Seminggu Berpuasa

Salam,

Kejap betul dan lebih seminggu kita berpuasa. Agaknya dah berapa tan kita bazirkan makanan setakat harini? Mueheheh.

Apa yang gua lalui selama seminggu ni?
Statement bajet artis suam-suam kuku betul.

Sebenarnya gua cedok idea #InkRamadan dari #ComicCoreClub dimana peserta perlu lukis apa yang diorang buat sesuai dengan tajuk yang diberi selama 30 hari.
Tak tak, gua tak join. Sebab:
1. Gua bukan pelukis komik; dan
2. Memang taklah gua nak istikomah melukis tiap hari selama sebulan;

Jadi, gua hanya lukis secara suka-suka ke dalam buku Life Note (lawan kepada Death Note). Buku tu tebal baqhang entah bila nak habis. At least dengan lukis selama 30 hari ni luak lah jugak 30 mukasurat, Kakakakakass.

Gua tadak idea untuk entri so.. layan jelah!









Hangpa agak bakal ada keseinambungan tak untuk hari yang ke-lapan dan seterusnya?
Kalau hangpa readers sejati blog ni, mesti hangpa tahu kesudahannya macamana... hahahahahah.



Belum  ber'date' lagi, err maksud gua belum berkurma 

38 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. hari ni gua second day berpuasa.aah yessss gua perlu inform kat sini.kahkah!

    ReplyDelete
  2. hahahaha,, comel2... bab yg gas tu cik en gelak kuat2

    ReplyDelete
  3. Assalamualaikum, hye!!
    Athirah jalan jalan sini sambil baca entry dan follow blog ni.
    Salam mahabbah dari Athirah buat pemilik blog :)

    http://duniamahabbah.blogspot.com/

    ReplyDelete
  4. korek hidung tak batal posa..xpa..tapi dinasihatkan jgn lagha sangat..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. masalahnya gua suka korek sampai puasszzzhh hahahaha! ><

      Delete
  5. gua punya semangat pos pasal #inkramadan kat Instogrem, tapi haghom nak melukisnya punyeyeyeye.. wkwkwkw

    ReplyDelete
  6. Replies
    1. musim2 thor ni sebutlah thorbaikkk ><

      Delete
  7. hari ke-8 main meriam buluh? hahaahah...

    sama la, gua pun tak selera nak gi bazaar, tapau kfc atau domino's tu mungkin... kehkeh ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah lu sama dgn boss noob. ayat last tu bukan suruh teka gua buat apa pd hari seterusnya (sbb list dh diberi) tp adakah akan ada entri? kuikuikui

      ha ah baik tapau pizza kfc tu sbb mmg dah gerenti sedap! ><

      Delete
  8. Replies
    1. bukan lah, gua lukis untuk blog je

      Delete
  9. wah rajinnya buat ink ramadhan~
    kipidap~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kipidad bakal jadi karipap ><

      Delete
  10. Apa dia jawapan kepada soalan gamba pertama tu? nk taw gak~~

    ReplyDelete
    Replies
    1. err boleh je niat sebulan, tp sebenarnya tetiap mlm kena niat jugak. sebulan tu utk backup kalau ada hari yg terlupa niat

      Delete
    2. sebenarnya masa tengah sahur tu pun kita dah automatik niat puasa dah sebab xkan la nak sahur saja2 je pulak kan....niat ni semua dlm hati je.

      Delete
  11. 1. Walaupun macam tahu akan kesinambungan entri ni mcam tak berapa boleh diharapkan ada, tapi harap-harap ada laa sampai hari ke-30...hehehe

    2. Nak tanya cik adik comel Zyra ni, font yg mcam tulisan khat tu apa namanya ye...

    3. Walaupun tahu korek hidung tak batal puasa, tp sebab dr kecik lagi diajar ianya batal, jd sampai laa ni tak berani nak korek hidung masa puasa...Lagipun korek hujung2 mana sedap. DIa sedap kalau korek dalam2...hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. 1. mendalam betul, hahahaa wahh cEro memahami diri ini, ufufuffu

      2. nama beliau Snickles wahai cik abiang cEro :)))

      3. hahahahahahahahahHAHAHAHAHAHAH sama, sama :)))))

      Delete
  12. rajinnya mandi dulu sebelum sahur

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah ko jira, aku nak cuci muka bangun saho pun x. pinggan melekat kat muka. okbai.

      Delete
    2. hahahaha hang ni dah mcm mr bean gayanya ><

      Delete
  13. saya pon tak suka sgt makanan bazar. sbb saya jenis yg cerewet sikit bila bab makan2 ni, hehe. saya time sahur mesti akan berselera, walaupon baru bangun tidur. hehe :P

    ReplyDelete
  14. salam perkenalan....thanks for dropping by

    ReplyDelete
  15. memang comel. akak berazam tahun ni tak nak singgah bazar ramadhan..Alhamdulillah berjaya sampai ke hari ni..

    ReplyDelete
  16. Gua pun x brp suka sgt pergi bazar....Setakat ramadhan ni gua masih belum pergi bazar lagi....x tahu la nak sedih ke nak happy..... Kesinambungan utk hari kelapan dan seterusnya memang payah la nak ada kan....puasa2 ni mesti lu rajin nak beribadat, mana ada byk masa nak update blog...huhuhu....

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape