Manusia Transgender

Yo \m/

Semenjak dua tiga menjak kebelakangan ni gua selalu ternampak rintihan kaum perempuan di susur masa media sosial mengenai perasaan insecurities mereka dengan kewujudan manusia transgender (baca: maknyah/bapok/pondan etc) yang jauh lebih cantik dan meletops dari wanita semulajadi.



Berdasarkan gambarajah di atas, ternyata gua pun patut rasa insikio, kahkahkah!
Tapi peduli hapa gua. Janji gua tak melanggar hukum alam.
Gua tak peduli kalau pondan nak sembang fasal keagamaan,
Gua tak peduli kalau pondan nak sembang fasal tulang rusuk
Gua tak peduli kalau pondan nak berhijab sekalipun
Cuma gua rasa macam nak terajang dahi mereka bila mereka bagi statement:
"Jadi diri sendiri dan jangan hipokrit"

Tanda-tanda akhir zaman ada disebutkan jumlah perempuan akan melebihi lelaki. 
Nah, ini yang berlaku sekarang.
Selain kelahiran bayi lelaki yang semakin berkurang, 
lelaki yang dah sedia ada pulak sibuk nak jadi perempuan atau sibuk nak jadi gay.

Damn, sebut fasal gay, Facebook asyik dok suggest friends yang gay je dekat gua 
(Woi Mark Zuckerberg! muka gua ada rupa gay ka?)
Atau, mungkinkah gua mempunyai kuasa penyembuhan gay? Kahkah!

Tapi ada satu hal yang gua tak puas hati.
Pondan dah ada yang cun-melecun sampai dah boleh kalahkan perempuan.
Tapi kenapa pengkid belum ada yang hensem, sado dan berbulu-buluan macam Hugh Jackman?
Kemon, alang-alang nak jadi lelaki, jadi lah bebetul. 
Perempuan mesti boleh! Jangan kalah dengan lelaki! *angkat sepanduk*


Harini Rabu, orang lain sibuk dengan entri Wordless Wednesday 
tapi gua pulak membebel tanpa hanti, terasa rebel betul diri ini, hiks.

45 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. Hahahah...akak yg first! yes!

    btw akak selalu nau jumper golongan tersebut diatas. kat KL ni berlambak dik. tapi dik even diorang tu seksi meksi tapi bile tengok wanita muslimah diorang jeles dik. sebab musabab akak tak pasti.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah syabas akak ><
      hahahaha depa jeles kita ada ovari ><

      Delete
  2. jadi wanita pun kenalah meletops macam yang transgender ni... #ehhh ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hajat hati nk meletops depan suami je, eh heh eh ><

      Delete
  3. aku duduk kampung. xdela sangat terjumpa golongan transgender gini.

    "tanpa hanti" <-- memang rebel betul ni zyra kikiki

    ReplyDelete
    Replies
    1. cuba lu bukak twitter @amy_timber
      kahkahkah
      gua memang sa-orang perebel ><

      Delete
  4. moga kita terlindung la...cantik pun sbb dorang seksi + mekap 3 setengah inci :P

    ReplyDelete
  5. Especially transgender Thai....tapi ada aku pun kesah? Huhuhu..

    Weyh2..! Adela pengkid yang hensem, sado and macho tapi kalau sampai dah rupa macam Huge Ackman tuh takdele..

    Try search lelaki kacak yang dilahirkan sebagai perempuan.. view at your own risk..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tapi tapi gua nak yang dari keturunan bani melayu dan berpenis ><"

      Delete
  6. hahaha marah betei ko?hmm kadang2 aku pon nek heran.. yang jadi awek si pengkid tu plak bertudung. Pandai gak pengkid tu buat pahala, mana tau 'isteri' dia tu nanti boleh tarik dia ke syurga. Tak gitu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana ada marah ni tok? cuma curious, kahkahakha.
      gua tak herankan si pengkid, gua herankan awek beliau tu.
      yakin sgt pengkid tu boleh bawak dia ke jannah ><

      Delete
  7. lawa memang lawa. tapi tengok dari jauh je. kalau dekat, silap hari bulan, boleh muntah hijau
    http://kucenmaster.blogspot.com/

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahahaha kalau lelaki sejati mmg akan muntah ><

      Delete
  8. aku pun macam keliru gak..nak panggil hakak tapi tegap lain macam...nak panggil abang tapi takdak halkum...sungguh aku dilemma....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hang panggil ja depa ni shemale. dua-dua ada dalam tu ><

      Delete
  9. Muka boleh ubah,
    aset boleh bikin,
    burung boleh buang,
    tapi suara tetap garau...hahahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. suara pun bole, pi tukar vocal cord atau asah halkum, nyiahahaah ><

      Delete
    2. Boleh ke tukar vocal cord??
      Tak psal2 nanti tak ada suara langsung...hahahaha

      Delete
    3. Ngahaha, entah. Abis tu cemana pondan mat saleh boleh dpt suara perempuan? Mst ada sesuatu..

      Delete
    4. Itu namanya vocal control.
      Cuba cucuk sikit pinggang dia tanpa dia sedar, sure nanti melatah keluar suara lelaki...hahahaha

      Delete
  10. bersungguh-sungguh mereka nak jadi perempuan yer huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. ya, kalau bersungguh gini bekerja bagus juga

      Delete
  11. Sebut pasal pondan ni gua geli sket.Gua penah jumpa pondan hitam dan berbulu kaki dekat kedai makan.Hilang selera mkn gua.


    ReplyDelete
  12. Owh.. motif post ni, nk suruh pengkid jd ensem. muahahahaha....

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaaa, tepat sekali. pengkid melayu! ><

      Delete
  13. gua sebenarnya rasa kesian je dengan golongan ni, mana yg radikal sangat sampai ke tahap hilang segala rasional dia tu, gua lari jauh2... mana yg tak radikal dan masih boleh bersikap rasional dan berkawan dengan orang tu, tak kisahlah, just jangan ikut gaya hidup dia sudah la, nasihat je la selagi boleh... huhuh (" ^__^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha a ah kam, rasa kesian. dah lah dikeji masyarakat, nabi pun tak ngaku umat :3

      Dulu kat U gua ada je bergaul dgn sorg lelaki ala nyah ni. kalau dia sendiran xpe, jgn ada geng yg seangkatan je. habisss rosak

      Delete
  14. aku pernah terjebak.nasib iman kuat lg.kahkah.kalau jumpa orang camni.dinasihatkan jangan pandang slek.nanti depa lagi kuat defend diri n buat statement cegampang.memang dicipta dari lahir contohnya. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. statement dilahirkan begini tu mmg cegampang betullah. even kalau khunsa pun perlu pilih satu jantina yg dia tunjukkan. ini muka jantan pergi pilih jadi pompuan dah kenapa kan?

      Delete
  15. Samada si pondan ni hipokrit dan tak sedar diri mereka sebenarnya lelaki, atau sebenarnya dorang dah redha yg diri dorang tu dua alam.. Ermmm.. aku confused. Bab soalan ko tu zyra, ada je perempuan yg jadi lelaki; pas convert sama je hensem. Try google "10 lelaki sado yang asalnya seorang wanita".. Gooood lucccckkk....

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagi aku, kalau dilahirkan berzakar. lelakilah. tak kisahla dia tu lembut ke, mati pucuk ke, xde napsu kat pompuan ke. yg penting dia dilahirkan sebagai lelaki. simple.

      aku taknak pengkid hensem luar negeri..

      Delete
    2. kalau camtu, memang rare lah nak jumpa pengkid hensem dlm negeri..
      simpang wehh.. dapat bala negara ni kang.

      Delete
  16. hahaha...betul tu. aku rasa perempuan boleh. Kita kalau nak buat apa2 kena sungguh2. kemon la pengkid, sila tunjuk kesungguhan korang. so-sial betul bagi galakan camni. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kahkahkah! kalau tak dapat detect jugak nada sarcasm tu tak taulah.. ><

      Delete
  17. wah, merubah arus perdana sangat entry ko kali ni jira

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak, entri aku pun dah songsang agaknya ><

      Delete
  18. Tapi tapi.. Facebook suggst kan gua jadi friend tak? Sebab gua bukan gay.. gua lurus... wkwkwkw

    Gua marah pada pengkid sebab awek depa semua cun cun.. apa. gua ni tak cukup lelaki ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. sadly, ada lah....... nampaknya facebook lebih memahami....
      wkwkwkwkwkwkw! ><

      xdelah, tau2 ada abiang hensem tunjuk dagu add. pengsan kejap tengok lips ><

      Delete
  19. dunia akhir zaman.. Allahuakbar

    ReplyDelete
  20. diorang mekap dan gaya diorang tu mengalahkan kita yg pmpuan asli ni. tergugat betul. haha

    ReplyDelete
  21. Dekat sini pun ramai je transgender yang cantik-cantik. uhuk. Memang kena hati-hati lebih sikit bila masuk tandas dekat sini.

    ReplyDelete
  22. ok blog awak best! kita suka... segan kita still new in blogging..hoho..minta tunjuk ajar ya! tq! http://vetovirago.blogspot.com

    ReplyDelete
  23. kekadang rasa insekiyo (insecure) bila tengok pondan lagi lawa dari diri kita sendiri. kah! tapi bila fikirkan balik... "aku lagi lawa dari ponen tuuuu!" xD

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape