Dan Calon-Calonnya Adalah..

Hey,

Alhamdulillah, tamat sudah mini giveaway Komik Buasir Otak yang berlangsung selama satu minggu (fuh, lap peluh). Aku ingat dua orang je yang akan join sebab ada dua hadiah cuma, tapi sambutan amat menggalakan, terharu betul aku ini. Thanks guys, you rawks!

Jujur aku akui, nak memilih pemenang is the hardest decision ever. Ramai yang tunjuk effort dalam entri masing-masing. Oh ya, lupa pulak nak bagitahu yang semua peserta akan dimasukkan ke dalam geng Rakan Subahat. Jadi, braced yourself for my daily dose of blogwalking and silly comments, muahahah!


Hasil dari tilikan dan firasat aku, terdapat 12 orang blogger yang telah di-senarai-pendekkan daripada 42 orang pserta. Mereka terdiri daripada:-

1) Ct Cheery
2) Izyan Cinnamon
3) Leya Yeolly
4) Khairul Nisya
5) Mrs. A
6) Riana Little Cuties
7) Zakie Azid
8) Sabrina SA
9) Wawaabdulhadi
10) Little Rant
11) SuzieLAWAti
12) Tiga Lalat

Dan kemudian, aku perlu struggle pulak untuk memilih hanya dua dari senarai di atas! Kalau lah aku anak taukeh kilang percetakan memang aku akan pilih semua (ah, sudah lah ko Zyra). Aku harap keputusan yang aku buat ini adil dan saksama serta dapat diterima oleh semua pihak. Adat pertandingan, ada menang ada kalah (dah lah hadiah sikit, lagi nak sakitkan hati dengan ayat cliche!)

PEMENANG PERTAMA: SuziLAWAti



Aku tergelak besar bila bukak link entri beliau. Kenmahen hakak yakuza kita ni berposing dengan rambut pelesu. Mujur jugak rambut dia kaler hijau, kalau kaler biru bayi memang dah lama aku rembat. Memula aku ingat hakak ni dah beli komik Buasir Otak, rupanya itu hanyalah ilusi optik hasil percetakkan mesin pencetak. Kreatif dan inovatif! Hahahaha tahniah hakak, you are truly rawks

PEMENANG KEDUA: Tiga Lalat


Blogger ni yang mesra disapa dengan panggilan wak membiarkan aku speechless sebentar dengan effort beliau menghasilkan gambar ala-ala komik superheroes gitu, sangat mengikut tema. Hahahahaha terhibur betul diri ini dan terharu benar dengan wak yang komited dalam membuat entri. Tahniah wak! Aiseh, teringin betul nak tahu sambungan komik tersebut sebab ada tulisan 'to be continued' di situ.. (blushing Thor cakap aku lawo, wahahahh!)



ARAHAN KEPADA PEMENANG:
1) Emelkan butiran peribadi anda (nama, alamat, no. telefon) ke ctnazira@gmail.com
2) Komen SUDAH EMAIL di ruangan komen kat bawah dengan menggunakan ID Blogger. Aku taknak nanti orang lain yang menang, orang lain yang bagi details. Tak ke haru.
3) Sila berbuat demikian dalam masa tiga (3) hari dari tarikh pengumuman pemenang. Kalau lambat, aku pilih orang lain. Ini bukan cobaan, ini betul-betul.
4) Hadiah akan dipos menggunakan Pos Express pada hari bekerja berikutnya dan tracking number akan diberikan melalui email (wah dah macam peniaga online pula).


Tahniah dan jangan sedih, ada rezeki aku buat lagi  

62 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. salam dek zyra...

    Alhamdulillah.... syukrannnn...!!!!

    Hakak menang... tq.. tq.. tq dekk...

    Hakak suka...

    jab lg akak email.. akak ade kerjaan ni..

    jangan bagi kat orang lainn...!!!..

    tunggu jabb..!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam Dek Zyra,

      hakak "Dah Email"..

      tq.. :)

      Delete
    2. silap...

      ni betul2.. bukan cobaan

      "SUDAH EMAIL" :p

      Delete
    3. tahniah cik kak suzi yg LAWA tuu jugakk., ;p hebattz kipidap

      Delete
    4. hahahah macam2 lah hakak dan wak ni, baiklah, sila tggu di tepi peti surat mulai lusa, hahahah

      Delete
  2. wahhh...hebat pemenang2 tu! tahniah! :)

    ReplyDelete
  3. wah wahhh. congrate kepada pemenang. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kembang kempis mereka dibuatnya :p

      Delete
  4. hehe2 alhamdulillah syukur kehadrat Illahi, berjaya gak wak dpt buku komik gratis dari dak zyra yg kiut miut chomel lote nih (Thor yg ckp ;D )., alhamdulillah syukran sekali lagi., nnti wak bg details., wak nk fantun sikit .. budi yg baik dikenang juga., ;p

    ReplyDelete
  5. perghhh memang padu effort dorang. memang layak menang. tahniah!

    ReplyDelete
  6. Wahhh hebat gila. Papepun tahniah :) kreatif sungguh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hebak sek sek deme ni, hahaha *tetibe

      Delete
  7. ekcelli aku dah agak pemenang dia. especialy 3 lalat tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanx bro beri kepercayaan sepenuhnya pd sketsa wak tuuuh.. ;p

      Delete
    2. ahh Korn, nak ckp firasat dia sama dgn aku le tuu

      Delete
  8. wah,,,tahniah ler ye untuk pemenang ...

    ReplyDelete
  9. maap hakak .. nak komen lagi dek Zyra,

    hakak cuma nak ucap..

    kite semua pemenang.. bukan pengalah.. :)

    tahniah semua... :) ..

    ReplyDelete
  10. mmg dorang sangat terbaik! surrender kalau yang join semua macam neh....congrats!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ala jgn la surrender dulu, klau nnt ada buat GA join lah lagi ye :3

      Delete
  11. hehe2 alhamdulillah syukur kehadrat Illahi, berjaya gak wak dpt buku komik gratis dari dak zyra yg kiut miut chomel lote nih (Thor yg ckp ;D )., alhamdulillah syukran sekali lagi., nnti wak bg details., wak nk fantun sikit .. budi yg baik dikenang juga., ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. eik wak, berapa kali mau komen daaa :p

      Delete
    2. jap, rasanyer kotak komen ko ade problem tadi., siyesly bukan wak nk cari glemer yee., huhu2

      Delete
  12. Replies
    1. tahniah jugak kepada Izyan masuk top twelve :D

      Delete
  13. congrats both winner suzie n wak..
    siyesly terhibur layan komik wak n gelak tengok yang pakai wig hijau tu..ahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kan? sgt terhibur :))

      Delete
    2. maap dek akak nak sibuk gak reply,

      macehh ros nordin... :)

      Delete
  14. tahniah...rajinnye dorg buat entry kreatif pula tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha saya pun tak sangka sampai begitu, hihih

      Delete
  15. Seriously memang cantik . Creative ! = ( Syamsid Blog ) -

    ReplyDelete
  16. Dua-dua pemenang memang layak menang.
    Nampak kegigihan mereka nak menang. Hehehe
    Tahniah!

    ReplyDelete
  17. congratulations to all the winners!! Walaupun tak menang, tapi rasa terharu gila jadi calon ;DD

    ReplyDelete
  18. hahahhaa untung laa Thor puji lawo. bhahahhaa
    tahniahh pemenanggg :D

    ReplyDelete
  19. datang dengan perasaan tahu konfem diri sndiri tak menang, wakaka. congrats to the winners :)

    ReplyDelete
  20. Tahniah! buat Wak tu dan juga SuzieLAWAti.
    You both memang terbaik!
    huhuuhuuu.... nak nanges nih! mujur ada tisu premier 2 ply!

    ReplyDelete
  21. Wah..tahniah2..wak tiga lalat, nak pinjam?? Kihkihkih

    ReplyDelete
  22. hahaha.. tahniah ya! ohsem betul ! terbaik~

    ReplyDelete
  23. Tahniah kepada semua pemenang. Bagi yang tak menang jangan kecewa, anda masih boleh dapatkan siri buku Buasir Otak: The Komik ini. Cara2nya hanya dengan klik pada pautan ini - http://buasirotak.blogspot.com/2015/11/buasir-otak-komik-reloaded-revolution.html atau emel saya di princeofnoob[at]gmail[dot]com. Cepat jangan terlambat selagi stok masih ada.

    ReplyDelete
  24. salam cik zyra tuuh, oke wak dh sambung citer komik ., jgn nnti tertanye lagikk., hikhik2

    http://tigalalat.blogspot.my/2015/12/i-won-2-giveaways-today.html

    ReplyDelete
  25. tahniah bagi semua pemenang. memang kretip sangat dah tu T^T
    ada duit lebih nanti BV beli jugak komik tu :D

    ReplyDelete
  26. Salam singgah sini dik...wahh...tahniah kepada yang menang....memang terbaik...

    ReplyDelete
  27. tahniah kepada yang berjaya, korang memang layak menang!
    peewiitttt ;)

    ReplyDelete
  28. Wah saya sudah di peringkat separuh akhirr!!! hehehe tahniaahhh three fly and sis suzielawati!!! <3 Heh time to kumpul duit beli comic ni!!!

    ReplyDelete
  29. Pemenang tu semua jugak menang dihati akak.....perghhhh depa punya usaha sgt2 bagussssss....kagum akak... ;-)

    Tahniah kedua2 pemenang.

    ReplyDelete
  30. Patutlah menang..Memanglah ohsemm sgt²!! :D

    ReplyDelete
  31. perghhh huntungla wak lalat menang.
    Tahniah wak & kak ziela! hehe

    ReplyDelete
  32. Alhamdulillah nama aku naik gak. Rasa nak nangis sebab ko pilih aku

    #mohonterasadanbuatundianbalik:P

    ReplyDelete
  33. tak sempat nak join... hua hua hua

    ReplyDelete
  34. Siti Nurazirah. aku satu satunya anon yang paling setia dalam blog ko nih...kat aku xde ke?? Aku nk jugak... Ermmm....

    ( sambil kelip kelip mata )

    ReplyDelete
  35. they deserve it!!! tahniah pemenang :D

    ReplyDelete
  36. tahniah kepada semua pemenang.. singgah sini.. :)

    jemput join segmen shawal.. ^^

    http://akubukaninnocent.blogspot.com/2015/12/SegmenBlogwalking.html

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape