Calon Bebas PRU 13

Busy busy busy busy busy busy busy busy busy busy suby busy bsuy busy buys busy!

Kemahen taip busy banyak-banyak tanpa kopipes, abaikan je andai ada taipo, tak larat dah nak ikut tempo. Ewah dah macam syair pulak rentaknya.

Busynya bukan main-main, hampir lupa bahawa gua mempunyai seorang blog yang ketandusan kasih sayang, pergh! Nasib beliau tak menjadi remaja liar. 

Kesibukkan gua ini bolehlah dikatakan setanding pak menteri, ehh lebih lagi bizi rasanya dari menteri kebudayaan sebab gua merupakan calon acara bebas PRU-13. So sekarang nampak tak betapa bizinya diri ini mempromosikan diri gua supaya meraih undi berketul-ketul. 

Gua teringat blog ni pun sebab tengah pening nak pikirkan idea cemana nak berkempen. Dekat Facebook dah, siap bertikam lidah lagi penyokong-penyokong gua dengan penyokong parti lain. Dekat Twitter pun sudah, favourite dan retweetnya dah cecah ribu-ribu kali. Instagram jangan cakaplah, sampaikan penduduk Yugoslavia pun terus follow gua disebabkan idea gua yang bernas.

Undilah demi kesejahteraan bersama gituuuuu

Oleh itu, dikesempatan ini yang sememangnya gua sengaja ambik kesempatan, gua nak umumkan manifiesta, err manifesto parti ZyraRoxx untuk tatapan dan rujukan tuan/puan:

1. Andai ZyraRoxx diberi peluang mentadbir, gua akan pastikan hidup lu orang semua terjamain dari segi kecomelan, takda yang terkecuali, semua comel-comel belaka. Hatta jamban tuan/puan sekalipun bakal dicomelkan.

2. Jika Zyraroxx diberi mandat oleh lu orang pada kali ini, gua akan pastikan tiada lagi iklan-iklan cegampang di chatbox, shoutbox, atau box-box lu orang yang lainnya melainkan komen-komen yang rasional dan berhemah sahaja.

3. Gua jugak akan pastikan traffic blog lu orang naik mencanak-canak bagaikan napsu anjing yang tertelan viagra, ini sebuah janji! 

4. Pilihlah Zyraroxx kerana hanya gua yang dapat menjamin bahawa lu orang akan mendapat bayaran DUA kali ganda dari Nuffnang, ChurpChurp, Says dan sebagainya, setimpal dengan usaha lu orang menghapdet bloh tetiap hari.

5. Zyraroxx sangat prihatin akan masalah lu orang yang susah untuk mendapatkan likers, subscribers, followers. Usah gusar, beri sahaja mandat kepada gua, nescaya lu akan tengok sendiri hasilanya dalam tempoh sepenggal pemerintahan gua.


Demikianlah manifesto gua yang bersifat padat dan realistik. Gua rasa setakat itulah dahulu entri gua untuk kali ini sebab masa gua sekarang sungguh suntuk, tinggal berapa hari je lagi sebelum PRU. Nebes woiii nebesssss!

Akhir kata, gua merayu pada lu orang supaya ngundi lah gua pada PRU nanti untuk kebajikan dan kelestarian hidup lu semua, kbai.

Dah dah dah, gua nak pi sambung berkempen.

23 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. hehehehehe., undi parti nii laa.. kalau x cukup umur boleh undi jugak ka.? hehehe

    ReplyDelete
  2. Kenapa macam x pernah dengar je nama calon nie. hahaha. takpe. jangan risau. saya undi >.<

    ReplyDelete
  3. Top list dlm parti bebas i bwah u~ okey! set....

    ReplyDelete
  4. hidup zyraroxx, hidup zyraroxx, akhirnya hilang confius gua nk undi mna. hahahaha

    ReplyDelete
  5. Hidup ZyraRoxx!!! Hahahahahahahahahaha :DDD

    ReplyDelete
  6. nebes nak tau menang ke idok.. keh3

    ReplyDelete
  7. Yeah! Undi zyraroxx...muahahaha..parti mana ni xD

    ReplyDelete
  8. kte suka bayaran 2 kali ganda nuffnang..hee

    ReplyDelete
  9. tak dapek leh kita nak ngundi sebab belum cukup umur .~
    wee

    ReplyDelete
  10. manifesto 'janji manismu' ke ni? hehe

    ReplyDelete
  11. manifesto paling bnyak typo haha.
    sayangnya aku dok parlimen lain, takleh ngundi zyraroxx

    ReplyDelete
  12. tumpang tnya.. mcm mn nk bg org lain comel kalau lu pon x comel..

    ehhh..

    maksud tak comel kat sni lu cun.. ;p

    ReplyDelete
  13. tak dapat nak mengundi, still under age hahaa

    ReplyDelete
  14. weyyyyy... calon best nie memang rock!!!! nak pangkah jugak !

    ReplyDelete
  15. MAKCIK MEMANG TAK SABAR BEBETEIII NAK NGUNDI PARTI NI! cepatkan le sikit lima mei ni haaa Y_Y

    ReplyDelete
  16. conpirm aku akan undi ko..ohsem sgguh manifesto hampa...mihmih~

    ReplyDelete
  17. Hi there to all, the contents present at this web page are genuinely awesome for people knowledge, well, keep up the good work fellows.


    Feel free to visit my web blog ... click here

    ReplyDelete
  18. Attractive section of content. I just stumbled upon your weblog and in accession capital to assert that I get in fact enjoyed account your blog
    posts. Anyway I will be subscribing to your feeds and even I achievement you access consistently quickly.


    Feel free to surf to my site - click here

    ReplyDelete
  19. rosacea doctor Ellison Bay

    Here is my page North Waterford rosacea laser treatment

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape