Jejaka Kelawar

Hey guys..

Aku tak berapa okay. Sebab tu takde exclamation mark lepas 'guys' di atas. Load of things happen bagai tiada hari esok. Rasa macam nak gedebuk jatuh rebah. I'm physically and mentally exhausted.

Okay lupakan pasal riwayat hidup aku and let me rant little. Aku ada projek yang due datenya bulan sembilan. Rasa lambat lagi bukan? Tak. Tak lambat dah. Sekarang ni pejam celik je dah sebulan. Jujurnya aku sampai takut nak celik mata. Belum lagi ambil kira mood melukis yang dah macam mati pucuk.

Macam biasalah, bila under pressure otak takleh function dengan betul. Instead of siapkan kerja, aku habiskan masa menonton movies and eating junks. Lepas satu, satu. Dan semalam aku marathon tiga movies sekali harung.

Trilogi Batman arahan Christopher Nolan. Tak pernah jemu walau banyak kali ulang tayang. I'll give anything to see a fourth movie directed by him. 

Oh dan sebelum tu aku ada tertengok filem Batman Returns (1992) di Astro. Tak sangka betul, after all these years, the sight of the Penguin still terrifies me. Sungguh, villain yang paling aku takuti adalah Penguin. Hahahaha, cis tak cool langsung.

Some of you might be wondering, dalam banyak-banyak adiwira kenapa Batman yang bertakhta di hati? Lelaki mesti cakap sebab dia kaya, perempuan mesti cakap sebab dia kaya, dan kacak. Bla bla bla. Tapi biar aku dan orang yang betul kenal aku je tau kenapa aku suka Batman.

And I have been thinking. There are about 66 billionaires age under 40 years old enlisted by Forbes. But none of those suckers are thinking of becoming a Batman. Yea yea a true hero did not need a cape or a mask or whatever.

Ini aku. Hahahaha pardon my wild imagination. Tapi masa tudung bawal dull satin tu melibas-libas ditiup angin, it sure felt like a cape.


Stay strong, Z  

20 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. comel nye batgurl...bulu mata pling comel....

    ReplyDelete
  2. Penguin paling lejen. Dan Joker versi Heath Ledger feveret saya. Setakat ni... huhuhu

    ReplyDelete
  3. Assalammm..

    santek batgurl tuuu... mintak izin nak guna as profile pic plsssssssss... ehehehe

    ReplyDelete
  4. hahahahha...comel je imaginasi gitu...
    yup! suka tanpa alasan pada batman...just suka...
    :D

    ReplyDelete
  5. aku x pernah tgk cerita batman. sekian haha.

    senyumlah sikit batwoman hehe

    may Allah ease ur days!

    ReplyDelete
  6. ade je hero diluar sana yg membantu org susah. maybe dia lowprofile kot. LOL
    comel je batgirl :3

    ReplyDelete
  7. kalo batman nmpk ni terpikat wooo

    blee

    ReplyDelete
  8. You should watch Batman and Robin tahun 1995 (kalau tak silap)
    Nak jugak tengok reaksi awak dengan that legendary Bat nipple. Huhuhuh

    ReplyDelete
  9. Betmen.. Hmm betmen mmg film franchise yg best tapi tah kenapa aku tak jadi fanatik ngan betmen. Marvel lain pulak. Agaknya aku ni memang team Marvel kot

    ReplyDelete
  10. Kaklong suka batman kerana beliau hanya manusia biasa yang takde apa-apa power.
    Yang ada cuma akal yang tajam, fizikal yang tangkas dan hati yang cekal. Dan kebetulan pula dia kaya dan mampu beli semua gadget bertaraf angkasa tu..

    Paling suka batman versi 1992 tu.. ^^

    ReplyDelete
  11. Cute je batgirl.. pandai kak zira lukis

    ReplyDelete
  12. hahahaha.. ni sangat cute dan cool dalam masa yang sama.

    ReplyDelete
  13. Comel giler batgurl tu kalau batman tengok sure terjatuh cinta punyalah ngeh!ngeh!ngeh!

    ReplyDelete
  14. Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
    Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

    Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

    ReplyDelete
  15. batman best..tp kite lg sayang sama captain america =)

    ReplyDelete
  16. Aku dulu, masa dok asrama, balik solat jemaah isya bertelekung, lari laju2 kat tengah padang otw balik asrama dari surau, terasa macam batman..hahaha..XP

    Hmmm, x semua hero suka the spotlight.. UvU

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape