Rambut Rocker


Pada suatu hari yang panaih berbahang:

“Aku nengok ko dan serupa kuntilanak dengan rambut berjela-jela ni, ko tak rasa nak potong ke beb, eh ko yang rambut panjang aku lak yang rasa rimas lah.”

messy is sexy okay

“Tak guna sexy pun kalau takde hubby

Ouch.

Ketika mandi pagi tersebut, gua menimbang-nimbang idea untuk potong rambut. Maklumlah, 78% manusia kan buat keputusan penting semasa tengah mandi, kehkeh. Dengan musim-musim panas dan GST cenggini elok jugak berambut pendek, tak panas sangat dan syampu/conditioner pun boleh dijimatkan 2x ganda. Dan seperti 78% manusia lain, keputusan telah dicapai!

Selesai mandi gua berdiri depan cermin dengan sebilah gunting. Gua pegang rambut yang dah serupa Medusa dalam mitos Greek purba. Sobs, sayang pulak nak berpisah dengan dia, gua harap lu faham wahai rambut, this is for the greater good. Rasa nak nanyi lagu Creed – the Sacrifice pun ada. Gua hesitate, betul ke nak teruskan? Heck, even Eminem pun gunting sendiri rambut beliau. Kendian, zasss!!

4 jam 28 minit kemudian..

“Bebb, aku dah balik nii, ko dah makan k….. Bebb??!! Wohoiii, macam budak sekolah! Haa cenggini lah baru naissssss. Kemas, baru lah nampak rupa ko. Ko pegi salun mana?”

Macam budak sekolah?
Kalau hanya dengan potong rambut boleh nampak 12 tahun lebih muda, gua tak faham kenapa orang perlu bersusah payah dengan botox. Tentang soalan salun mana tu, gua tak pasti sama ada ia sejenis sarcasm atau betul hasil kerja tangan gua nampak pro, wahahah.



Tapi... kenapa gua rasa tak best je berambut pendek ni. Rasa seolah dari seorang rocker menjadi seorang k-poper! Cepat-cepat gua sedapkan hati sendiri dengan mengenangkan beberapa vokalis feberet gua yang pernah berambut panjang dan pendek.


Erm, sesuatu betul lah bila tengok lelaki berambut panjang ni pendekkan rambut, hurm. Erm. Hmm. Nyum.


Tapiiiii, sesuatu sesangat-sangat-sangat-sangatnya bila tengok seorang rocker yang berambut pendek, yang bernama M Shadows, yang hensem, yang sedang membaca, yang sexayy, yang yang.. argh argh arghhhh! (Sawan)



Too much hotness in one picture (drooling sampai banjir)



*

*

*

Belum sempat berbuat apa-apa tiba-tiba gua terjaga. Hari sudah pagi dan gua masih lagi seorang 'Medusa Oblagata' kahkahkah. 

Apahal sejak akhir-akhir ni gua asyik mimpi berambut pendek dan mimpikan M Shadows? Adakah itu petanda beliau nak masuk minang gua? 




Deng, entri paling annoying di muka bumi.


   

31 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. simpan rambut panjang mcm aku nnt cantik mcm aku jugak.ehhhh hahahah

    ReplyDelete
  2. hahahahah...aku baru je mengorbankan rambut yang telah sekian lama aku simpan dek kerana panas dan juga GST. hew..hew...hew...

    ReplyDelete
  3. Tengok macam guaa... dari dulu sampai sekarang tetap rambut pendek... koh koh koh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ojin rambut pendek ke panjang ke tetap kacak...hahaha

      Delete
    2. lanun kenalah rambut panjang baru tak gay, eh

      Delete
  4. i juz confuse. why u as a girl imagine with the boys to make u calm.. ? bukan ke patut imagine yg pempuan jgk ke.. *maap tercomment omputeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab gua tak minat mana2 retih perempuan :/

      Delete
  5. semoga pinangan M shadow menjadi kenyataanlah yer :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. huaha tak pepasal gua jd bini muda ><

      Delete
  6. Dulu aku rambut panjang, kena tegur serabut aku potong pendek.
    Terus menyesal.
    Rambut pendek tak best...hahaha

    But actually awek rambut pendek sgt menarik hooo...
    Hoooooo...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rambut lu still bersimpul rapi? aiseh ni yg buat gua nekad nk potong pendek, kuahaha ><

      Delete
  7. aku tak tahu kenapa aku baca entri kau ni sampai habis.lulz.

    ~NICLEBACK!~NICKELBACK!...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ambiklah. avril marah gua tatau, kakakak ><

      Delete
  8. yang pasti gua dah lama tak dtg sini... hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ah gua dah merajuk dgn lu walaupun lu gigih komen entri2 lepas. nk ambik hati gua letu ><

      Delete
  9. masa muda2 dulu akak tak pernah berambut panjang..bila dah kawen,demi menawan hati suami simpan rambut panjang,tapi tu la.. tapi tak best la bila dah kawen berambut panjang..dia macam mengganggu sikit..tunggu dah kawen nanti tau la apa yang ganggu nya..:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahaha apa ni kak, apa ni, jgn buat gua curious plish ><

      Delete
  10. nanti bila bila scroll gallery tengok balik gambar rambut panjang mesti rasa rinduuuuu . hahahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tapi gua tak penah ada gambar free hair :3

      Delete
    2. rambut pendek tetap terbaik untuk kedua-dua jantina manusia... pada pendapat gua lah, hahah ;3

      Delete
  11. jadi konklusinya rambut tak pendek lagi la kan? HAHA ke dah pendek? eh apsal aku konpius..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha belum pendek. gua tgh dalam dilema ni. hahahahhahahahelpme =_=

      Delete
  12. ceyh...tak potong lagi rupenye.. =_=



    Gua pun tengah berkira2 nak potong rambut ke idok.. bukan apa, gua takut potong pendek kang jadi ensem sangat..susah susah.. tapi hujah2 lu menarik.. jimat shampo apa semua..haishh..

    ReplyDelete
  13. Berangan nak rambut pendek. Tapi.... bapak tak kasi wooo

    ReplyDelete
  14. cute ler pulak lukisan berambut pendek tu.

    ReplyDelete
  15. M Shadow. tapi Syn Gates pun hadooo bela rambut panjang dulu. kiukiu.

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape