Saya, Maybank2u dan Bill

Ini ada satu kisah, kisah ini kisah benar antara saya, Maybank2u dan encik Bill.


Wah, dah macam tajuk drama sinetron je mukadimah kan, hehe.


Pada suatu hari minggu, sedang asyik bermalas-malasan di rumah sambil melayari internet, tiba-tiba jeng jeng jeng, teringat yang segala macam bill belum dijelaskan and guess what? esok adalah due date! Oh my goodness, esok perlu rush settlekan kesemuanya, phew!



Hari minggu yang indah tu buat saya gundah gulana dan esoknya itu saya tergesa-gesa ke sana sini macam lipas kudung untuk settlekan semua bill. Pergi servis center, bank, pejabat pos, etc etc untuk bayar segala macam jenis bill bulanan, kena beratur, ambik nombor, menuggu.. argh, menunggu itu satu penyiksaan tahu?



Dan kemudian, ting! satu mentol lampu telah bernyala atas kepala saya, saya mendapat satu idea bijak dan bernas. Saya beralih ke Maybank2u. Wow! urusan pembayaran tak pernah semudah ni! Dan tak perlu risau lewat bayar lagi sebab semuanya di hujung jari.

tak kira siang atau malam ^_^


Tak kisahlah di mana sekalipun asalkan ada line internet, time tengah bercuti pun boleh settlekan bill dengan senang hati. Tak perlu risau lagi ^__^
Argh kenapalah saya tak terfikir untuk guna Maybank2u ni sejak dulu lagi? 



Kini tidur malam lebih lena dengan adanya Maybank2u. Urusan pembayaran balik PTPTN, ansuran bulanan kereta, bill telekomunikasi, semuanya dapat settle dalam keselesaan rumah sendiri, jimat masa dan tenaga sebab setiap masa itu begitu bernilai untuk terbazir begitu saja kan? ;)

Oh ya, mahu jadi bintang untuk iklan Maybank tak? Cepat join pencarian bintang iklan Maybank ni. Bukan setakat dapat masuk iklan, korang jugak berpeluang memenangi wang tunai berjumlah RM5,000! Pergh, Berbaloi baloi kan? So, tunggu apa lagi? Mudahnya nak dapat duit dan terkenal, semudah Maybank2u.com!


oh! Maybank2u save my day

26 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. kalo gune publick bank buleh x agak2 nya? x penah lak dgr pablikbeng2yu... huhuhu

    ReplyDelete
  2. Rumah fie memang jauh dengan Maybank, kadang2 memang rasa nak buat Maybank2U tuh. Kalau beli apa apa di online mostly owner guna account Maybank

    ReplyDelete
  3. dh mcm iklan dah bila bc entry ni..huhu..urusan lbh midah dgn maybank2u..errr:)

    ReplyDelete
  4. aku pun sama kalo dah menang jgn lupa :3

    ReplyDelete
  5. waaa... memang siyes ada gaya.. bole amik masuk iklan ni,,hehe

    ReplyDelete
  6. All the best to u.. Maybank2u dihujung jari. Click! :)

    ReplyDelete
  7. first time gua baca entry lu penuh keskemaan.. hiks.. betul2 maybank2u umpama dunia dihujung jari.

    ReplyDelete
  8. memang dah lama dah guna maybank2u. its awesome! no need to wasting time queing :)

    ReplyDelete
  9. Wilma memang banyak guna Maybank2U...Lagi senang...Tak perlu rushing nak ke sana sini nak bayar hutang...

    ReplyDelete
  10. kirim slm kat maybanktoyou. ehh. kihkih :P

    ReplyDelete
  11. maybank to u memang sangat2 memudahkan.. tapi sayangnya, saya terlupa password saya.hampeh betul!

    ReplyDelete
  12. ni dok tgh maybank 2 u la ni ha jap lagi hang sudah huhu

    ReplyDelete
  13. dengan adanya maybank2u, semuanya di hujung jari je..kan..

    ReplyDelete
  14. kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
    semoga menjadi semangat .. :)
    Kebaikan hati lebih penting dari kebijaksanaan, dan menyadari hal ini adalah awal dari kebijaksanaan tersebut.

    ReplyDelete
  15. Tak tahulah kak pasal Maybank2U pekebenda nie, yang saya tahu kalau nak beli jajan mintak duit kat Ayah. Itu jek. :)

    Nak masuk pencarian bintang tue, tapi kalau menang nanti cmne? Malas nak femes2 nie. Kahkah! Kbai. :D

    ReplyDelete
  16. gua pun sign up maybank...topup pling best..tgh2 mlm leh topup

    ReplyDelete
  17. atotototo..tomey sngt doodle sis..
    hehehe..
    ^____^

    from ::Arkitek Hati::

    ReplyDelete
  18. promote ek? nanti aku pn nak bukak gak la akaun bank harimau ni..

    ReplyDelete
  19. hahaha tak remaja la pikir bank2 ni . hehe

    ReplyDelete
  20. hoooo, maybank maybank rindu rumah hooo maybank

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape