Fenomena Bijik Mata Sebijik

Ada bau masam tak kat entri ni? Ada? Ahh biasalah, entri peraman selama berbulan-bulan. Asyik tangguh menangguh sebab malas kenmain dan jugak sebab tak sesuai untuk bulan ramadhan, hek.

Ok, berbalik kepada mukadimahnya. Rata-rata manusia normal dilahirkan bermata sepasang. Kalau dilahirkan bermata satu tu memang carca marba lah manusia keliling-kelalang. Mata satu hanya milik satu makhluk - Dajjal.

Akan tetapi, ada jugak makhluk bermata satu ni yang menjadi poojaan hati dan kegilaan semasa. Bahkan makhluk bermata satu ni lagi popular berbanding makhluk cukup sifatnya macam gua. Jeng jenggg. Alahai hambarnya kejutan =.=


No. 1 - Stewart di budak Minion

bananananananana! ok, comel tak gua?


Tak perlu lagi kot gua nak terangkan kegilaan manusia ke budak ni. Pintu-pintu McDonalds yang rabak dan pecah cukuplah sebagai bukti konkrit betapa gilanya manusia ke dia, ufuffufu. Sebenarnya erm ermm, malu lak nak gitau. Erm ok, sebenarnya gua belum tonton lagi cerita tu, ok ok gelak lah gelak =.=


No. 2 - Mike Wazowski si penuntut Unibersiti

Monster University ni pun ada laman web sendiri, ce tengok kat sini real doww. Kalah laman web KLMUC, kahkah!


Natang ijau dari movie Monster Inc ngan Monster's University ni agak kurang popular banding dengan natang kuning kat atas nun. Mungkin sebab tayangan depa hampir serentak. Orang lebih cenderung minat kat Minion yang berbahasa comel dari si Mike ni yang bercakap macam manusia normal. Satu yang gua ingat, awek beliau panggil beliau dengan panggilan Goggly Bear. Awwww sweet sawngat comel sawngat. Hmmm hmm senanya Monster University ni pun gua belum tonton. Hoii Zyraroxx ni takde life ke cemana??!


No. 3 - Plankton si antagonis bersaiz bulu mata

baby plankton dengan babyzyra roxx mana lagi comel? - soklan yang tak perlu dijawab


Penggemar katun Spongebob macam gua mesti kenal amat dengan Plankton ni. Beliau merupakan pesaing terdekat En. Krab. Tak padan dengan kecik, ada hati nak buat jahat. Tapi ada jugak yang kita boleh ambik iktibar dari sifat dia ni, yakni bersemangat dan bercita-cita tinggi, paras rupa bukan halangan, kenmainnnn. Tapi kadang sedih jugak dengan nasib beliau yang beristerikan robot.


No. 4 - Zyraroxx si budak blog

zzzzhhh. kroh krohh


Gua paling comelllllllll!! (usah peduli no. 4 ni, gua bangun pagi tau-tau dah ada. =.=)



iluminati sungguh entri kalini, kahkah

27 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. hahahhaa.... kemain nk jugak mata satu... XD

    ReplyDelete
  2. @Shaqir Ir Manz biasalh nak tumpang glemer katanya, kofkof

    ReplyDelete
  3. banyak sangat dah cartoon bermata satu sekarang ni...kita yang kena bijaklah...

    ReplyDelete
  4. pergghhh,, cek baru tahu ada monster university,, wakakakaa,, dalam bbanyak, citer yang ada natang plakton tu jek yang aku pernah tegok,, pastu yang nombor pat. -.-'

    ReplyDelete
  5. pernah terfikir pasal bende nie huhu

    ReplyDelete
  6. hahaha..mun pon xtgk2 lagi cite tu..

    ReplyDelete
  7. @muja kahkah, kira pop jugak zyraroxx kan kan kan B)

    ReplyDelete
  8. Kite pun tak tengok lagi semua citer2 kat atas.. Yang selalu tengok pun si plankton tu jer.. Tu pun sebab rajin layan Spongebob.. Eheks! ;p

    ReplyDelete
  9. Belom tengok Monster University

    dan belom tengok Zyraroxx yang real lagi... kakaka

    ReplyDelete
  10. saya pun tak pernah tengok cita natang ijau dengan kuning tu. tak pernah tau pun ada cerita dia. hahahaha.


    comel je plankton tuuuu

    ReplyDelete
  11. wah lukis seniri ke hapa ? comel sangat.. memang berbakat

    ReplyDelete
  12. dorang amekk inspirasi katun mata satu dari Zyraroxx nih...huahua..

    ReplyDelete
  13. comel tu comel.. nasib gua tak taksub.. gua suka bahasa comel minions.. papoi!!

    ReplyDelete
  14. memang iluminati..lari!!! hahahaha

    ReplyDelete
  15. minionnnn comelll . kalah zyra . okbaiii

    ReplyDelete
  16. tapi minion tu memang comel, ain suka yg dua mata , satu mata memang pelik. hee

    ReplyDelete
  17. salam alaik,

    mata 1 yg last sekali tu lagi comey.

    x caya ?


    caya je la. heh. :D

    ReplyDelete
  18. kenapa aku rasa macam nak tgok je kartun tu..haishh..

    ReplyDelete
  19. ahahahha... pon boleh,, nak menyelit sekali

    ReplyDelete
  20. sbnarnya kan hg pakai ape ek lukih ni? kalo photoshop tayah bgtau huhu patotlah hg xtry pon tgok lg despicable me tuuu huuu bkn sbb depa comel,jln cerita lucu gak ar

    ReplyDelete
  21. memang comel pun yg last sekali tu :).kalau ada 2 belah cam pelik :p

    ReplyDelete
  22. monster university best time mike tu kecik kat awal2 cte. ble da besar ilang comel dia :/ despicable me 2 best. mohon tgk hee >.<

    ReplyDelete
  23. KIHKIH .. NO 4 TU MMG DA COMEI .. KATON YG NO 1 TU TGAH PEMES SKNG NI KAN KAN . HEHE

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape