Permainan Tradisi Yang Mencabar Keperempuanan

Rasa rasa game Angry Birds susah? Semua level aku dah hapal. Game Counter Strike mencabar? Menang je tiap kali jadik pengganas, muehehe. Game Winning Eleven mencabar kretibiti? Godek2 joystick tanpa nengok skrin pun dah boleh masuk gol, hebat tak aku? Muehehehe mesti korang nyampahkan nengok betapa riaknya aku kan.

Akan tetapi sehebat2 aku sekarang ni, aku still kuciwa dan terkilan ada lagi game yang tadapat nak master di tahun 90an. Game dulu lagi hebat baq hang. Yaa, itu dia, malamni aku nak ceghita fasal game lagi. Aku nak letak tajuk 'yang mencabar kebetinaan' sebenarnya, tapi agak kurang sopan berbanding kejantanan.

Ahhh! Apasal intro aku ni bosan?

Di malam yang indah sambil ditemani lagu 'bo-o-la o bo-o-la kampung (ulang nambelas kali), aku nak share permainan tradisi yang aku gagal master sampai harini. Sekarang memang dah tak boleh nak master, sebab? sebab dah terlalu ayu untuk itu semua, apakah?

Zero point, game takdak punca. Hahaha, jangan memain, game ni pun ada level tahu? Memula level bawah kaki. Biasanya aku langkah tali tu sambil tup mata je, eksen kemaiin. Level kedua, kat lutut pulak, kenalah melangkah sikit. Level ketiga kat pinggang, so kena gostan amek lajak sikit nak melopat. Ok, takat tu je level yang aku mampu. Level advance selepastu adalah bahu dan seterusnya kepala, memang aku lari bawah tali tu jelahh, tinggi sangat kot, mueheheheh. Ada skill terseniri untuk lepasi level atas ni tapi aku tak reti so salu kena marah dengan geng aku yang lain, ades :3



Guli. Seyesli, game yang paling aku tapaham sampai sekarang. Kalau Counter Strike aku boleh main walaupun jadik terrorist tapi game ni maap, angkat topi. Apa terms & conditions game ni? Ecewah, tercakap bahasa melaka jap. Yang aku tau tuju tuju biji guli sampai terkeluar bulatan pestu guli yang keluar tu jadi pemilik si pentuju, ada betul? Bebudak lain memang suka main natang ni dengan aku, bukan sebab aku terorr tapi sebab aku hororr, eh sebab aku tak reti la, so dorang bole dapat guli-guli aku dengan senang lenangnya, asbestos sungguh =.=


Tuju kasut, gaya bahasa, eh gaya permainan gerak tarinya sama macam main tuju tin, kalau tuju tin tak tahu jugak sila bukak kamus dewan bahasa dan pustaka volum lapan mukasurat namratuslima. Kalau tuju tin tu menggunakan bola (sabut yang dibungkus degan plastik sampai membulat), tuju kasut ni guna......... kasutlah! Muehehe, harap maklomat, penggunaan kata kasut bermakna selipar jepong. Karang ada yang ingat pakai kasut Gucci pulak.



Kalo tuju tin berlari-lari sambil susun tin, tapi tuju kasut ni berlari berkejaran sambil cuba susun selipa menjadik piramid. Mencabar sungguh, ingat senang ke memula nak tegakkan dua selipa tu. Baru pegang je dah kena ambush, ahh. Gaya gaya  nak siap tersepak pulak dalam usaha nak melarikan diri, kena ulang semula prosedur nak wat piramid selipa tu. Lepas siap pun tak sah lagi selagi tak langkah piramid tu, hahahah ala-ala selipa piramid kangkang gitu.



See? Sebab tu budak kampung cergas dan cerdas. Tak payah pun nak makan kismis cerdas minda bagai semua tu. Game dulu semua guna minda dan tenaga, baru belen. Game sekarang guna jugak tenaga, tenaga setakat nak klik2 hujung mouse time main game farmville dan game2 fb lain. jadah apa? sekali klik just 0.00017 kalori je digunakan tahu? *aku main bantai je jumlah kalori tu. kah kah kah


40 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. jom lawan counter strike? siapa lagi banyak hilang kalori dia menang.







    hahahah. batu somban tado ko? pemainan pebret dilang tu

    ReplyDelete
  2. haha ni sume game yg dimain ms sekolah rendah dlu..asal wktu rehat je main kt sekolah..petang pulak main kt kelas kafa..adesss...

    ReplyDelete
  3. permainan mencabar keperempuanan?ko dah try lompat berpagar?kompom ilang dara! :D

    ReplyDelete
  4. aku mula percaya dengan jumlah kalori tu td..kah2


    wei main guli best! kat guwa byk koleksi guli wa...nak? ahaha

    ReplyDelete
  5. main zero point leh sebab kan kangkang koyak

    ReplyDelete
  6. yg zero point tu sumpah aku x reti...setakat pinggang je pun klu main...

    yg tuju tin pulak aku penah main smpai darah2 kaki..adoii...

    ReplyDelete
  7. main lempang muka jiran xde?puuih!

    bhaha

    ReplyDelete
  8. main tuju lagu takdak ka?srottt

    cc :: afzal sukakaki

    ReplyDelete
  9. gua dulu suke men masak2...lagi2 dapat watak anak..kah3

    ReplyDelete
  10. AAHHH AAAHHH!! main galah panjiang laah!!

    ReplyDelete
  11. main batu seremban.. sampai bulat batu tu punye main.. hihihi :)

    ReplyDelete
  12. hahaha dedulu ingtkan batu seromban tu guna getah pemadam yang dipotong 2 =.=

    ReplyDelete
  13. zero point..xmaster gak.sampai paras bahu je...kepala tu je kdg2 lps..huhuhu

    ReplyDelete
  14. muahaha kita geng! najwa latip, ehh :p

    ReplyDelete
  15. sume permainan wajib wak2 kecik dulu hehehe

    ReplyDelete
  16. permainan yag mmg ada dalam my old diary list !.. must do thing masa kecik dolu2

    ReplyDelete
  17. Eh cter ko abis gitu je ke? xde penutup? pendek je entry kali ni? Muehehehe...
    Weh sape yg pakai baju pink tu? korang main ber2 je ke? hak hak

    ReplyDelete
  18. hahahahaha.. awak berjaya dengan jayanya membuat saya terimbas kembali kenangan2 lama waktu kecil2 dulu. sekarang ni mana ada dah budak2 reti main benda2 ni.. semuanya main game2 online je.. patutlah semuanya jadi pemalas..ahaha

    ReplyDelete
  19. ahak2, ko mcm tau2 je kan yang bawah tu org lain yg tulis :p



    bju pink tu best fren aku dulu, da kawen pon.



    takkan la aku nak lukis sekampung budaknya, aku pilih yg comel cm aku jela :p

    ReplyDelete
  20. konda kondi xda???mencabar gk 2...hahaha

    ReplyDelete
  21. selalu give up maen zero point tu...haha

    ReplyDelete
  22. haha :)
    ulya mainan2 yg zero point , tuju batu ke kasut ke guli ke semua tak reti .

    ReplyDelete
  23. hahaha semua game tu dah pernah main dulu. nahh baru ingat nama game yg kedua tu, rupanya counter strike xD aduy rindu zaman kekecik.

    ReplyDelete
  24. bhahaha:)) wa main sume bende alah tu. bab main guli wa selalu mng *muke riak* :p

    ReplyDelete
  25. gua main game ni semua nenek lah datuk harimau lah sampai fom 2, fom 3 masing2 dah piyed gatai2 nak detim. dah xda masa nak ligan ligan :(

    ReplyDelete
  26. Ceyytt , knpp smue ygg komen taak geti main zero poin niee !
    Meyh taiko zero poin nak ajaq Mai . Hakhak .
    Adee brani daak kaq ?
    #agkat kning smbl buat mke blgak !!!

    ReplyDelete
  27. dah tetua ni tak berani nk sahut cabaran tu Acik Ain :p

    ReplyDelete
  28. semua tu feveret games time kocik2 lu...haishhhhh rndu plak nak main..

    ReplyDelete
  29. sume game dr dulu failed , acaner? haha tp game2 nilah best sbb slalu jumpa kwn . haa lpas tu main ngelat gado balik nk bgthu mak msing2. haha esok baik balik dah . game skrg dok kt rmh je , tk bersosial lgsung . heheh

    ReplyDelete
  30. wa tertarik dengan selipar pink tu, hehe

    ReplyDelete
  31. budak zaman skrg mne tahu game ni semua. kan kan

    ReplyDelete
  32. tertiba teringat zaman kcik2 dulu , game nie semua penah main dulu . haih alang kah best kalau skarang pon boleh main balik . huhu

    ReplyDelete
  33. Haha, ee penah gak dulu2 - lepas penat main dgn kawan balik bukak pose =D

    http://thenurulee.blogspot.com/2012/07/day-night-in-village.html

    ReplyDelete
  34. game tuju selipar tu mmg syok.. aku dlu layan gak petang2 plus galah panjang hohohoho...

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape