A Girl With A Big Heart

Hey,

Hari ini aku nak ceritakan satu kisah yang agak menarik yang kaya dengan subliminal messages:

Tersebutlah kisah seorang gadis. Yang mengendong sekeping hati ke mana saja dia pergi.
Di tengah-tengah kesibukan dan kesesakkan bandaraya kosmopolitan.
Seolah tercari-cari sesuatu dengan mimik muka sedikit ceria, bingung dan confuse.

Sehinggakan malam menjelang. Gadis terduduk termenung.
Hati yang dikendong semakin mengecil.

Tiba-tiba..

Seorang jejaka menegur ramah.
Si gadis sedikit terpana dan gugup.
Is that your heart?
Um..hum..

Lalu mereka berbual mesra. Tentang banyak perkara.
Tak tersangka mereka memiliki kegemaran yang sama.
Hey, I tell you what, why don't we hit the bar and have a drink?
Yea, okay. Cool.

They really have a good time.
Dalam pada itu, hati si gadis semakin mengecil. Sebesar tapak tangan.
Si jejaka menemani si gadis berjalan pulang.
Hey, wanna meet again tomorrow?
Yea, sure. See ya.

Keesokan harinya, wajah si gadis berseri-seri riang dan teruja menanti kedatangan si jejaka.
Yang sebenarnya takkan pernah kunjung tiba.
Melihatkan keadaan si gadis dengan sekeping hati yang sangat besar, si jejaka berfikir sejenak.
Dan berlalu pergi.

Now, korang jangan nak melakolik sangat dan buat spekulasi liar bahawa 'si gadis' tersebut adalah aku. Sebenarnya kisah di atas dipetik dari satu music video yang aku tertengok bertahun lama dulu. Dari jauh. Aku tak ingat di mana. Aku tak tahu lagu siapa. Aku tak tahu tajuk apa. Itulah kali pertama dan terakhir aku tengok video tu. 

Dan aku sangat teringin nak tengok lagi. Boleh tolong? Yup, aku boleh google je. Tapi aku malas. To even lift one finger.. hahaha! Alah, bila lagi aku nak bermanja dengan hangpa semua :3


Jom lah kita tonton sama-sama 

42 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. kesimpulan cerita ni ialah, perempuan jgn terlalu mengharap. hahaha. kesian pulak dgn perempuan tu

    ReplyDelete
  2. teringin nak tau music video untuk lagu apa.

    macam pernah tengok, tapi...macam bukan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm pernah, mana tahu itu bukan? Hehe..

      Delete
  3. curious lah nak tau dari music video mana hehehe :D

    ReplyDelete
  4. tah tah kisah hidup dia lebih kurg sama dengan MV tuh..acah acah taknak mengaku..ahahahhaaa..gurau je

    ReplyDelete
  5. haha baru nak cakap cerita ni pasal kau, sekali dah warning siap2. hihi. kalau jumpa nanti bagita, teringin jugak nak tengok video asal tapi macam kau jugak, malasss nak cari haha

    ReplyDelete
  6. Tak tahulah saya yang ni slow sangat ke macam mana ke. Tapi, kenapa hati perempuan tu makin mengecil lepas dia jumpa lelaki tu? Dan kenapa hati dia jadi besar balik?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tu la..aku pun rasa slow semacam je ni. Aku pun confuse.

      Masa tgh borak2 dgn lelaki tu, perempuan tu masih teringat ex dia dulu ke camne? Tu yg still semakin mengecik tu.

      Tp lepas lelaki tu ajak jumpa lg, terus mengharap kt lelaki yg baru kenal. Apa ni? Takkan camtu je dh lupa ex kot....hahahaha...suka hati aku je buat cerita...

      Delete
    2. Sebab ingat2 lupa jln ceritanya. Sebenarnya hati dia dah pun kecik masa jumpa lelaki tu..

      Maaf atas salah faham. Boleh refer full vid di link kat komen Noob

      Delete
  7. macam best jaa music vid tu..
    nanti Lissa google kan :D

    ReplyDelete
  8. Replies
    1. Aku pon rasa this is the one.
      Roger Sanchez - Another Chance

      Delete
    2. thx noob & cero.. dapat jugak tgk video yg diceritakan oleh zyra ni..
      tp serius gua xpaham nape org takut dgn perempuan behati besar ni ye?

      Delete
    3. Awww.. thanks Noob u are so zweet..
      Ada jgk org sudi cari.. hahaha

      Delete
    4. Namy,
      Mungkin diorg takut nk bg komitmen. Atau takut sbb perempuan tu terlalu 'berani' tayang hati sendiri.. hahaha

      Delete
    5. pergh steady detektif noob ;3

      Delete
    6. detektif noob po po power rangers!!!

      Delete
    7. hahaha all hail Noob!
      kena betul dgn avatar Patrick in deep thinking tu ;p

      Delete
    8. Aduh... Nak kelik link pun malas.. Haha --' Tapi terklik jugak :P

      Delete
    9. Orang hati besar ni selalunya expectation terhadap org lain tinggi,
      so memang logik kalau org lain tak nak dekat.
      Tapi itu andaian aku je laa...hehehe

      Delete
  9. teringin jugak nk tgk...klu dah dapt post cni yea...hehehe....

    ReplyDelete
  10. Hmmm...
    Sedikit out of topic tapi masih ke arah yg sama.
    Generally, orang Malaysia ada ke yg cukup cool sampai abru berkenalan dua tiga minit boleh ajak pergi minum?
    Rasanya kan, Malaysian punya default mode ialah menganggap semua orang yg tak dikenali sbg jahat.
    I was once nak tolong orang angkat barang masa naik tangga tapi ditolak.
    Dari muka dia mcam fikir aku nak curi bawak lari kot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mm knp marah2 kt sini..

      Awk generalized semua org mcmtu tp sebenarnya tak. Ada je kindness among strangers. Maybe she has her own issue/reasons. Tp tak semua mcmtu. And shes not 100% to be blamed. Our society is sick.

      Goodluck picking up girls in the future

      Delete
    2. Hahaha...mana marah laa.
      Salah nada baca komen tu.

      Tapi betullah. Penyakit masyarakat kot.
      Kita nak orang buat baik dengan kita, tapi bila ada yang betul2 buat baik, kita assume dia macam2.
      Maybe kes sy di atas agak terpencil, tp benda macam ni laa yg buat kita tak mau nak buat baik dah, nak jadi mind my own business gittew.

      Hahahah (<--This hahahah is solely to set the tone right supaya tak dianggap marah...hahahaha)

      Delete
  11. Perempuan ni pun satu, baru je kenal dah mengharap gila2 kat lelaki tu. Rilek dulu...Lelaki tu cuma kesian je kt perempuan tu hati dia makin mengecil...kronik dah tu... tp perempuan suka fikir lain. Susah betul jadi org baik. Buktinya, ada kt komen cEro.hahaha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oleh itu marilah jadi jahat. Jadi baik is sucks.

      Delete
  12. Hmm... mungkin mesej vid.clip tu nak cakap, if you happen to have a big heart, don't show it. Just conceal it, like everybody else :3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah betul juga. Mcm Elsa cakap.. conceal dont feel, dont let them know..

      Delete
  13. Ermmmm... Cuba mendalami... Errr.... Yang pasti pompuan tuu kecewa??? Sebab penantian tak pasti... Wakaka

    ReplyDelete
  14. Hrp2 bukan pengalaman peribadi la.....hahhahahaha

    ReplyDelete
  15. Sebagai seorang yg sangat susah nak faham maksud tersirat, sy sgt lah xphm dengan cerita yg nak disampaikan, wakaka. Blur sekejap .-. Even lepas dah baca komen-komen kt video Youtube tu, sy masih blur. lol *but paham sikit2 la rasanya*

    Masa mula2 baca entri ni, terfikir "Ni mesti pengalaman sendiri ni, konfem", sampai lah terbaca ayat kat bawah tu, hehe.

    ReplyDelete
  16. bila dh kawen tunggu laki x balik2 x kunjung tiba tu dh mcm lagu Wali Band 'Aku bukan Bang Thoyib' jeer., ;)

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape