Sick of Motion-Sickness

Hey,
Setiap manusia mempunyai kelemahan. Heck, even Superman pun lemah dengan seketul batu.
Dan kelemahan aku yang paling aku tak suka adalah motion-sickness.


Tak keterlaluan kalau aku cakap motion-sickness ni mimpi ngeri ulat buku seantero dunia. Yelah, bila aku habiskan masa berjam-jam travel sama ada naik bas, feri, train tanpa dapat menggunakan masa tu untuk membaca. Jangan kata mahu baca novel, baca text dalam phone pun tak berapa nak mampu. 

Tapi aku redha jelah. Mungkin aku mempunyai motion-sickness sebab aku dilahirkan sebagai seorang librocubicularist yang sejati. Lagipun, tak berapa nak masyuk kalau membaca sambil travel ni. Hahahaha..

Simply irresistible. 


Selain oksigen, makanan, minuman dan benda asas lain, aku perlukan buku untuk hidup. Tolong bagi aku buku. Eh pernah tak orang bagi dulang hantaran berisi buku?


Abibliophobia: The fear of running out of reading material 

46 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. Replies
    1. nak nak nak, nk bagi free lagi ke? :p

      Delete
  2. Macam Natsu Dragneel dalam Fairytail. hahaha

    ReplyDelete
  3. Yes..dah ramai dah hantaran orang bagi buku.. buku ilmiah ler ..jgn anto buku "lain" plak.
    kalau salah anta buku..silap2 rombongan lu kene buku 5 pulak ='D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah buku apa tu buku apa tuuu yang "lain" tu.. wkwkwkw :p

      Delete
  4. samaaaaa. kita pun tak boleh membaca even wassap/ msg dlm bas. nnt pening nak muntah . haha

    ReplyDelete
  5. Nausea tu rasa pening mual nk muntah kan? Habis tu kalau cuma pening je tapi xde rasa nk muntah, panggil apa pulak?

    Aku kalau baca buku dlm benda bergerak, aku akan pening. Tp xde rasa nk muntah. Aku suka sebenarnya jadi camtu sbb aku x suka sgt buku. Haha...

    So, aku boleh gunakan masa tu utk tidur dan takde siapa boleh paksa aku baca buku sebab aku ada alasan munasabah. Haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. takde sapalah yg nk memaksa engko membaca Bro.. :3

      Delete
  6. "Selain oksigen, makanan, minuman dan benda asas lain, aku perlukan buku untuk hidup."
    setuju!!!

    ReplyDelete
  7. sama lah kita,sy pun motion sickness,balik kg kelate naik keta dari kL,memang seksa,asyik pening je

    ReplyDelete
    Replies
    1. fuh, balik klate lagilah. jalan sempit berpusing2 @,@

      Delete
  8. Hahaa ya, gua juga akan rasa nauseous kalau membaca dalam kenderaan yang sedang bergerak, tapi kalau setakat baca mesej h/p sekejap2 tu, takde masalah setakat ni ;3

    Yang penting kalau nak travel jauh tu, gua kena pastikan perut gua diisi elok2 dulu, dan gua ada stok gula2. Kalau tak nanti memang rasa nauseous gila uhuk uhuuuk, i hate that feeling so damn much...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu, kakak gua bila nk g area tak familiar kt kl, selalu suruh gua jd co-pilot belek GPS. dia tak tahu adik dia tu separuh pitam dh hadap henpon :3

      yup betul, gegula masam >_<

      Delete
  9. Aku pun sama. Pening! Tapi handphone boleh, just light message la. Kalau bc online novel pun pening jgk. So alternatifnya time travel aku tgk pemandangan or dgr lagu or tidur haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. yezza itujelah aku mampu buat, tgk pemandangan, dgr lagu, tidur! >_<

      Delete
  10. Ohoiii btw, nice new header Z~ ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hikhikhik ada jugak yg perasan, thanks P ~
      :p

      Delete
  11. Saya motion sickness sejak kecik.. Kuikuikui Makin tua makin teruk. Eyh.. Tua....? Hurm...
    Kadang2 kereta melintas kat sebelah pun boleh buat tekak loya... Huffft...

    Ada laa tuu kot bagi buku... Rare.. Boleh try :P

    Kakak Tiri Cinderella

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha dasat betul tu sampai keta melintas pun boleh meloyakan >_<

      Delete
  12. tetiba terbayang hantaran 11 dulang dengan 11 naskah buku....hehehe....dah lamer xbuat perangai membaca atas katil....zaman tggal kt asrama selalu buat...dlu pernah gak membaca dalam kenderaan...sekarang xlgi,...sama ada enjoy the view...or enjoy the zzzz...hehehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. apasal berenti membaca, apesalll? hahahaha 11 dulang? mak ai byk sgt tu, simpan dulang lebih utk makanan, hihihi

      Delete
  13. Replies
    1. ada eh? ok, taklah awkward nnt, huahaha

      Delete
  14. Hmmm...
    Ni yang nak berlagak sikit ni...
    Saya tak ada masalah langsung baca dlm kenderaan, sbb tu tiap kali perjalanan yg lama mesti ada spare komik dlm kereta buat baca bila taknak tidor...hehehe

    Oooo...
    Nak dulang hantaran berisi buku ek??
    Ok ok..**tulis dlm buku nota**

    ReplyDelete
    Replies
    1. arghhh ni yang jeles. hmm hmmm. pinjam komik? *tetiba

      hahahaha comel betul tulis dlm buku nota. mcm Blues Clues >_<

      Delete
  15. huhu samela...pegi mana2 mesti isi masa dengan buku. tu yang tak best duduk dalam bas, dalam train ke kereta ke, tapi takleh baca buku. kang termunttt susah pule hukhuk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kan? termunttt nnt apa pun tak boleh. jatuh terus saham depan khalayak :3

      Delete
  16. hamboi banyaknya terms baru untuk hari ni . haha . saya tak mabuk kereta tapi akan pening kalau membaca dalam kereta . yup , memang rasa rugi sebab sepanjang perjalanan tak boleh nak buat apa .

    ReplyDelete
    Replies
    1. mabuk kereta dh kurang sekrg. sebab dh biasa kot. hahaha tp membaca mmg tak boleh.
      masa itu emas, mmg rugi berkoyan2 dh, haha

      Delete
  17. wak pon dh lama x baca buku., huhu2

    ReplyDelete
    Replies
    1. baca lah wak, utk kesejahteraan, haha

      Delete
  18. oooo.. ape bende libokubluris tu?..eh eh eh...hahahaha...

    dulu saya tak pernah mabuk naik bot atau feri.. dah tua tua ni, baru terasa mabuk mabuk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan dah ada penerangan kat atas? malas! malas! hahahaha

      biasalah bila dh tua tua tu, byk penyakit datang, eh :p

      Delete
  19. sama~~~ saya mabuk kereta jugak. Pernah buat entri pasal mabuk kereta beberapa tahun yang lepas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul betul... X selesa membaca dlm kereta. Pening sbb goyang2.. T.T

      Delete
    2. Betul betul... X selesa membaca dlm kereta. Pening sbb goyang2.. T.T

      Delete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape