Liga Kening Tebal

Yo \m/

Zaman gua remaja dulu girls sibuk cukur-cukur kening kasi nipis.
Sekarang girls sibuk conteng-conteng kening kasi tebal pulak.
Hurm, gua yang perempuan pun kadang tak faham dengan perempuan.

Ada sorang makcik jiran ni kept pestering me,
"dik, cuba la pakai pencil-brow yang makcik jual, sesuai untuk kening adik tu"
Dan ini bukan kali pertama.
Gua rasa kening gua dah cukup hitam, pekat, likat.
Entah kat celah mana lagi gua patut tenyeh menatang tu.

Tahulah gua suka layan cerita kartun Shinchan, Hagemaru..
Tapi tak semestinya gua nak join liga kening tebal mereka.
Gua dah nampak ramai girls yang berkeliaran dengan kening yang macam emmm..
Thanks but no thanks.




Tapi, sometimes gua berharap akan dapat anak berperangai Shinchan.
Dan gua harap dapat jadi Misae versi comel, kelakar dan rajin.

Dan lukisan di atas yang sepatutnya menggambarkan liga kening tebal,
end-up look like a family portrait. 

The father? Well obviously dia tengah ambik gambar. Ngahahahahah!
Pergi berambuslah Zyra.



The biological clock keep ticking 

67 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. boleh geng elfira loy la ni uhuk uhuk

    ReplyDelete
  2. adoii..macam2 laa makcik tu..promote tak bertempat..kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. makcik tu ada tak puas hati lg kt gua, hahaha ><

      Delete
  3. Saya adalah pakwe liga Kening Tebal.. dan tentulah yang tengah ambik gambo tu saya... kah kah kah

    ReplyDelete
    Replies
    1. self-proclaimed daddy ke, Aujinz? XP

      Delete
    2. Mantap ayat Ojin ni...heheh

      Delete
    3. ahahah ahah hah

      luolls suka kan nyakat gua ini :3

      Delete
    4. ok wow... saya salah baca ke ni?

      Delete
  4. aku ada baca 1 status kt FB...kenapa perempuan cukur kening tapi lepastu dia lukis balik? dia sebenarnya nak ke taknak kening tu? well...aku pun confius..dia nak ke taknak? HAHA
    Tapi skrg mmg trend kening tebal kan? :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. tau takpe.. aku pun confused sampai sekarang. dia nak ke taknak kening tu sebenarnya?
      diorang ni ikot trend sebenarnyakan, sat lagi tukar trend kening nipis semula. HUHU

      Delete
    2. depa ni mengalami kecelaruan gender barangkali ><

      Delete
    3. kecelaruan gender macam aku.....yg spesis ni aku rasa kecelaruan kening...haha..XP

      Delete
  5. Hahahaha..bapak dia pun mesti berkening teballa tuuuuuhh..tengok anak2laaaa...

    Owh2..Aujinz ke? Ahahahaha...XP

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahha nyakat la nyakatttt. Ojin dah ada yang punya laaa ><

      Delete
    2. That's why he's smooth as silk... haaaa, nampak x? Hati2 Zyra...LOL..XP

      Delete
    3. kah kah kah.. bagi laa can gua jadi smooooothhhh.. wkwkwkwkw

      Delete
  6. hHhhahahha delusional nak jadi Misae....n bukan senang nk jadi misae..kekadang perangai sinchan tur comel gak dah ler nakal ..layan laki kening tebal nohara,,,hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. bapak shinchan tu kdg kala hensem apa ><

      Delete
  7. Hagemaru.....kartun kegemaran anak saya...kalau tgk mesti bising mulut dia sbb excited sangat!




    Singgah blogwalking...:)
    Nak tahu ade diabetes ke tak?Jom cek kat sini:
    http://blogmummyrifqiy.blogspot.com/2015/05/tanda-tanda-diabetes-yang-anda-mesti.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha hagemaru si budak botak yg kedekut ><

      Delete
  8. huhu..adek bradek slal buat cmtu..pastu sy panggil dia shin chan sepanjang hari... hehe ;D pastu dia xbuat dh

    ReplyDelete
    Replies
    1. mujurlah ur sibs dh kembali ke jln yg benerr ><

      Delete
  9. How about... yang tengah amik gambo tu Rock Lee, tu pun termasuk dalam liga kening tebai gak tu... shishishi~ ;3

    btw nice drawing, lukih pakai software apa untuk nih? guna mouse kan? :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha itu pun kening lebat tp mata dia, ishk scary ><

      Nice eh? Tetiba rasa kembang. Gua lukis guna paint tool SAI kegemaran dan yezza guna mouse je :3

      Delete
  10. setakat ni akak pun suka dengan keadaaan kening akak ni..cantik, dan kemas..(siapa lagi nak puji kalau bukan diri sendiri)
    hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe yelah kak, gua pun syukur dgn kening gua sekarang yg bg gua dh cukup sempurnaaa~

      Delete
  11. Aku ada kenal sorang minah yg dulu sibuk cabut kening kasi nipis, tapi laa ni sibuk nak kaler kasi tebal...
    Hahaha...
    To be frank, aku tak pernah tengok perempuan punya muka berdasarkan kening dia.
    Ada bahagian lain yang menarik minat aku lebih agaknya...hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tau, lu suka tengok bahagian mata dgn mulut kan kan kan? Gua cuba husnudzon ni ha ><

      Delete
    2. Hahaha...
      Kalau nak terus terang, perkara pertama yg boleh buat aku jatuh hati dekat seseorang ialah suara.
      Selagi tak dengar suara, cantik ke ayu ke kening lukis ke, aku tak peduli sangat. Hahahah

      Delete
    3. Suara aku dalam macam suara batman. Ko minat aku tak? HAHAHAHAHAHA

      Delete
    4. kahkahkah! okey Day kelako ><

      Delete
    5. Day suara Batman?
      Depends Batman yg mana la. Kalau Batman versi Nolan punya Dark Knight, laa ni jugak aku masuk minang...hahahahhaha

      Delete
  12. kalau ko ada kawan kening tebal, kenal kan aku sorang.kat opis aku ni semua kening tak hup to date

    ReplyDelete
    Replies
    1. ambik gua jelah wahai tok ketua ><

      Delete
  13. ahahaha. menyampah tengok perempuan yang lukis kening tebal nak mampos. ingat cantek la tu. :/

    ReplyDelete
  14. hahha keluarga bahagia.. comel sangat... kita teringin nak jadi cam shin chan.. ikut suka hati dia je.. tapi tetap comel.. kengkadang tu baik walaupun annoying sikit. hahaah

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahaha tapi tapi gua belum bekelurga :3
      kan? shinchan comeyyy ><

      Delete
  15. tapi sin chan gataiii huhuhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. gatai tu yg tambahkan pesona pada dia, ehh ><

      Delete
  16. pencil kening tu sebijik macam pensil warna yang jual kat kedai rm2. Kah kah kah. Nyaris nak kena guna. Mau kena baling kuali dengan mak sendiri. :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahahahaha! kalau gua jd mak lu pun gua baling kuali, mahal woi! ><

      Delete
  17. Dulu pakai braces tak cantik.... Sekarang trend...
    Dulu kening tebal tak cantik.... Sekarang trend..........
    Ekekekekekkkkkkkk ~~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha! betul pun semua tu ada pada ugly betty ><
      satu lagi: dulu pakai spek bingkai tebal tak cantik, sekarang...

      Delete
  18. tulah. saya pon tak faham dgn org yg pegi warnakan kening sbb nak bagi nampak tebal. bersyukur jelah asalkan ade kening.

    kening saya pun jenis tebal semulajadi hehe xD

    ReplyDelete
  19. Syukur je la kening tebal ke nipis ke. Menyusahkan diri je dah cukur, pastu lukis balik kening. Hmmmm...

    Bila the father tu nak selfie sekali? Sedih dia xde dlm picture tu. Hehee...Btw, nice drawing. Terasa comel giler keluarga kat atas ni. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. gahaha sbb the father tu belum wujud pun :3

      Thanks bro! ^^

      Delete
  20. salam. hee sy penah ade kawan cukur kening pastu letak celak pulak ;p

    ReplyDelete
  21. zyra stay je dgn kening yg ada tu. dah cantik meletops

    ReplyDelete
    Replies
    1. erkk, lu dh tengok ke kening gua? :O

      Delete
  22. Aku rasa aku ada komen sini dua tiga hari lepas. Apsal tak muncul? HAHAHAHA. Aku geng kening tebal dan geng kaler kening. Hahahah. Come at me bro. JK. Aku rasa kening sangat memberi personaliti kat raut wajah seseorang. Aku taknak justify betul atau tidak menghitamkan/menjadikan kening lebih jelas sebab memang obvious aku antara orang yang buat benda tu. Kening aku naturally tebal tapi tak banyak bulu so nampak lompang-lompang. Kadang-kadang nampak macam tak mandi. So bila aku kena pegi HQ jumpa senior manager, aku akan pastikan kening aku rapi (tak cukur k, just fill in secukup rasa) untuk tak nampak selekeh. Sekian penerangan saya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup, mmg memberi persinaliti. bayangkan manusia takde kening, yg lawa pun jadik tak lawa. tp ada yg sesuai pakai ada yg tak. yg tak sesuai tu adalah mereka yg dh kening tebal sgt2 tapi nk jugak lukis2 lagi ><

      Delete
  23. xyah beli pon xpe zyra. ko sedekah kan aje 2-3 hinggit kat makcik tu. pastu ckp la pasni mkcik xyahla promote2 suroh sy beli lg ye =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. gahahaha karang lagi dia menempel acano? ><

      Delete
  24. samalah, dah tak larat nak tenyeh da benda alah tu.
    btw dear, u blog design so so so comey !
    fun tp sangat simple dan sedap mata memandang perisa choc almond.

    ReplyDelete
  25. ai kening tebal, ada sambung sikit2

    ReplyDelete
  26. Memang tengah trend orang nak berkening tebal ke kat Malaysia tu sekarang?

    Kiranya saya ni tak ikut trend la sebab kening saya nipis. hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahah trend tahun depan entah cemana pulak. takpe nipis pun janji ada dan tak menyusahkan org ><

      Delete
  27. sebab dalam hukum islam kata cukur kening haram. jadi depa tak nak buat haram. depa tebalkan kening depa. hahaha

    ReplyDelete
  28. family portrait? ok tuh klaka. haha...
    saya pena wat entry psl kening tebal gak sblm ni. Sbb saya rasa pelik. Ingtkan saya sorang je rasa camtu...

    ReplyDelete
  29. bapak dia ni mesti kening dia spesis lebat ni. atau pon bulu banyak eh

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape