Gagal

Hai,

Seorang blogger dikira cemerlang andai kata pembaca faham apa yang disampaikan olehnya.
Aku dikira dalam golongan yang gagal.

Aku gagal apabila aku tulis mengenai A orang ingat mengenai K.
Aku gagal apabila aku bergurau tapi orang ingat aku serius.
Aku gagal buat pembaca faham.

Aku tak salahkan sesiapa melainkan diri sendiri:
Mungkin cara penulisan aku ni teruk; atau
Cara penyampaian aku yang salah; atau
Aku terlalu perasan; atau
Kesemua yang di atas; atau
I'm just simply sucks.


 Maaf, segala kesulitan amat dikesali 

31 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. your style of writing is actually rocks lah hahhaha y u so good :')

    ReplyDelete
  2. Bagi LeYa kamu taklah seteruk mana... Kita berjaya pun lahir dari gagal dahulu...
    Inshaa Allah pasti akan menemukan kejayaan kelak.

    ReplyDelete
  3. Peduli apa aku orang lain faham ke tak aku tulis pasal apa.kakaka yang penting aku nak gi sambung tgk cte korea.paham?

    ReplyDelete
  4. Alamak. Ampunkan hamba jika hamba merupakan salah seorang yg blur tu, lol. Biasalah, manusia otak lain2 kan, interpretation pon lain2. Saya pon byk kali org xphm apa yg sy nak cakap, sampai entri blog pernah kena 'serang', hoho. Kalau tak cemerlang takkan la ada 3k subscribers ^_^Y

    ReplyDelete
  5. Tak apalah...perlahan lahan..tidak semua apa yang kita cuba sampaikan terus tersuratkan...kadang perlu penelitian..

    ReplyDelete
  6. Hey girl, you are not suck. You are amazing just the way you are. You are gifted and talented which not everyone has. Bagi aku menulis ni adalah kepuasan aku sendiri. Kalau aku sendiri faham apa aku sampaikan i'll be glad. And kalau orang lain faham apa aku sampaikan it's a bonus to them. If they not, not my business either. We might have different opinions on this. But yeah sometimes biarlah orang. Chin up :)

    ReplyDelete
  7. Seramnya kau ni. Pasal org x faham apa yg kau tulis pun kau siap buat entri mcm serius. Waduhhh...

    Biasa la....semua org interpret berbeza dan salah faham itu normal. Kalau kau rasa kau gagal, aku lagi la....org x baca pun entri aku. Main komen je lari tajuk...haha...tapi, peduli apa..hidup mesti diteruskan. Kau x payah la berdrama sgt menangis sambil baring. Haha..

    Btw, aku rasa blog zyraroxx ni dah cemerlang dh kot. Bukan senang nak jumpa blog yg dah lama wujud tp masih lagi aktif update dan loyal readers masih berlambak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Setuju dengan Bro Ley.

      Sebenarnya basic human instinct kot manusia nak percaya apa yang mereka nak percaya,
      so walau macam mana cemerlang sekalipun kita nak menyampaikan mesej, at the end of the line terpulang kepada yang menerima tu nak interpret macam mana.

      Delete
  8. Hahaha...adakah entry ini berkait rapat dengan ww sebelum ini. Kalau ya! Mrs. A faham gagal yang dimaksudkan.

    ReplyDelete
  9. dont be like that! blog ini so far my fav. mana ada gagal..blog nih katergori cemerlang dah..dont give up. keep it up! hehe

    ReplyDelete
  10. Ko sengaja buat entri ni kan. Supaya silent reader mcm aku ni timbul.

    Ko gagal ke kalau tiap entri ko buat aku gelak dan sedih pada masa yg sesuai? Kiranya kau dpt mempengaruhi emosi aku.
    kalau itu ko panggil gagal aku tak tau lah cemerlang kau macam mana rupanya.

    Ko nk merajuk? Silakan!
    tapi jangan lama sangat.

    ReplyDelete
  11. haipp ! manada. Lissa suka tau entry kak Zyra.. entry yang sentiasa ditunggu :D
    jangan la merajuk kak :D

    ReplyDelete
  12. eh² hampa pasaipa..huhu tapi kan tak kisahlah..aku tetap suka baca blog hang..♥

    ReplyDelete
  13. Takpe zyra,
    rileks.. benda boleh settle . aherherher.. ~

    ReplyDelete
  14. tapi lu tak gagal bagi gua sebab gua suka jejak sini sebab lukisan lu yang roxx dan kiut

    ReplyDelete
  15. yo
    jgn negative sedih weh..
    anyhow manusia tu kan pelbagai, its a diversity to come out with different answers and explaination.
    boring la satu point je.

    and sapa kata seorang blogger dikira cemerlang kalau org faham apa yg disampaikan?
    blogger kena rock bukan nya kena jadi cikgu maa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nak org paham kita, apply kerja ganti pan ching fei kat Buletin Utama tu.
      hahhaha
      the truth is, no one ever could.

      Delete
  16. xper cik zyra tuu, blog bukanlah hakmilik kekalls., ;p

    ReplyDelete
  17. This is my daily (actually weekly) struggle.
    Menyampaikan is not my forte, tapi rasanya kalau dalam 10 ada 1 yg dapat tangkap dan faham, pun dah rasa memadai kot.
    Yang penting never give up.
    Giving up is not an option.

    Orang kata Rome tak dibina satu malam.

    ReplyDelete
  18. saya suka baca entry2 kat blog ni. banyak doodles2 comel & penulisan santai je :)

    ReplyDelete
  19. I think you're have a great writing then ^^
    people often didn't understand about what I'm writing, too -_-

    PujP ^^

    ReplyDelete
  20. hmmm... gua rasa lu kena maintain rilek je kot bila ada orang salah paham maksud lu, kalo benda tu serius, lu terangkan je la maksud lu yg sebenar tuh, then up to dorang la nak digest explanation lu mcm mana, lantak dia janji lu dah explain baik2. biasa la orang kan macam2 gaya ada, wat lek wat pis yo~ ;3

    ReplyDelete
  21. read at ur own risk. jadi pedulik kan je sape yg gagal mengerti maksud kau tu... isenit?

    ReplyDelete
  22. Rileks lah dik. tak semua orang faham ape yang kau cube nak sampaikan. janji kau tau ape yang kau tulis sudah. Akak faham je ape yang kau tulis dik. rileks.

    ReplyDelete
  23. dont worry kak zyra. to be honest, blog kak zyra is one of my fav. lain drpd yang lain and ada daya penarik sendiri :)

    ReplyDelete
  24. Setiap orang ada pemikiran masing2.. Dan tak semuanya cepat connect apa yang cuba disampaikan.. Bukan handret percen ur fault pun... Keep calm keep calm :)

    ReplyDelete
  25. tak pernah gagal membuatkan saya sibuk2 tangan nak jugak buka blog ni.. huhuhuhu

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape