Tips Menjadi Cun, Comel, Cantik

Whoah, tamak benar tajuk di atas.


Ok uolls, kata nak comel kan, amacam menjadi tak tips comel ala helo kiti gua tempoh hari? Pergh, hari ni dengan besar hatinya gua nak bagi lagi tips semulajadi / alami untuk mendapatkan 3C (cun comel cantik) 

Dahh macam bapuk tua je ayat intro gua. ceh ceh. Yang pasti untuk dapatkan 3C lu orang kena nyahkan 3G (gedik gatai gila) kehkeh, jangan bantah cakap tok guru, nanti tak menjadi baru tahu.

Nak dapat 3C harus dimulai dari dalaman, berikut tips yang boleh diaplikasikan hari2 sampai berjaya. apa yang penting jangan putus asa mahupun putus bekalan letrik.


elok nau kalau lu orang mula amalkan memakan buahan yang kaya vitamin C, A, zink, anti-oksidan dan sebagainya. Macam tak percaya bila sorang kawan gua bitau dia tak makan buah. Gila, buah antara makanan terlazat di dunia hoi! Seeloknya ganti buah sebagai snek dan junk food lu, senang cakap makan buah tidur buah main buah, ok dah jauh benar tesasar :3


selain itu lu kena minum air putih paling busuk pun 7 gelas sehari. Maksud air putih tu air kosong kosong kosong bak kata najwa latip, yakni air masak. Bukan air Sprite ke, 7up ke. Bukan jugak air mata air, itu rare sangat. Ulang suara, bukan air 7up walaupun dia ada angka 7 tak bermakna ia umpama minum 7 gelas air, begitu jugak air slurpee dari 7Eleven, arghh! ok gua nak ke 7E sekarang.

Tujuannya untuk nyah toksin dan cepatkan proses salin kulit, so nanti lu orang berseri2, glowing gittu



omputih kata get your beauty sleep. tido yang mencukupi adalah 8 jam. Tapi gua rasa masa gua online lagi lama dari masa gua tido, kuhkuh. Tido jelah, asal lu tak menjadi pemalas yang asik nak tido tido dan tido. Tido mencukupi boleh elakkan lu dari dapat mata panda dan tubuh dapat rehat yang cukup untuk proses pembaharuan sel. kemain lah, pepandai gua je.



Ok, opsyen terakhir kalau dah malas sangat nak buat amalan2 di atas dan terdesak sangat untuk menjadi 3C, maka bolehlah berfikir untuk melakukan pembedahan plastik. Tapi kalau duit topup pun mak ayah tanggung lagi, tak payah nak berangan sebab opsyen ni perlukan beriban duit.



lebih baik jadi 3D

31 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. err..bukan 8 gelas sehari ke?? 4 siang 4 malam hehe =D

    ReplyDelete
  2. minum ikut suka 8 ke 16 gelas ke janji 7 gelas ke atas okenng, mmuach

    3D tu cerita wayang 3D :p

    ReplyDelete
  3. hahaha , tidak la nak pembedahan plastik , actually , selain tuh kena rajin gk cuci muka , jgn cuci muka setahun sekali :P

    entry baru dari CP :

    UAI dan bodoh

    http://dariilhamkehati.blogspot.com/2012/11/uai-dan-bodoh.html

    ReplyDelete
  4. doodle ni rambut die memang x panjang2 eh?

    ReplyDelete
  5. Semua dah buat tak cantik cantik jugak nie. hahahha

    ReplyDelete
  6. comel gile katun gigit tembikai tu

    ReplyDelete
  7. adeh...nak minum air kosong tu yang berat tu..hahaha. tapi sebenarnya tu la yang menyihatkan badan..

    ReplyDelete
  8. Terpikat baca entry nie sebab kartun tuu, hhuhu comel koott..! :D

    ReplyDelete
  9. amalkan selalu jangan sehari dua. nanti tak berkesan...glowing pun setakat sehari dua jep. hehe

    ReplyDelete
  10. guna mask la kn. . :P mask lumpo, mask taik (organik pnye). .grenti cute mgalahkan hello kitty. . :P

    ReplyDelete
  11. petua lagi mujarab gigit tembikai sampai cecah hidung :P semua gua dah try tapi tak berseri2 pun cemana nie bang? gua tak nak buat pembedahan tu nanti jadi bertambah buruk.. gua teka mungkin gua nie memang spesis tak berseri gayanya.

    ReplyDelete
  12. rajin betul mendoodle yee .. cantik pulak tu. satu entry 2,3 keping gambar doodle. haih tercabar kat sini . haha . tips yg menarik :)

    ReplyDelete
  13. jom lah guwa payung lu bedah bedah je.. HAHA :D

    ReplyDelete
  14. nice sharing.. mata wa dah panda dah ni.. errr =.=

    ReplyDelete
  15. haha comel doodle! thanks,,, tips yg beguna

    ReplyDelete
  16. tips nak jadi gedik ada? plishh plishh ahak

    ReplyDelete
  17. tips 3C..mudah nk buat tp susah nak amalkan..bab tido tu aku dh ala-ala musang..siang tido mlm berjaga..cmno??

    ReplyDelete
  18. air masak susah nk minum
    http://nurulnamasaya.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. Gua amalkan amalan kentut sampai lebam.. Mujarab,. gua semakin comel!!

    ReplyDelete
  20. comel! hihi.. good tips! boleh guna pakai! tp yang last tu memang tak ah! hoho

    ReplyDelete
  21. a very useful tips!! XD
    but the problem..guwa kureng makan buah...boleh tak gantikan dengan ubat vitamin jerp? asalkan ade vitamin..ker camner? hoho

    ReplyDelete
  22. bab minum air banyak tuh yg malas..sebab malas nak g toilet..hehehe

    ReplyDelete
  23. Blah lah, mcm muka yg buat entry ni lawa sgt...nenek aku lg lawa.

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape