Imaginasi Penimbang Rupaparas

Penimbang gula tepung dah penah tengok

Penimbang emas pun sudah dibelek

Penimbang beras jangan cakap lah siap boleh hapal

Penimbang surat pun ada je kat opis, sebelah sampul

Penimbang berat badan dah lingkup dipijak2 gua sambil melompat

Penimbang dacing/kati pun ada je berkibaran sana sini bila tiba musim PRU.




Gua nak pergi jauh malamni, jauh meninggalkan alam nyata, kemelut perang, politik, urusan duniawi yang tak pernah habis dan puas dan berkesudahan.

Efeknya kunun macam gua terbang ke awan nano tanpa sayap. Bukan mejik, mejik itu sihir, sihir itu syirik. Ini imaginasi. Kekanak yang berimaginasi  bakal jadi manusia hebat. So gua ini bakal jadi orang tua hebat.





Penimbang rupaparas. Itulah imaginasinya.

















Tak banyak sangat bezanya dengan penimbang berat. Nampak sangat unsur plagiat di situ, gua malas nak berimaginasi lebih jauh, bimbang terimagin yang bukan2, errr.



Tapi bila difikirkan balik, tak usah guna penimbang ni kalaupun ianya wujud. Ukurlah rupaparas lu semua dengan menggunakan pendapat manusia. Sebab manusia ada yang hipokrit, pandai mengambik hati, membodek bagi tujuan tertentu. So, kalaupun kita huduh piang, tetap akan dikata lawa, kan?



Ye ye ye ye ye rupa bukanlah segalanya. Ok, lu tutup mata rapat2 pilih pasagan secara random di Petaling Street, lu bercinta dengan orang random itu. Kata rupa bukan segalanya? :O


Mesin tak reti membohong kecuali bila rosak.

19 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. haha. bieber ke tu. nyanyi sikit :p baby baby baby krohhhh

    ReplyDelete
  2. rasa macam nak terajang buat bibir gitu

    ReplyDelete
  3. haha . "pergi mati" tu yang tak tahan ! :P

    ReplyDelete
  4. hahaha.. mohon pinjam mesin penimbang tu..hahahaha

    ReplyDelete
  5. pinjm mesin penimbng tu. dah lama xtimbang berat. ekeke

    ReplyDelete
  6. koolnya penimbang tu..kena mekap lawa2 rambut pacak2 dulu kot sebelum ni penimbang tu..

    ReplyDelete
  7. tak tau nak ikut penimbang mana, kalo org tengok gambaq kata kami lawa,

    kalo tengok btol2 xdak pun nak puji2...tapi perasaan sndiri banyak ikut yg realiti...kami x lawa...

    ReplyDelete
  8. ok, tak nak pinjam...takot kena mcm Bieber yg bibir tu...ehee :D

    ReplyDelete
  9. aiyoo..ada ke penimbang cm tue..ehehe

    ReplyDelete
  10. ahaha.. bieberr. kecantikan tu kan subjektif :)

    ReplyDelete
  11. haha penimbang rupa paras...emm yg last tuh aku suka.xtau kenapa...haha

    ReplyDelete
  12. aiyooo inikan imaginasi =.=
    nampak sgt tak baca, sobss

    ReplyDelete
  13. kuat tuh imaginasi akak ..
    tapi tak nak thap biber tuh :D

    ReplyDelete
  14. perghh..gua nak order 1 penimbang tu mohon usulkan kat parlimen..

    mohon imajinasi penimbang bau kentut pulak

    ReplyDelete
  15. Pergi mati? sadis gua dengan penimbang cenggitu.. patut doakan gua panjang umur boleh gua pijak dia selalu..

    ReplyDelete
  16. Haha. dasat betol nk pejam mata pilih random tu...
    ok, boleh pejam mata, dan celikkan mata hati... lebih tepat, persis dan jitu penimbangnya :)

    ReplyDelete
  17. Salam. =) Jom support i dalam contest ni! Hadiah hebat menanti anda! http://www.aimisyahirah.com/2012/11/contest-my-top-referral-by-blog.html

    ReplyDelete
  18. Orang yang puji sebab nak membodek patut diberi lima penerajang secara percuma. sekian. tetttttt

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape