Masalah Tulang Golongan Bujang

Kalau zaman dedulu kita lazimnya hanya mendengar warga emas je dok komplen fasal tulang, tidak lagi pada zaman sekarang. 

Zaman sekarang, anak-anak muda seawal usia 14 tahun pun dah pandai bergiat cerdas dalam memberi keluhan mengenai tulang.

Tapi keluhan dan rintihan bukan diajukan kepada dukun atau pawang mahupun doktor, zaman dah berubah beb, mestilah laporkan kepada media sosial.


Cumanya, jika warga emas seringkali bermasalah sakit tulang lutut, tulang belakang atau tulang selangka, golongan muda mudi bujang pula begitu spesifik masalah mereka: hanya pada tulang rusuk atau disebut oleh penjajah sebagai ribs.

Gua kalau ke KFC memang suka rekues bahagian ribs, besar tapi tak banyak isi. Ribs kambeng bakar pun sedap baqhang (apehal tetiba tukar topik, see? Gua dan makanan berpisah tiada).

Erkhem, okey sambung. Sebagai seorang concerned citizen yang comel dan berhemah tinggi, gua begitu bersimpati kepada mereka yang mengalami masalah tulang begini. Oleh itu, gua cadangkan ambillah susu Anlene dua gelas sehari untuk kesejahteraan tulang-temulang anda.
Ini bukan entri berbayar 

37 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. Serius ayat 'tulang rusuk bergetar' tu takleh blah hahaha. Kalau tulang rusuk tu dah bergetaq sangat p jumpak dokter la haih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Dengar azan kat mesjid takdak pulak nk bergetar tulang tu ye dok? ><

      Delete
  2. Awat ada tengkorak?buat aku nebes malam2 ni woiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nebes pun takpalah boleh peluk hubby, gua ni pun nebes jugak sikit, peluk tiang katil jelah tapinya T_T

      Delete
  3. hahaha bak kata kawan gua, suara pun tak bertukar garau lagi dah pandai nak tulang rusuk bergetar segala..ceiit podah bebudak sekarang ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha bak kata kawan gua pulak, pi sunat duluu.. opsssy.

      Delete
  4. merecik tuh ta tahan..wakakakakakaka

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. Cambest pulak gelak hakakakah ni ><

      Delete
  6. yang tulang rusuk bergetar tu naik nyampah pulak aii , nampak cantik sikit bergetar tulang rusuk . kengkonon mcam dah jumpa lah tulang rusuk kanan? phuiii .padahal tulang rusuk bergetar tu namanya dah nak mampos(gaya ahmad nifsu cakap ) apa kau nak mampos ? hahahahah. just kidding . lulz

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahaha ha ah, nmpak yg cantik je tulang dia vibrate, kalau huduh xde respon ><

      Delete
  7. nafsu ang sama la ngan aku.. ribs tetap menjadi pilihan tapi tak bermakna tulang rusuk aku bertambah tiap kali aku ratah tulang rusuk ayam kat kepsi

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau bertambah jenuh lah lu nak kaber tulang yg bergetaran tu tokk ><

      Delete
  8. lebih concernkan tulang rusuk bergetar, tapi tak terfikir plak pasal amal..hehee...
    :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha kalau fikir kan amal, mau bergetar satu badan sbb rasa betapa tak cukupnya amal yg dibuat sblm bertemu Dia :3

      Delete
  9. Sapa yang suka pakai istilah merecik tu mmg kuang asam sangat...
    Apa ntah yg merecik...hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org yang kuat berpeluh barangkali.... kakakaka ><

      Delete
    2. lg satu word yg sungguh kuang hasam selain gedik tahap ngokngek = hinzal. sikit2 hinzal, komen pasal makanan je pun, hinzal... suka sangat la guna word tu (kekonon nak ganti perkataan excited la tu, konon)... serius gedix tahap annoying, tolong la jangan ikut perangai si ngokngeks yg sesuka hati use that word in describing almost anything yg mengujakan, buruk nau kalau perempuan yg guna word tu, sama je kategori dengan aleuto... huh ( -___- )

      Delete
    3. ngahaha, so far gua tapenah jumpak lg kat temlen org guna word hinzal ni. tapi dari apa yg gua tau inzal tu susah utk dikecapi, betul ke? ><

      Delete
    4. Siapa Hinzal tu? Lawyer, Majistret?

      Delete
  10. hmm nak cari tulang rusuk kiri yang elok, tapi tulang sendiri mereput. pigidahh. Pergi minum susu Anlene 2 gelas sehari dulu baru sibuk mencari tulang yang hilang tu. Hahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahah tak matching lah tulang rusuk tu kalau gitu kesnya. Jgn risau, tulang yg baik akan jumpa rangka yg baik, ehwah ><

      Delete
  11. yang bergetaq tulang rusuk tu, depa habaq petanda kena kanser tulang....

    wkwkwkkw

    ReplyDelete
  12. hahahah..betul2..sikit2 bergetar..dah mereput la tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selagi tak kawen selagi tu bergetaran last nnt berlubang terus ><

      Delete
  13. Peh, bergertar tulang rusuk sebab ketawa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha! okey, yang ini gua suka ><

      Delete
  14. kekonon nampak suwit la kot tulis macam tu. Huhuhu :3

    ReplyDelete
  15. biasalah tu, ada kanker tulang (bahasa negara jiran gitchu)

    ReplyDelete
  16. Salam. Hee sy penah jumpa orang tangan kidal ni tau camane nak hinzal.

    ReplyDelete
  17. budak budak zaman skng... ish ish ish...

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape