Nasib Bun KFC

Dalam sepinggan lengkap KFC snack plate mahupun dinner plate, gua rasa bun lah item yang paling dipandang sepi (bagi gua). Salah KFC jugak, time gua kekecik dulu gua cukup suka akan bun mereka, lembut dan liat. Bukan macam sekarang, kering dan berongga kasar, tak sedap.

Acap kali jugak gua perati nasib bun-bun ni yang salu kena tinggal dalam pinggan di restoran kepsi dan kemudiannya masuk dalam perut tong sampah. Kadang gua cuba jugak habiskan bun tu dengan cicahkannya dengan kentang putar, tapi terkadang gua biarkan bun tu jadi makanan tong sampah jugak. Erm, tetiba terasa syaiton menepuk-nepuk belakang gua mengucap syabas. Sob.

So sekarang, gua cari alternatif lain dengan jadikan bun tersebut sebagai appetizer, yakni gua makan bun tu dulu yang gua convert menjadi baby burger, sebelum gua meratah ayam KFC semahu-mahunya, hekhek. Kalau gua ratah ayam dulu nescaya bun tersebut pasti dipandang sepi seperti selalu :3 




Jom elakkan pembaziran dengan penuh bergaya.


taraaa! sebiji beger comel. bulih jadi apetizer, dessert atau bawak balik kasi adik lu
 

Atau gua sorang je blogger yang punya habit tinggal bun? :3

49 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. wah kreatif... idea bagus :)
    http://sihatrampingtk.blogspot.com/2014/02/bukit-larut.html

    ReplyDelete
  2. hihihikk kesiann bunnn. dulu sy pun langsung tak pandang bun tu. ayam je yg paling perghh depan mata. hahahaa. tapi since kawan ajar makan letak filling mashed potato dengan coleslaw terus sukaaa. sedapppp. selalu mengidam tu je kalau nak mkn kepsi. kehkehkeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha mmg sedap mkn dgn mashed potato. emmm klau cenggitu jom mkn kepsi dgn gua, lu amik bun je ye, hekhek ;p

      Delete
  3. Wah, ini baru di inovasi... Huhuhu... Pandai2... Lepas nih nak juga buat macam tu.. tapi kiera makang je bun walaupun ia kosong... Huhuk.. Perut drum memang macam nih. Makan apa saja di depan mata :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. samaa, perot tong jgk. tp xleh masuk bila dh mual dgn ayam :3

      Delete
  4. hahahah...thorbaikkk...lg menarik nak makan...kne buat ler ni

    ReplyDelete
  5. memang habit makan roti dulu dari yang lain sebab kalau makan kemudian memang dipandang sepi..cubit sikit² makan bersama kentang putar tu..sedap jugak :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh eh sama le pulak kita. mkn yg xsedap dulu kununnya :p

      Delete
  6. ha'ah kan, tak pernah terfikir pulak nk makan dgn cara mcm ni, selalu saya tibai roti tu kosong gitu jee. kadang2 tu cubit sikit roti tu tapi makan ngan ayam hahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. roti kosong mmg gua x boleh nk pergi sgt melainkn benar-benar kubuluran

      Delete
  7. buat lubang sumbat coleslaw tu memang pergh. takpun sumbat je semua bahan yg ada

    ReplyDelete
    Replies
    1. yezzaa. sedap2. silap haribulan xcukup lak bun nya :3

      Delete
  8. dh selalu dh buat ( cam hari2 plak makan )...bagus tol idea nie..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagusla begitu. kaum laki2 jarang sgt nk bazir makanan

      Delete
  9. haha kreatif gak eh...aku kdg2 biarkan je bun tu masuk ke perut tong smph..tak pun cecah dgn kentang putaq tu...tu pun selalu tak habisss..bun depa tak syiokkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah tula, roti benggali lg best kot.

      Delete
  10. Lenkali kalau tak nak bun tue, sila bagi saya... saya tolong makankan.. koh koh koh

    ReplyDelete
  11. ya allah kita samaaaaaa lah hihihi
    memang qila akan korek / potong bun tu dan nasib kau lah hahahha.
    <3333 nyummmm

    ReplyDelete
  12. Replies
    1. hekhek. sedap, mcm mkn zinger beger :D

      Delete
  13. hahaha. okay jugak buat gitu. confirm sedap menjilat jari tu bohhhhh =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. try buat, jilat sampai siku, hokhok :p

      Delete
  14. dulu bun tu kalau taknak boleh cakap kat kaunter, nanti dia tolak 50sen..

    sekarang..tidak lagi..bun roti dulu naik sekarang ni da turun..

    #kartunster

    ReplyDelete
    Replies
    1. ces, kalau idok boleh dh save limposen -_-

      Delete
  15. agree, memang bunlah paling dipandang sepi oleh ramai orang. yus selalunya cicah dengan sos cili. hehe.. tak pelik sangat kan? O.o btw, kreatif buat cengitu, lagi sedap dari cicah sos.

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa nak pelik, oklah tu ada jgk inisiatif utk habiskan bun, hee :)

      Delete
  16. saya selalu buat macam niii. hakhakhak

    ReplyDelete
  17. Replies
    1. terimakasih daun keladi, nanti komen lagi, ehh :p

      Delete
  18. good way elak pembaziran , haha , npak sedap . tp jenis sy ni , even dah transfrom jd burger pun , roti tetap di abaikan sbb kejung . huhu . hahaha lg teruk kan XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. erm, cuba lu try pi duk kat perancis sebulan dua. ehh :p

      Delete
  19. selalu jugak makan mcm ni..x suka membazir..hihi..

    ReplyDelete
  20. setuju sgt sbb bun skrg dah x sedap mcm dulu. done follow here, miss roxx!

    ReplyDelete
  21. erm, perut gua takleh terima yg luar tabii :3

    ReplyDelete
  22. selalu juga bun tu terpaksa sumbat dlm mulut cicah kentang dgn wedges. bun kfc makin keras. sob2

    ReplyDelete
  23. len kali diorang kene buang bun dr menu plate tu, letaklah wedges ke, tak gitu? tp idea ko ni mmg bernas.

    ReplyDelete
  24. saya suka kat bun...tak penah letak tepi. hihi...,ini serius, haha

    ReplyDelete
  25. waahh, sama macam style ecah makan. syg je tgk bun tu dibiarkan, selalunya buat macam kak zyra tu. baru bergaya kann.

    ReplyDelete
  26. yes , kita seghupa. Ty pun akan buat ala2 baby burger tu sebab keciannya bun tu selalu tak dijamah.

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape