Spisis Kawan Yang Femes

Kawan, bermacam kawan. Silap sedikit, riuh sekampung (diolah dari lagu Jalil Hamid: Ayam). hekhek. Kawan. Satu benda yang tak asing lagi bagi manusia yang hidup bermasyarakat. Tapi kawan jugak ada banyak jenis, sama macam ayam dalam lagu tersebut.

Gua malas nak kupas jenis-jenis kawan ni, nanti karang ada yang taknak berkawan terus sama gua (sobs). Gua ambik yang femes je dan yang kerap gua rasai. Sesapa kawan gua yang baca, mohon terasa. kahkah! 

Spisis Chipsmore - Dah nama pun chipsmore: sekejap ada sekejap takdak. Tenggelam timbul gitu ha. Kejap kita tertanya eh si polan ni hidup lagi ke idokk? Tetiba beep, dapat mesej dari dia. Pastu senyap pulak selama beberapa tempoh masa, lalu timbul pulak sesuka hati.



Bersangka baik: Mungkin dia sibuk dengan rutin dia, life orang kita tak tau cemna so jangan sebok cakap orang itu ini. Atau dia sengaja nak buat lu rindu dendam padanya, kahkah.


Spisis Maggi - Lu makan megi bila? time dah kopak kan? Eleh tayah nak kencing gua. Kalau time duit berkepuk-kepuk takdenya lu cari megi, paling koman lu mesti cari kepsi takpun mekdi. Begitula perihal kawan spisis ini. Time tengah susah, tersepit, terkehel baru teringat kat kita. Gua pernah terima panggilan tefon berselang seli esak tangis dari kawan yang dah 3 tahun lost kontek. Rupanya ada masalah dengan boipren, dengan famili, terlanjur tapi tadak duit nak kawen. Ohh.. Tapi ampun maaf dipinta sebab gua time tu pun tengah makan megi, maklum la, masih di tahun ke-dua jadi budak unibesiti, tsk tsk.





Bersangka baik: Mungkin dia lama tak kontek sebab taknak ganggu kita, takda menda nak dibual. Tiba dapat masalah, terpaksa tebalkan muka kontek kita. Actually kita patut bangga sebab dicari time dia susah. Bukti kita ni spisis kawan yang boleh pakai. Tapi bukan untuk dipijak yeaa, no no no no no.



Hahahaii kalau la kawan-kawan gua ni betul sekut dengan mi, dah lama gua gemuk tahu?

34 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. Replies
    1. ye abam phat the other half, hekhek ^^

      Delete
  2. uhukss ada spesies maggi jugak ek??? kreatif nama tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. adaaa. selain kwn mkn kwn, kwn tikam belakang, kwn gunting dlm lipatan and on and on.. :3

      Delete
  3. spesis makanan camni pun ada jugak ye..whatever it is..berkawan cara kita jangan macam megi dan biskut kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yg penting, berkwan dgn sihatimerhajambu mengenyangkan, eh! :p

      Delete
  4. Tak ada kawan, tak bermakna la hidup.

    ReplyDelete
  5. rambut dah panjang tu. bila nak gi saloon gunting?

    ReplyDelete
  6. ada tu yg senyap mcm dinosaur *sbb dinosaur kan dah pupus kan, so senyap jelah depa. Tiba2, pada suatu malam, tiba2 dia terjumpa no tepon kita, pastu call kita, pastu ngadu2 pasal kekasih/buah hati/liku-liku kehidupan. Pastu bila kita dah bg solusi kat dia, dia pun blah, jadi dinosaur balik. *senyap.
    *tak menahan ayat solusi

    ReplyDelete
    Replies
    1. kemain mcm dinosor, tangan pendek barangkali :p

      Delete
  7. saya ada duit pun, megi jugak yang dicari.. sedap.. hehehe.

    ReplyDelete
  8. blum penah dengar spesis meggi ni..hihi..ada jugak rupanya ya..

    ReplyDelete
  9. orang cakap waktu paling kopak ialah masa makan megi
    tapi paling kopak ialah minta megi kawan

    ReplyDelete
  10. yg penting, biar hidup kita dikelilingi sahabat. sebab kawan n sahabat adalah 2 kategori yg berbeza.

    ReplyDelete
  11. Paling ramai jenis cekedis kot. Nmpak sedap dan menarik tp tak berkhasiat malah memudaratkan dlm diam2.
    Tp yg x leh belah tengah kita syok2 dok fikir sape kawan kita yg jenis cekedis tu.. Tak pulak kita perasan sbenarnya kita pun jenis yg sama.
    Contoh.

    ReplyDelete
  12. ihihihihi suka ah semua post sis haihhh <3
    betul/ bersepah spisis kawan ni huhuhuhu <3

    ReplyDelete
  13. Kreatifnya nama spesis kawan ni

    ReplyDelete
  14. Hahahaha. Spesis megi mmg rasa nak bg makan mangkok megi je. XD

    ReplyDelete
  15. Heee ada aku ada jugak la merasai kwn meggi..yg bestnya lps kasi bantuan kewangan beliau hilang mcm nak lari bayar hutang ptptn je gayanya. Herrrmm

    ReplyDelete
  16. cantiknyer layout blog ni ^^

    ReplyDelete
  17. spisis kawan gua , spisis unknown ..

    errr

    ReplyDelete
  18. haii,gua jenis kawan ferrero rocher. adik bradik ferrari. :P

    perghh lama tak main komen2. sat2 gua serbu

    ReplyDelete
  19. lama tak nampak sis! btw comel kartun2 ni :) peminat dr mula kenal blog ni dulu

    ReplyDelete
  20. bila kusedari diri disayangi~ *goyang kepala*

    ReplyDelete
  21. woha....ni rare...hahaha spesis megi tu yg xleh blah...haha

    ReplyDelete
  22. Ty spisis mana la agaknya ek.. hmmmm

    ReplyDelete
  23. hehe.. baru tahu ade spesis cm tu.. haha

    ReplyDelete
  24. kau ada di kala aku suka, di kala ku dukaaaa. hehehe

    ReplyDelete
  25. Connectify: Teknologi perisian tentera kini untuk pengguna bagi perkongsian internet. Sebagai contoh katakan rakan sebilik anda mempunyai komputer riba yang disambung ke talian internet manakala komputer riba atau tablet anda tidak mempunyai sambungan internet, maka perisian inilah yang anda perlukan. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar Sony Ericsson Xperia tawarkan kapasiti 50GB simpanan secara percuma. Pihak Sony Ericsson telah melancarkan promosi bagi pemilik Xperia yakni ruang simpanan berkapasiti sebanyak 50GB secara percuma berasaskan teknologi cloud storage. Baca selanjutnya...


    Telefon pintar berteknologi Android kini turut sama 'berperang' di medan peperangan untuk membantu tentera dengan mengenal pasti lokasi laluan & pasukan yang lain serta membantu membina taktikal sistem pertahanan pasukan. Pihak tentera Amerika Syarikat telah melancarkan versi terbaru prototaip yang diberi nama Army Software Marketplace iaitu sebuah laman web yang menyediakan muat turun aplikasi perisian bagi peranti yang telah disahkan di dalam rangkaian tentera. Baca selanjutnya...


    Syarikat pengeluar BlackBerry, Research In Motion (RIM) mengalami masalah kegagalan servis yang serius dalam sejarah iaitu kegagalan titik tunggal atau istilah 'single point of failure' yang disebabkan oleh bencana alam di beberapa negara bebaru ini.Baca selanjutnya...


    SINGAPURA (AFP) - Rekrut baru bagi pertahanan tentera Singapura di mana tentera udara & tentera laut akan mendapat senjata baru selain senjata api iaitu iPad. Anggota tentera boleh mengunakan kamera terbina dalam Ipad tersebut untuk mengambil foto & klip video di tempat kerja dan memuat naik ke portal dalam talian Angkatan Bersenjata Singapura(SAF), LEARNet. Anggota tentera juga boleh menggunakan bahan media seperti foto dan video untuk melaksanakan penilaian selepas latihan atau misi.
    Baca selanjutnya...

    ReplyDelete
  26. Pengasas Blackberry hilang jawatan kerana para pelabur. Jawatan Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) yang disandang bersama oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie kini terpaksa akur dengan tekanan dari para pelabur syarikat mereka untuk melepaskan jawatan mereka. Walaupun mereka berdua bersama sama adalah pengasas bersusah payah membangunkan syarikat ini pada awalnya tetapi mereka terpaksa melepaskan jawatan tersebut kepada Thorsten Heins. Keputusan itu sekali gus menamatkan perkongsian kepimpinan selama dua dekad oleh Mike Lazaridis dan Jim Balsillie yang juga pengasas syarikat telekomunikasi itu selepas bergelut untuk bersaing dengan Apple dan Google.
    Baca selanjutnya...


    Ketua Pegawai Eksekutif(CEO) Teknologi Maklumat Terteruk: Terdapat beberapa individu yang disenaraikan oleh readwriteweb.com di antara ketua pegawai eksekutif(CEO) yang paling teruk bagi peneraju industri teknologi maklumat.Baca selanjutnya...



    Flashback trojan: Ancaman virus terbesar bagi pengguna Mac Apple. Serangan virus Flashback ini boleh dikatakan di antara ancaman virus platform Mac OS yang paling terbesar dalam sejarah tersebar sejak era virus disebarkan melalui disket. Boleh dikatakan insiden merupakan serangan yang paling ketara dalam sejarah ke atas pengguna Mac di mana sebelum ini amat jarang untuk diketahui sistem operasi tersebut mempunyai ancaman virus. Baca selanjutnya...

    ReplyDelete
  27. done follow blog ni #3039..
    nice entry..a'ah betul tu..spesis kawan mmg bermcm2 jenis.. sabo je la...hehe
    http://firohar.blogspot.com/

    ReplyDelete
  28. Salam. Hee maaf kalo bgtau utk kawan yg terlanjur tu tp xde duit nk kawen leh gi Siam nikah secara halal.

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape