Hakim Tanpa Tauliah

Salam,

Sebelum berlaku perselisihan faham dengan mereka mereka yang bernama Abdul Hakim, Muhammad Hakim, Norman Hakim, dan yang bernama sama waktu dengan Hakim, suka gua memeperjelaskan di sini bahawasanya hakim yang dimaksudkan adalah hakim, ya hakimmm? haish kena cakap omputih kejak, jugde yaaa itu dia judge.

Ala-ala pepatah "don't judge a book by it's cover" gittew.

Dah kenapa tetiba nak bercakap soal kehakiman pulak? Nak jadi peguam ke? Gua bukan nak memprsoalkan keadilan, jauh sekali sistem perundangan negara tetapi gua nak cakap fasal hakim-hakim yang tak bertamadun bertauliah di luar sana tu ha.


Comel tak setail rambut gua?


Gua berani aci potong kuku, lu mesti pernah rasa tak adil kan bila orang judge lu memacam? Gua peratikan sekarang ni, gejala menghakimi orang tanpa usul periksa ni makin meluas. Dasyat betul judge orang, tak kasi chance orang tu bela diri apatah lagi melantik peguambela, terusss jatuhkan hukuman, zalim zalim.



Selamat berpuasa. Hari-hari tunggu tepi peti surat. ehem.

17 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. Tu la.. Sekarang ni makin ramai yang nak jadi hakimluar mahkamah.. Ada ajer yang tak kena. Suka sangat jaga tepi kain orang, lepas tu hukum orang macam2.. Ish2..

    ReplyDelete
  2. hakim tak bertauliah memang ghamai sgt kat luar sana tu. tak dipinta pun dengan sukarelanya menjadi hakim tak berbayar. baguss sangattttt... -uwekk :P

    ReplyDelete
  3. comel sangat doodle tu <3 sukaa :D

    ReplyDelete
  4. yg jd lawyer buruk pun ramai..hehe..

    ReplyDelete
  5. hakim takdak tauliah mmg ramai...stail ckp tal pakai otak pun hadooo:P
    #pasaeipa yg tggu peti surat hari2?

    ReplyDelete
  6. biasalah 2..smua cita2 nk jd hakim =) biaq p la kat depa

    ReplyDelete
  7. Betul.Semua nak judge orang je. kalau dah terkena batang hidung sendiri baru tau.

    ReplyDelete
  8. setuju-tuju.. memang sangat banyak sekarang yang memegang title hakim :)

    ReplyDelete
  9. betul !! setuju sesangat . mmg org sekarang mcm tuh , nak2 lg ada yg suka dgr cita sbelah pihak then terus hukum org tuh kan ? pdahal dy tak tahu pon bnda tuh betul or tak suke sgt nk judge org sesuka hati ! ish , geram nih! ^^

    ReplyDelete
  10. yang aku paham ayat last tu je,, aku tak de kad raya nak bagi, kbai,, lalala

    ReplyDelete
  11. hakim dan kehidupan manusia mmg xdapat dipisahkan.. hehe,

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape