Apabila Ikon Blogger Dimanusiakan


Yuhuu \m/

Gua rasa lu semua mesti pernah tengok cerita kartun/anime yang dah dimanusiakan wataknya. Contoh gua bagi kat sini Detective Conan. Emm, gua bagi setengah bintang je untuk watak manusia Shinichi dan Ran sebab haram tak hensem dan lawa macam dalam komik, muehehehe. Namun begitu, pujian harus diberikan kepada Sonoko, Haibara dewasa dan Gin. Closed enough.


Ya, animasi dah banyak yang di-manusiakan. Bukan perkara luar biasa. 
Tapi sekarang gua nak tanya, what if icon blogger yang di-manusiakan pulak?
Err ikon blogger? Entahla, gua pun tak tau nak panggil apa, takkan maskot pulak? 
Kedengaran sarkas pulak bunyiknya.

Zyraroxx kat atas header yang bajet rajin membaca buku sambil dengar muzik tu, nampak?
Haa, itulah 'ikon' yang gua maksudkan. Kekonon tu gua lah, kakakakakapuih.
Kiranya serupa logo sesebuah jenama lah.

Okey, sekarang gua bukan nak cakap fasal penjenamaan. 
Gua ada beberapa kenalan blogger yang mempunyai ikon ala-ala zyraroxx di atas,
yang sering depa guna dalam setiap entri apabila depa nak menggambarkan diri mereka.
So my dear ladies and gentlemen, imagine if our icons are 'humanize', lets get cheeky.. Shall we? ngeee~

Mangsa gua yang pertama adalah Amna Shark a.k.a Gadis Misteri.
Seorang gadis yang berbakat luarbiasa menghasilkan komik.
Korang boleh pergi melawat beliau KAT SINI 
Amna jugak dah hasilkan beberapa buah komik.
Gua suka ikon dia yang comel berambut 
potongan bob-cut ala Cleopatra :D



Mangsa kedua gua adalah seorang lanun yang suka ketawa 'wkwkwkwkwkw'
Gua tak pasti sama ada ikonnya itu menyerupai dia sendiri
Tapi yang pasti gua suka betul dengan rambut beliau.
Blog Lanun Ranggi memang best. First time sampai ke blog tersebut, 
gua terus jatuh cinta talak tiga baqhang, kahkahkah!
Oh ya, Aujinz lah yang menyebabkan gua terjerumus mengenali blogger komik
yang lain. Thanks encik Lanun Ranggi! ^_^
KLIK SINI untuk naik kapal lanun



Mangsa seterusnya adalah Lee-kun. Ada jugak gua kena maki dengan Lee karang, 
sebab manusia tersebut agak girly, ufufufu.
Ampun Lee, ini je yang gua rasa closed-enough >_<
si Lee ni pun berbakat besar jugak.
Lukisan dia selalu buat gua tak keruan dan mengigit bantal,
memang betul setaraf pelukis manga Jepun baqhang.
Tak caya? Pergilah tengok seniri KAT SINI



Yaaa, ini dia mangsa lelaki yang kedua, cEro of cErolian.
Lelaki berambut simpul dan berbaju kuning yang baru je meraikan
ulangtahun blog beliau yang ke-Enam.
Mulanya gua nak search kumpulan 1D sebab gua rasa-rasa ada ahlinya
yang rambut bersimpul gulung macam ikon cEro.
Tapi tak jadi sebab gua anti-1D dan taknak ambik manusia yang dari kalangan retis
Blog beliau: Null & Alternate memang best sebab entri dia ilmiah dan santai dan selalu buat gua tergelak kecil dan besar dengan tidak disangka-sangka, awesome!
TEKAN SINI untuk buat tinjauan lanjut.


Hek elehh, nak jugakkkk budak ni...
Koffkofkoff haruslah beb, inikan blog gua
mestilah ada muka ikon gua, weee
*menari tara kucha*


Amacam, hebat tak kitorang bila dimanusiakan?
Ahem, pembetulan: hebat tak IKON kitorang bila dimanusiakan?
Suka untuk gua tekankan kat sini: Manusia diatas BUKAN lah rupa sebenar blogger
Kitorang lebih hebat dari itu, kakakakaka ><

Anyway, thanks guys for the support
Trimas sebab selalu buat gua tergelak dengan entri lu semua.
Selain diorang, ada lagi Plain dengan DeaDay yang dasyat betul bila melukis
Tapi gua tak tau ikon diorang, maklumlah gua kan pemalu (apa kaitan?)
Hahaha betullah, gua sebenarnya rasa segan sikit bila berada dalam lingkungan manusia-manusia hebat ni


Maaf gua curik gambar ikon hempa tanpa kebenaran, mohon jangan bash 

61 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. ahaha korang ni memang kreatif dan berbakat. kdg2 saya teringin gak nak melukis kat entry. bila fikir balik, heh nanti reader makin x faham plak nnt -.-

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh, awat makin tak faham. kalau ada lukisan rasanya lagi bertambah faham ><

      Delete
  2. amat - amat berbakat besar ! tak mampu nak buat macam korang. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha diorang yang lain la, gua bakat kecik-kecilan ><

      Delete
  3. Wow, siapa dua org lelaki tu. hensem :3 Jeles la dengan org yg pandai melukis ni, T_T Saya takde pon ikon/lukisan sendiri, pandai lukis org lidi je. Kalau dimanusiakan mungkin manusia itu ialah penagih dadah kot.

    ReplyDelete
    Replies
    1. percayalah, merek atak sehensem mana. kakakaka ><
      lukis orang lidi pun okey apa asalkan kena cara penyampaian ;)

      Delete
  4. Hehehe.. IKON BLOG !! memang rare !!.. suka lahh.. gambar kartun dalam blog ni :)

    ReplyDelete
  5. ikon yang last tu kan....sexy betul bibir manusia dia....:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu belum tengok bibir gua lagi tu, kakakaka
      erm mcm negro sebenrnya ><

      Delete
  6. Aku......tokleh terima Aujinz ngan cEro...! *stomp, throw tantrum.* Hahahahahaha..! XP
    By the way, humanized cEro, nak nombor puhliz.. U//v//U

    Hmmmm, pelik sebab aku takdak perasaan nak maki...tapi rasa kelakor adele..! XP
    Baru excited nk nengok Day and Plain...guhuhuhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. aku tak pasti kenapa tapi aku rasa cukup relieved dan hilang debaran gemuruh bila cik zyraroxx yg comei tapi bajet rawk ni tak jadi nak feature "original character yg konon2 represent diri aku tu" dalam entry ni... hihihih~ X3

      tapi icon character gua tu memang hampir sama pun dengan pelukis dia nih... tak cun, simple and plain yg amat (hence my nickname plain83)... tak menarik pun nak buat feature, sumpah... kekeke ;3

      Delete
    2. Kacak melampau aku tu.
      Aku sendiri susah nak terima...hahaha

      Delete
    3. ha ah.. kenapa eik.. ada jer ikon Day ngan Plain dalam blog depa.... sila feature diorang dalam entri seterusnyaa.. koh koh koh

      Delete
    4. kahkahkahkah!! gaiz gaizz. haizz.. gua rasa Lee sorang je yang faham konsep dia sekarang ni. its about icons not yourselvessszh ><

      Delete
    5. Haah..haah...! Request for Plain and Day, pweaaaseee..! XP
      Kemon guys, it's humanization..! Kalau ikut aku, aku nak dihumanizekan menjadi lelaki kacak seperti cEro dan jugak Aujinz...ahaks..! UvU

      Oh, Amna punye WIN..!! >v<

      Delete
  7. Gua lukis biasa2 ja weih, lain la DeaDay tu, yg tu memang masuk level "dasyat betul"... heheh ;3

    Yang lain2 kat atas tu pulak termasuklah tuan blog nih opkos la superbbb, blog korang memang la duk dalam top-10 list aku skodeng selalu ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. rendah diri sangat si Plain ni aish, bhahahahaha *gelak mouri*
      gua ni takdak apa2 la dibandingkan hempa semua. alatan melukis pun ada dua tiga biji saja, drawing tablet pun harem =.=

      Delete
    2. Elllleyh, bencik ah Plain... =A=

      Everyone's unique, hokeyh.. And when everyone's unique, no one will be... LOL -adapted from Syndrome catchphrase, The Incredibles.*

      Delete
  8. kan cEro dah tulis awal2 dlm blog dia, kalau jumpa manusia hensem itu bukan dia.....
    tapi sure lah dia rasa kembang kempis tengok ikon dia yg kau manusiakan tu.. ;-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. gua harap dia tak mimpi yang bebukan, kakakaka ><

      Delete
  9. Kenapa aku kacak sangat? Siap ada bulu mata lagi...hahaha
    Dengan expectation begini, kalau kau jumpa aku IRL, sure hampa kecewa merana derita.
    Hahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah! bulu mata? kahhh!
      ulang suara dari petikan entri di atas: Suka untuk gua tekankan kat sini: Manusia diatas BUKAN lah rupa sebenar blogger.
      Expect nothing from lu la bro ><

      Delete
    2. Gah gah gah.
      AKu tau konsep humanization ni. Ala-ala kalau para ikon tu dibuat filem life-figure, maka mereka-mereka ni laa yg boleh diambil kira dijadikan pelakon...hahaha

      Delete
    3. itu maknanya zyra, kalau kau nak buat konsep icon humanization sekali lagi, sila ganti gambar cEro dgn gambar manusia yg kurang hensem. Gambor Abon ke, Sathiya ke.. :p

      Delete
    4. Kesian Abon dan Sathiya dimasukan ke dalam golongan kurang hensem,
      lgai kesian bila diorang kena golong sama dengan aku yang jauh panggang dari api ni...hehehe

      Delete
  10. Perghhhh.. kacak giler guaaaaa kah kah kah.... percayalah, jauh pangagang dari ayammm..gua tak sehensem itu ... koh koh koh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hah ni sorang lagi, perasannnn je keje, wkwkwkwkw
      awak memanglah tak hensem, kartun tu je hensem ><

      Delete
    2. tapi.. tapi.... tapiiiiii... ~

      Delete
    3. Kecik ati Ojin kau kata dia tak hensem...hahahha

      Delete
  11. bila ikon zyroxx mak dimanusiakan ?

    ReplyDelete
  12. ahahahaaha... da lama x gelak sampai sakit perut. Ok, sume jadi da tu. Leh buat live action dah. Oh ya, zyraroxx punya icon paling jadi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahahah live action.. yesss icon kita dua paling menjadi nampaknya ><

      Delete
  13. Semua cantik dan kacak belaka. Ni yang nak letak ikon blogger jugak ni tapi buat rupa siap2 macam tom cruise.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Prince noob takpe sbb dia dar patrick...hahahaha

      Delete
    2. bhahahaha kalau putera nub, letak tapak sulaiman jelah kat sebelah ><

      Delete
  14. Nice...wow det conan..memang epikk...tapi bila dar d live action cm x best jer kan..tp shingeki no kyojin tgk promo cm gempak lak yg real nyer..btw kurank memang berbakat saya nak r join wat satu ikon imej sendiri yg misteriusss...heee..salam :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhah silakan buat ikon sendir dan bersedia lah utk dicarcamarbakan oleh gua ><

      Delete
  15. Sorry la...Gua benci giler baca entri ni. Asal lu orang semua terer sangat lukis. Pastu kreatif pulak tu. Jealous giler gua dengan lu orang semua. Hahaha....

    Nice entry zyra. Kreatif giler idea nak memanusiakan ikon blog tu. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah! first time komen jujur benci entri gua ><
      thanks bro, lu punya entri pun kretif, kepidap ;)

      Delete
  16. Real life memang lawaaa hahaha suka tengok semua yang real life <333

    ReplyDelete
  17. aku pun nk gak., hahaha - semak jer

    ReplyDelete
  18. Kenapa aku baru tau pasal kewujudan entry ni?AAAAAAHHHHH.. Tertinggal bas. awesome Zyra. Cero punya humanize version aku suka!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha hang busy menda beb, lama tak nampak ><

      cero tu semua suka, lu, lee dan gua, aummmm

      Delete
    2. Hahaha hang busy menda beb, lama tak nampak ><

      cero tu semua suka, lu, lee dan gua, aummmm

      Delete
  19. best nya kalau akak pun pandai mendoodle..boleh buat ikon sendiri..setakat ni mampu buat orang lidi je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Org lidi pun ikon pe kak, cer komersialkan ><

      Delete
    2. Org lidi pun ikon pe kak, cer komersialkan ><

      Delete
  20. aku lebih sukakan iconetto perisa seteroberi lemak bekerim disukai ramai

    ReplyDelete
  21. berangan bila nak update entry nak ada lukisan sendiri. tapi.... nanti je lah. ahahaha!

    ReplyDelete
  22. hahahahah comelnya zyra..... in reality zyra nampak gorjess lahhh. heheh

    ReplyDelete
  23. aku sokong gak part Shinici & Ran tu. mmg haram tak hensem & tak lawa langsung bila dimanusiakan.
    tapi part hang memanusiakan icon2 blogger tu semua memang ohsemmmmmm arhh zyra!

    tambah2 tu part aujinz & cero tu! perhhh hensem gagah perkasa sungguh pilihan manusia2 tu! hahaha

    ReplyDelete
  24. seriesly entry ni menarik dan kelakar...comel je

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape