Mukasurat Yang Ke-365

Hey guys,

Sebagai seorang ulat buku, aku tak ada masalah untuk habiskan ribuan mukasurat novel/buku dengan jayanya.
Tapi aku rasa aku tak berupaya untuk habiskan 365 mukasurat novel berjudul 'Zyraroxx Dalam 2015 Masihi' dengan cemerlang.


Ya, aku belum bersedia untuk selak ke mukasurat 365.
Banyak lagi perkara yang aku rasa belum sempat aku buat di mukasurat sebelumnya.
"Demi masa sesungguhnya manusia kerugian".
Dan aku adalah di antara manusia yang rugi tersebut.
Bersedia atau tak, masa akan terus berjalan.
Terpaksa lah aku selak jugak mukasurat tersebut dalam keterpaksaan.
Buku yang aku maksudkan adalah buku kehidupan, bukan Buku Amalan Roqib dan 'Atid
(Hey future Zyra, jangan banyak bunyik kalau kau dapati banyak ruang-ruang kosong dalam buku ni).




hajat hati nak buat collage yang awesome tapi *dengkur


Seperti tahun-tahun sebelumnya, tahun 2015 aku diwarnai dengan pelbagai kisah suka dan duka.
Yang baik aku ambik untuk diteruskan dalam tahun-tahun mendatang.
Yang buruk pulak aku jadikan pedoman, iktibar dan rujukan.
Kalau buruk tu datang dari aku, akan aku usahakan supaya ia menjadi lebih baik (hoi future Zyra, ingat ni!).
Terima kasih daun keladi aku ucapkan kepada semua yang sudi hadir mewarnakan hari-hari aku.
Tak kisah lah kau warnakan dengan warna pastel atau warna hitam pekat, tetap aku hargai.
Dan, banyak jugak pengajaran yang dapat aku kutip untuk dimasukkan ke dalam karung berlabel 'peringatan'.

Dengan ini, aku nak mengucapkan selamat menyambut 2016 masihi kepada sekalian pembaca.
Selamat tersilap tulis 2016 sebagai 2015.
Selamat membina azam tahun baru yang tak pernah tercapai.
Selamat bercount-down dan menikmati percikan bunga api (aku dah lama bersara dari aktiviti ni).
Aku taknak mintak maaf kalau ada tulisan aku yang mengguris hati, sebab tahun depan aku akan buat lagi.
(evil laugh)


Lupa pulak letak ayat: Pejam celik pejam celik 

55 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. Selamat menyambut 2016 Zyra.. First!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahniah, harini ni mona first dlm semua entri :D

      Delete
  2. selamat menyelak buku baru dek...

    semoga lembaran buku baru lebih membahagiakan kehidupan adek duani akhirat... ameennn....

    senyum selalu dek.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks ahkak, hehehe ahkak pun sama selak buku baru jgn selak mende lain, eh

      Delete
  3. selamat menyambut tahun baru zyra! moga tahun 2016 tahun bermakna bagimu...*ecewah

    ReplyDelete
  4. selamat tahun baru 2016 zyra.. semoga hari ini lebih baik dari semalam, esok lebih baik dari hari ini dannn..... tahun 2016 lebih baik dari tahun 2015 ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe amboi macam lirik lagu pulak :p
      thanksss!

      Delete
  5. all the best for 2016, future Zyra! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. *ini future Zyra tulis* wahahahaha thankss! ><

      Delete
  6. Selamat tahun baru kak zyra. Semoga berjaya selalu :3

    ReplyDelete
  7. Selamat tahun baru cikzyraaa !! *winkwink*

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahah tengkiu2, wink2 ada makna ke tu? :p

      Delete
  8. Pejam celik.pejam celik dah nak 2016.
    Owh, Selamat Tahun 2016 zyraroxx. Menten roxx selalu… saya sokong dari jauh. Wkwkwk ~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai Ojin yang cliche, hahaha. sila beri satu contoh sokong dari jauh tu cemna =..=

      Delete
    2. Contohnya macam ni laa.. apa pun awak buat, saya tetap sokong. Awak publish entri, saya komen. Haaaa.. gitu ~

      Delete
  9. Jealousnyaa pandai buat cartoon ........ haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. okey, azam tahun baru dh tercapai. hahahaha! :p

      Delete
  10. Selamat tahun baru ^^

    http://kimchaa.blogspot.my

    ReplyDelete
  11. ayat~ xnk minta ampun tuh~ Π_Π

    happy feet and happy new year :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ampun tggu hari raya la :p
      happy2 ^^

      Delete
  12. tak ready sangat nk masuk tahun baru sebenarnya, haha
    anyway selamat tahun baru! semoga 2016 lagi baik dari 2015 :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. HUHu tak ready, tp terpaksa lah kan. Thanks! Same goes to you ^^

      Delete
  13. aku pun taknak selak, tapi dia selak sendiri. wuwuwuwu

    happy new year zyra. may we be better! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha kalau lah boleh distaplerkan aje huhu..

      Thanks Nadia, insyaAllah ;)

      Delete
  14. Tahun depan gua menjangkakan yang lu akan mula melukis guna graphic tablet, and your drawing style will change. Hewhew... eh ni ada 1 request dari rakan art-blogger lu (gua la hahah): lukis secara traditional di atas kertas guna pensel atau pen, lepas tu scan atau snap pics sikit, lepas tu lukis benda yg sama pakai mouse (your usual style). Gua rasa style art lu ni interesting, sebab tu gua nak skodeng sikit ;3

    Happy 2016 zygha, sama2 kita menempuhinya dengan penuh bergaya, chillin' & roxxin' ;3

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha belum tahu lagi Plain, ouh ada request? *rubbing hand gleefully*

      yeah happy 2016 P-sama, glad to know you ;)

      Delete
  15. selamat menyambut 2016 ! N gd luck utk masa akn dtg :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Mrs. Naa! Doakan sy pun dpt jd Mrs. jugak ><

      Delete
  16. Selamat menyambut tahun baru 2016 Zyra! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks Fieyqa! Selamat kepada awak jugak ;)

      Delete
  17. selamat menyambut tahun 2016 lagi 29jam 47minit :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks *amboi panjangnya nama* hahahaha. Woah ini betul countdown ni, hehehe ^_^

      Delete
  18. If my 2015 story published in a book.. Its a boring one.. Btw soalan apa Zyra tanya kat blog tu grrrrrr..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Em nevertheless i would like to read it, hihihihi. Muahahahaha jangan marah nanti kena jual. Dh jawab ke belum? ;p

      Delete
  19. semoga dipermudahkan segala impian dan azam cik zyra tahun hadapan, amin ya robbal alamin ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Terima kasih wak, aminnn. Begitu jugak dgn wak sekeluarga :)

      Delete
  20. Replies
    1. Takyah fikir. Go wth the flow, hehehe ><

      Delete
  21. Selamat tahun baru zyra!!! Rajin-rajin update berblog... (nasihat untuk diri sendiri jugak sebenarnya. Huhu)

    ReplyDelete
  22. Selamat 2016 Z.
    Ada yang suka pasti ada yang duka.
    Itulah namanya kehidupan.
    Hidup monotone yg hNY penuh dengan kegembiraan pun tak best jugak, kan?

    Live well!

    ReplyDelete
  23. Happy New Year girl. Semoga 2016 ni kita masing2 rajin update blog :p
    Phewww..2015 menguji aku sungguh, bertubi tubi tubi ujian. Mmg tak zabarrrr nak masuk 2016

    ReplyDelete
  24. hurm 365 days it's already coming to the end . Ok karang macam biase la masuk tandas * flush . Keluar tandas masuk 2016 *happy new year . Yucks . Haha yup there's more I want to do during 2015 maybe "got married" huahuahua and so new chapter begin , My list for 2016 is travelling . Not wish is just a list . Kalau list tu tak menjadi bakar , at least tak menaruh harapan . Haha Btw Like always . I wish you ( zyraroxx ) doing well in 2016 , there's more we want to make in our life , take it slowly ( one at a time ) to me as ready - I'm looking forward for your next #funny #comic #arts in your blog even your personal life to be shared , there's a reason you become a blogger , bcs you make arts to make people happy . Hope for the best for you in 2016 . Good luck (^_^)

    ReplyDelete
  25. sama2 sy ucapkan kerana telah mewarnakan hari2 Zyraroxx, lol. *perasan* Happy new year ! ^^

    ReplyDelete
  26. hepi new year!!!
    semoga yang baik2 saja utk zyra di 2016 nanti
    insyaAllah :)

    ReplyDelete
  27. moga thn baru ni.. memberi satu pengalaman yg baik buat zyraa...lamaa x singgah sini... ^_^

    ReplyDelete
  28. Happy new year zyra.
    Semoga 2016 hidup lebih sukses. Huhu..

    ReplyDelete
  29. dah 3 hari ti tahun 2016. kalo ikotkan hati, aku pon blm mahu proceed ke mukasurat 2016.
    tapi kena pindah jugak mukasurat. moga 2016 membawa lebih kemanisan utk hang zyra.
    ohh ya dan utk aku juga. at least moga 2016 ni kita bakal 'BERDUA' hehehe =P

    ReplyDelete
  30. Happy new year zyra...*walaupun dah seminggu berlalu

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape