Major Turn-Off

Manusia mana yang tak pernah hadapi situasi-situasi yang menghampakan dalam hidup? Artis popular dan terkemuka mungkin pernah berasa hampa kawen dengan laki yang dia tak cinta, billionaire Arab Saudi sekarang mungkin tengah duduk hampa di rumah sebab gagal membantu Palestin. 

Senang cakap semua orang pernah menghadapi saat-saat kehampaan. Major turn-off dalam hidup. Dan sebagai seorang manusia, gua pun tidak terkecuali. Sebab tu gua taksub betul baca fiction, melarikan diri dari dunia realiti.




Situasi #1

Lu kenal seorang mamat ni di twitter. Cool habis, funny nak arwah, kerja bagus dan lu pernah terbayang seolah dia ni hensem dan macho untuk padan dengan sikap dan kriteria beliau. Kendian dia follow Instagram dan lu pun follow balik dan apalagi cik senah, lets stalk sampai pitam. Scroll-scroll gambar, yes, takde pic dengan perempuan (ada harapan). Tiba-tiba satu wild komen muncul

“Eh, ni tempat yang kau pergi dengan awek kau haritu kan?"

*baling henfon*
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Situasi #2

Dekat bookstore terkemuka dunia. Jangan risau, gua masih di Malaysia, kahkah. Tengah sebok membelek dekat bahagian fiction tetiba wild man appear. Sangat khusyuk belek bahagian non-fiction kisah pahlawan Islam suatu ketika. Macho, segak, tampan, kotemporari dan yang penting suka membaca sama macam gua! Tetiba mata bertentang, sikit senyum kat tepi bibir (hati gua dah jatuh kat lantai). Mata gua tertengok kat tangan beliau yang mengandungi beberapa buah buku. Suddenly

“Buku Latihan Tahun 2”

*silent scream* “Cilaka bapak orang!” (hati pujuk kata mungkin dia cikgu Tahun 2)

Tertengok lagi

“Majalah Wanita”

*silent scream x5* “Noharom laki orang!!”
----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Situasi #3

Dekat cafe golongan pertengahan. Spot satu mamat tengah minum sorang dengan satu buku kat tangan. Taste gua baqhang. Dia letak buku, mengeluh dan minum dengan wajah sedikit sedih dan muram. Awwaa adakah nasib kita serupa? Mulalah gua nak berdrama tv3 sorang-sorang dalam hati. Tiba-tiba wild b**ch appear out of nowhere

Dearrrrr tadi kan I ada nampak kasut tu, cantik sawngat tauuu, belikan laaa pleaseee

*tengok dinding dan cakap “kenapalah taste engkau perempuan bimbo?" sambil buat gaya Leo*





-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hampir seluruh kaum Adam jatuh dalam kategori memiliki, termiliki, dimiliki atau gay.
Jadi jangan tanya kenapa gua single mingle jingle bell jingle bell jingle all the way.

Apahal macam cilake sangat entri kali ni?!

35 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. Yang instagram tu i pernah terkena. Muahahaha

    ReplyDelete
  2. jingle bells jingle bells gong xi fa choi, shen nen huai ler~ ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hello miss hello miss yene porengey? ><

      Delete
  3. hahhahaha. Kehampaan paling selalu dilalui dalam hidup setiap insan dekat muka bumi ni. Hahha. Hati dah berkenan, ternyata sudah dimiliki . Kah kah kah. Kesian pun ada orang yang ada crush ni. Hahha. Cinta tak terluah kata nya. Hahh

    Semoga Zyra Roxx bertemu dengan jejakan idaman hati yang juga single single mingle jingle bell jingle bell jingle all the way.Hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Awat cm desperate sgt komen hang encik? Pape pun thanks ><

      Delete
  4. relax. nanti ada la jodoh tu. pi cari. hahhaa. bajet senang sangat kan. .:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yang tiga siggit ada, tapi biasa la mst nk yg mahal. Eh gua cakap fasal baju ni tau ><

      Delete
  5. Hahhaa.. Sadis sangat semua kisah ni.. Jangan risau.. Jodoh dah ditetapkan. Chill single dulu huhuu

    ReplyDelete
  6. Hmm.. Tak pa tak pa, nanti suatu saat yang berharga pasti kak zyra akan bertemu dengan jejaka idaman yang betul2 buatkan hati jatuh berguling2 ke lantai. Kekeke... Alahh, kak zyra yang chomell meletop letop ni pon pasti akan menjatuhkan hati jejaka tampan di luar sana hingga berguling2. Hwahaha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahahaha insya Allah, amin.
      Eh jap, mana lu tau gua comel? Ni pes time org puji gua comel secara terang di khalayak ramai, kahkah ><

      Delete
  7. Kau tak jumpa aku lagi...WAHAHAHAHAHA

    ReplyDelete
  8. HAHAHA . tak pe tak pe nanti InshaAllah jumpa jugak Mr Perfect awak tu.

    ReplyDelete
  9. Yeah , jgn tny kenapa single mingle jingle bell. HaHa Superb agreed!

    ReplyDelete
  10. Kena kerja keras sikit la..rampas je..peduli apa..jangan rampas akak punya dah la..muahahhahal...kejam!

    ReplyDelete
  11. haaa kenapa ko single?mana janji2 manismu dulu nak aku jadik pengepit atas pelamin??

    ReplyDelete
  12. Hehehe x penah terjd situasi2 cmtu

    Jenis x usha lelaki..

    Percaya x percaya x

    Kekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. lu lain, lu cun, laki yang usha, hikhik ><

      Delete
  13. semua tak pernah kena sebab tak ambik kesah.. haha..
    bab baling henfon jangan lah.. klu rosak nak kena beli baru plak.. kekekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. baling dgn penuh kasih sayang atas bantal ekcheli, miahahah ><

      Delete
  14. Relateable sgt. Ngahaha.. *Weeping in the corner.

    ReplyDelete
  15. Salam. Hee saya pon tak penah mengalaminya. Baling henpon pon sy x penah ;p

    ReplyDelete
  16. a book a day, keep the reality away.


    like this.

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape