Cara Menjadi Comel

Semua pun nak comel.

secomel helo kitty, heliza helmi, etc etc.

Lu orang sangat terbertuah sebab malamni gua nak ajar cara jadi comel. Memula tu lu kena sediakan:

1) salotep lutsinar
2) sebutir jagung
3) skaf rambut kaler putih
4) riben kaler pink
5) eye more moist

Cecaranya, memula amik eyemore tetes ke mata kasi bersinar. gua tak galakkan pakai kontek lens murah, nanti buta percuma. Pestu amik skaf rambut dan riben pink, sematkan atas kepala. Kendian amik selotep, potong sepanjang 2 inci lebih kurang (buat 6 helai) lekatkan ke pipi, 3 kiri 3 kanan. Lastly lekatkan biji jagung di hidung (gua tak tanggungjawab kalo biji jagung tersekat dalam lobang idung)



Tadda!





Mohon jangan lempar gua dengan telur tembelang, kuhkuh. comel itu bersifat subjektif, pandangan manusia berbeda, ada yang kata mulut itik tu comel sedang gua berkata tidak, tidak sama sekali. See?

Apa yang mampu gua katakan, kalau nak nampak comel, jangan terlalu berusaha untuk nampak comel, jadi diri seniri, sebab tiap orang ada comelnya masing2. betul :)




ke laut.

35 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. Ahak, totally. Lain orang lain taste kan ? Mungkin boleh jadi comel secomel Ello Kiti. Hikhik ! Btw, FIRST ! :D

    ReplyDelete
  2. bhahaha memang comeng sungguh la :P

    yep betul tu cubalah jadi diri sendiri. akan lebih nampak keaslian kecomengan itu ;D

    ReplyDelete
  3. Hahah, comel sangat sampai saya tak sanggup nak cuba.. :)

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. gua rasa hello kitty tak secomel bumble bee :P

    ReplyDelete
  6. Gua rase comel semacam jee ikut tuto lu -..- haha

    ReplyDelete
  7. ok...nti gua nak buat tutorial ni..harap menjadik la nanti..
    wakaka :D

    ReplyDelete
  8. Ahhh comel betol lg comel kalau perbanyakkan selotep tu. kah kah

    ReplyDelete
  9. hehehe..betul..cantik atau comel itu sangat subjektif..lain orang lain pandangannya..

    ReplyDelete
  10. ya msg2 ada cumel msg2..pilihlah jalan kebenaran utk ekpresikan cumel tu..haha..jgn bt muka comel mintak pelempang sudeh..bhaha

    ReplyDelete
  11. haha..mengajar ajaran sesat..
    hehe,..btw appreciate je lah apa yg diber Allah kan?

    ReplyDelete
  12. tips yg sangat berguna.. nie mesti lu selalu buat kan zyra? haha..

    betul2 cantik itu subjektif.. lain org lain kecomelan, lain orang lain kesukaannya. hehe..

    ReplyDelete
  13. hahhahah....confirm pernah try buat cenggitu kan kan kan....

    ReplyDelete
  14. Terbaekkk...!! haha.. i like your blog style and the content!. heheee =)

    ReplyDelete
  15. mujur gua dah memang asalnya comel :p

    ReplyDelete
  16. mujur kita dah memang comel kan @mk sahir.. <--ingtkan boleh tag...

    ReplyDelete
  17. hahahahaha....takda ungkapan paling tepat

    ReplyDelete
  18. saya nak try boleh tak???hahahaha

    ReplyDelete
  19. dah comel dah tu .. hehe . setiap org ad comelnye . :)

    ReplyDelete
  20. nasib baik comel tu memang middle name aku..so tapaya susah2 nak beli jagung..kehkeh

    ReplyDelete
  21. comel tu lain2 org lain nmpk kot. seletep jagung jadi mcm tahi lalat phua chu kang nmpk comel. hmm

    ReplyDelete
  22. tiap2 org ade kelebihan sendiri kan..

    ReplyDelete
  23. ehehehe.. mari kita mencomelkan diri...(mood eksaited)


    *smbil gunting selotape..

    ReplyDelete
  24. yup~ setuju. comel 2 subjektif. naseb la sy comel. erkk. opss =,='

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape