ѕite ... meuble salle de bain pas cher

    ReplyDelete
  16. Gгeetings fгom Los angeleѕ! Ι'm bored to tears at work so I decided to check out your site on my iphone during lunch break. I love the knowledge you present here and can't wait to
    take a looκ whеn I get home. Ӏ'm amazed at how fast your blog loaded on my cell phone .. I'm not even
    using WIFӏ, juѕt 3G .. Anyhow, wonderful
    blog!

    Alѕο visіt my webpagе - comparatif ssd

    ReplyDelete
  17. Greetings I am so excited I found your blog page,
    I really found you by accident, while I was browsing on
    Bing for something else, Anyways I am here now and would just like to say kudos for a incredible post
    and a all round exciting blog (I also love the theme/design),
    I don’t have time to read through it all at the moment but I have book-marked it and also added in your RSS feeds, so when I have time I will be back to read much more, Please do keep up the superb b.


    My web blog ... voyance par téléphone

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape