Back with a Bang!

Dear reader(s),

First of all,
I'M BACK!


Ceh, bajet macam menghilangkan diri selama dua belas tahun je.


Terdapat beberapa sebab untuk aku kembali menghantui:-

1- Di samping membaca, aku jugak suka menulis. Dan aku bukan jenis yang giving-up perkara yang aku suka hanya kerana orang lain tak berapa nak suka.


Ilustrasi untuk entri azam tahun baru 2015
(berbezanya lukisan aku, wakaka)

2- Mencapai azam tahun baru 2015. Mentang-mentang dah nak masuk tahun 2016, terus lupa resolusi 2015 yang lalu. Maklumlah, Melayu kan mudah lupa. Nampak macam senang tapi susah nak capai. Tahap susahnya serupa dengan orang yang pasang azam nak kurus. Seriously


3- Kalau aku berhenti, aku tak berlaku adil kepada pembaca yang suka dengan penulisan aku. Dalam 10 orang pembaca, ada 3 orang beri respon positif, maknanya masih ada yang betul-betul baca dan faham apa yang aku cuba nak sampaikan.

4- Blog is the best medium to express myself. Aku boleh je taip panjang-panjang di Facebook. But, you know Facebook, rata-rata penggunanya suka meroyan tanpa sebab yang munasabah. Twitter? Terhad kepada beberapa patah perkataan je, dah macam nak isi cogankata. Instagram? Maaf, hingga ke hari ini aku treat IG sebagai sebuah album gambar dan bukannya entri blog. Aku pun tak pernah baca caption panjang berjela yang langsung tiada kaitan dengan gambar.

5- Aku takde kerja nak buat di masa senggang. Kahkah!


Aku dah tak kisah sama ada apa yang aku tulis sampai atau tidak kepada pembaca sebab:

As a writer, I am responsible for what I write, NOT for what you understand. 

Jadi, aku kembali berpegang kepada tagline blog ni: Read at your own risk! 




Healed 

41 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. jeng jeng jeng... welcome back.. sy sebagai pebaca ketiga setia blog ni nk tny sikit. selalunya berapa lama untuk siapkan satu lukisan ye.*wajib jawab
    mekaseh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Satu lukisan mengambil masa selama setengah jam lebih kurang. Bergantung kepada tahap kemalasan dan mood.

      Delete
    2. lamanya nak siapkan 1 lukisan. :D
      gambatte! n truskan menulis dengan bersemangat sambil menyuburkan minda positif. :D

      Delete
    3. Maka dengan itu, hargailah setiap lukisan... bhahahaha!

      Delete
    4. kalau 5 lukisan 1 entry lbh kurg 3-5 jam untuk hasilkan 1 entry. oh lama betei. keep it up

      Delete
    5. Dia lukis gunamouse. Kalau dia lukis guna tablet, lagi cepat kot. Abe lukis guna tablet pun kengkadang sejam nak siap. Wkwkwkw... malas tahap sloth

      Delete
  2. Nice :) Betul la, blog sendiri kan, jdi kena ikutkan kehendak sendiri dulu,xboleh asyik nak fikir pasal pembaca semata2. btw, kartun yang rambut perang tu comel

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abis rambut biru tak comel lah ni?!
      *Terbalikkan meja*

      wahaha, thanks budak bucuk.

      Delete
  3. welcome back.. come to me..ihiksss.

    Blog ni wajib baca, biarlah lambat update.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Come to you..? Aummm rawwrrr, kahkakah!

      thanks, biar lambat asal selamat ;)

      Delete
  4. Woohoo!! You go girl I'll definitely take the risk. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muahahaha bersinar mataku baca komen ni!

      Delete
  5. Wlcome back! Btw, comel mask darth vader tuh,. Huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks. Comel kan? Marah DV kalau tahu aku comelkan mask beliau, wahahaha

      Delete
  6. tolonglah menulis lagikk...aku peminat kartun hg...:D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suruh aku tulis, tp suka tengok lukisan.
      Hg nak suruh aku tulis ke lukis?! Kahkahkah

      Tengkiu2, akan diusahakan.

      Delete
  7. yeahh betul. semangat ini yang kita mahukan! keep it up! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Baiklah ayah rani, ehh baiklah Nadia :)

      Delete
  8. Ish apa update blog waktu siang. Aku ada perhimpuanan sekolah ni.kakaka

    ReplyDelete
  9. bak kata oghang utagha

    baguih dok ada!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Peliknya, kenapa tak penah dgr istilah tu?
      *Garu dagu*

      Delete
    2. https://www.google.com/?gws_rd=ssl#q=baguih+dok+ada

      hang kena ajaq cero loghat utagha, kang nanti mai penang terkejut
      hang mintak camca dia bagi cawan pulak

      Delete
    3. Hahahahahahaha kenapa pulak cero? rakan subahat ke? :p

      Delete
  10. I'm not here to say 'welcome back' sbb rasanya awk tak pergi mana-mana pun.
    Tapi nak cakap terima kasih sebab ingatkan pasal azam.

    Nampak gaya, azam nak pandai berenang tahun 2015 ni tak tercapailah sbb dah tengah November tapi kelas berenang pun tak pernah tahu ada dekat mana...hahahahahahahahahahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alo, takleh nak dramatik sikit. Tak sweet ah awk ni. Wkwkwkwkw

      Takpe, c/f je azam tu ke tahun depan. Kikiki. Selamat menempuh no shave november dgn cemerlang!

      Delete
  11. Welcome back kak zyra. Jangan pedulikan orang nak kata apa, yang penting akak happy :)
    btw tolong update hari2 nanti rindu hahahahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nak update tiap hati? Naaaaaww, nanti jemu. Wahahaha! ;p

      Delete
  12. Yang penting, u happy dengan apa yang u buat....

    =)

    ReplyDelete
  13. cantiknye blog nie!! zyra blajar photoshop sndiri2 je ke? tringin plak nak main photoshop lukis2 camnie :D

    ReplyDelete
  14. Welcome back! *walaupun tak rasa macam awak menghilang pun sebelum ni*

    ReplyDelete
  15. blog lah tempat meroyan umpama mencurah air ke dalam tempayan lol

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. Teruskan ber blog. Kalau saya tak faham pun, saya akan buat-buat faham. Ahaks.. gurau2.. hehe... Teruskan la, saya pun masih teruskan walaupun orang lain kata blog dah ketinggalan.

    ReplyDelete
  18. Keep on blogging. Blog kita hak kita.. Errrr.... ?

    ReplyDelete
  19. Kalau aku, sebab kelima tu la sebab utama aku tulis blog. Haha..

    Keep It up.

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape