Kapasiti Otak Seorang Perempuan

 
There must be reasons kenapa kapasiti otak perempuan begini. Gua malas nak hurai. Bukan dapat markah pun. Dan kalau diajak berdebat pun gua rasa sampai hari raya qurban nanti pun belum tentu tamat. (Baca: Pahlawan Papan Kekunci)

Dan sebagai seorang perempuan, bukan semua benda pun gua boleh ingat. 

Mungkin kapasiti otak gua tak terurus dengan segala macam maklumat berselerakkan. Tak macam perempuan lain yang ada filing cabinet beserta folder yang berlabel kemas, hokhok.

Kalau nak tahu dengan lebih intim mengenai kapasiti otak, boleh cuba tanya cEro atau Prince of Noob. Depa ni suka betul bab-bab otak. Nanti kalau betul terjadi Zombie Apocalypse,  sila jauhi mereka. Kahkahkah! JK gaisss ;p

44 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. perempuan ni boleh igt benda remeh yg detail tapi jarang nak ingat benda yang penting tp simple contoh macam mana dan buka bonet depan kereta... lelaki cuma igt benda yg penting, tapi dia tak akan ingat benda remeh remeh ni dan bagi dia tarikh wedding anniversary atau birthday isteri adalah benda remeh utk diingat (T__T)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yezzah, sbb tu adam & hawa diciptakan berbeza ><

      Delete
  2. macam gua sangat. 1 masa kalau boleh nak pikir 40 benda.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lu punya kapasiti berapa ratus gigabyte? ><

      Delete
  3. Gua ada otak lelaki..jangan kata nak ada filling cabinet dan folder, isi pun tarak..tarikh adalah kelemahan gua yang ketara..

    ReplyDelete
    Replies
    1. gua konfius, lu senanya laki ke puan? :O

      Delete
    2. kannnn... misteri sungguh... kah kah kah

      Delete
  4. kapasiti otak gua cuma 312mb jer ok... nak isi yang baru, gua kena delete yang lama lama.. wkwkwkw

    Jangan kata tarikh besdei, no telefon gua yang satu lagi tu pun gua tak ingat apa nombornya... kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. besday seniri ingat tak? bila nak upgrade RAM? ><

      Delete
    2. Aku pon tak pernah ingat nombor telefon orang. Nombor telefon sendiri pon kena pejam mata lama2 baru muncul...
      RAM kecik kot...hahaha

      Delete
    3. Zyra Roxx - Besdei sendiri ingat lerrr

      cEro - aku pun tak pernah ingat nombor telefon orang.... sejak pakai semakfon ni... siapalah cipta semakfon sampai orang punya otak pon bersemak suda...

      Delete
    4. gua pun tak ingat lah no fon org, itu pekerjaan sim kadlah dude, kahkah

      Delete
  5. kalau perempuan tapi otak kapasiti lelaki macam mana? huhu T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. lu kena cari laki yg ada kapasiti otak perempuan pulak ><

      Delete
  6. betul lah.. selalu benda yg remeh temeh pun ingat sampai berkurun2..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan, kesian kat kita. rela dalam terpaksa ><

      Delete
  7. Aku pernah baca ntah dekat mana katanya sbb perempuan dgn laki beza cenggitu sbb secara lahiriah perempuan (atau betina utk binatang) perlu jaga anak, so kena ada lebih emotional connection. Sbb tu perempuan lagi banyak berfikir dan empati sedangkan tugas lelaki (atau jantan) pula hanyalah memanjangkan zuriat dan memastikan keselamatan. Sebab tu lelaki ni kapasiti dia penuh dekat otot je, tak berapa sangat dekat otak...hahaha

    Tapi tak semua macam tu rasanya...hehehe

    Sori panjang lebar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tugas lelaki hanyalah memanjangkan zuriat tu betul dah. Ingat nak buat anak jeee keje, kahkah!
      thanks broh utk komen, tak tak gua rasa komen ni pendek sgt ><

      Delete
  8. baca laju - laju mcm dialog tue dalam otak aku. Find same spesis

    ReplyDelete
  9. aku pun macam banyak mende nak kena pikir.tengah drive ke tengah berak ke mesti bermacam2 fikir sampai rasa mcm ehh hal ni boleh tulis dalam blog tapi end up tak ingat dan itu sangat hampehhhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. dapat idea untuk buat entri tetiba hilang tu mmg frust gila :3

      Delete
  10. Kalau dulu boleh lah luah benda dalam otak ni bersama yang tersayang. Ekeke. La ni...aku cerita kat ang jela...

    Tapi satu benda aku perasan. Aku dah naik malas nak fikir banyak banyak benda. Adakah itu normal?

    ReplyDelete
    Replies
    1. takyah luah2 simpang je sampai basi. normallah tu, aku pun sama ><

      Delete
  11. Sbb tu saya seorang yg mls nk bercakap. sbb dlm otak bnyk bnda sngt dah, nk cakap apa pn x taw.

    ReplyDelete
  12. Yang lagi best tentang perempuan ni benda penting dia tak ingat..kalau benda merapu tu yang dia ingt sangt..hahahha...eh!!best ke??

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kdang best, kadang ehh benci. tambah lg kalau we tend to ingat benda2 yg menyakitkan dan mengecewakan :3

      Delete
  13. sy selalu ingat pengalaman life je. sampai cerita budak tadika pon sy boleh ingat. tapi kenapakah masa exam senang pula nak lupa ???? HEHEHE. kejam sungguh. template baru, hehe. nice

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa kannn? awatlah time exam tak pernah nk ingat semua benda yg dipelajari T_T

      hehehe, lu org pertama mention, thanksss! ><

      Delete
  14. Ngahahaha.. aku hanya mampu ketawa kerana ini benar. XD

    ReplyDelete
  15. Keskeskes... kadang2 ja jadi lagu tu, kadang2. Tapi kalau tanya semalam makan apa, lama gak la nak selongkar otak cari memori semalam tu... hahah ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahah ni kes kapasiti 5mb ke? ><

      Delete
  16. Oh btw, nice new blog header ;3

    ReplyDelete
  17. kapasiti otak gua 312mb tapi gua pakai intel inside. RAM tak dan nak upgrade sebab banyak nau benda nak kena simpan. Jadi serabut. Kadang tu kang bile client gua call tanye tentang hal yang simple macam 2+2 berapa pun gua pk lame giler. Kadang tu kang gua boleh fikir banyak benda dalam satu masa siap boleh fikir nak tulis dalam blog tapi bile gua dah depan laptop tibe2 krik..krik..krik.....frust gua!

    ReplyDelete
  18. hahaha seperti ram komputer, otak manusia pun kadang boleh jadi hang, atau lag sbb overdose info, hahahaha ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. bile dah hang tu yang rase nak hentak-hentak je kepala tu kat dinding dengan harapam boleh kembalikan ingatan tulus ikhlas dari hati ni.

      Delete
  19. hahha. Kenapa terasa ni .. T_T . Suka mengingat peristiwa tapi tak lah sedetail yang macam dalam kartun tu. Hahaha. But, sometimes, nanyuk la juga. :3

    ReplyDelete
  20. alamak.. gua perempuan tapi otak urmmm konfius sikit... ahahaha
    nama, muka, cerita sekolah masa rendah, menengah, budak2 kelas, peristiwa apa berlaku hari sekian2.. plot cerita something2.. banyak gilalah tak ingat ahahaha XD

    =_= rasa mcm nak kena susun fail dalam otak nih mwahahaha...

    ReplyDelete
  21. persoalan yang masih belum terjawab. keh keh keh.

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape