Kerana Mulut Perut Binasa

Salam guys,

Selamat kembali berkerja. 
Sila jangan perasan, gua bukan ucap dekat lu, tapi gua nak ucap dekat perut lu semua. Selepas sebulan berehat (tak rehat sangat sebab kerja syif malam), kini tibalah hari di mana mereka perlu berkerja keras.



Nah, terimalah natijahnya akibat makan tak ingat dunia akhirat, wahahaahaha. Ketahuilah kalian bahawa gua susah payah siapakan entri ini dengan perut yang memulas-mulas macam mesin basuh separa automatik. 

Di kesempatan ini, gua nak menyeru lu semua untuk berpuasa enam supaya menstabilkan kembali perut yang terkena kejutan budaya di Aidilfitri. Gua nak start Isnin depan, jom lah join nanti boleh raya enam sama-sama, weee.


Selamat berpuasa kembali 

42 comments:

Sebagai bukti lu seorang manusia, sila beri respon. beep.

  1. gua mungkin start isnin nanti.tapi tatau lah tu isnin bila.kakaka

    ReplyDelete
  2. InsyaAllah gua join lu! *thumbs up* ;3

    ReplyDelete
  3. i'allah, akan diusahakan..jom3!! haha!!

    ReplyDelete
  4. Replies
    1. hahaha camtu la baru lelaki sejati Sarep ><

      Delete
  5. betul jugak tu, patutla disarankan puasa 6..

    ReplyDelete
  6. waaa I feel fats are all over me now!! Wajib puasa 6 haha. Makan rupa jin afrit

    ReplyDelete
    Replies
    1. mohon transfer lemak sikit ke sini :3

      Delete
  7. tambah-tambah lagi bila raya ni tak banyak minum air masak. pastu takde sayur. kehkeh, memang rosaklah perut

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah, tau takpe. patut sediakan buah betik di setiap rumah ><

      Delete
  8. kikikiki, dah rasa dah mcm mne kesakitan di keperutan ini. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah tenang ke perutnya? gua masih lagi bergolak :(

      Delete
  9. oo., slmt bkerja tuk perut ko gak., huhu
    tu la dia., perut aku pun dah submit borang cuti 6ari., tinggal aku jer nk approve ke tak., hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. harap2 hang approved, kesian beliau >_<

      Delete
  10. Comel plak perut tu...hahahah
    Ikutkan pengalaman lepas2, selalunya puasa enam ni akan dikerjakan last-last minggu syawal...hehehe
    Harap2 tahun ni tak laa macam tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Comel serupa tuannya lah, wihihih
      hahahahah, lelaki boleh lah plan gitu, perempuan kena ikut jadual bebetul :3
      jom ah puasa sekali!

      Delete
  11. Aik, kata nak start hari Sabtu.. koh koh koh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha mulakan lah pd permulaan minggu baru ><

      Delete
  12. comel je perut 'sebelum raya' tu. selepas raya tudia hahaha.
    tu la moh la kite berpuasa enam sesame hehehe


    salam aidilfitri zyra :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha comel mcm gua tak? kehkeh

      selamat hari raya Ana ^^

      Delete
  13. Raya macam ni, asyik melantak kuih raya .. Kuih raya kat rumah, sendiri yang habiskan... wahaha...

    #prayforperut

    ReplyDelete
    Replies
    1. kuih raya boleh terima lagi, yg lontong, sambal, rendang, sambal, laksa, mi kari tu yg buat perut memberontak ><

      Delete
  14. masa raya kena overtime ek.. adoiii stress perut

    ReplyDelete
  15. nasib baik nafsu makan xmengganas. syg kan perut makan benda yg soft saja. hehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi beruntung betul perut awak ><

      Delete
  16. Erkk.. KTC demam sampai hari nie sebab beraya sakan . Hahahah --'
    Selamat berpuasa enam ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. slmt berehat KTC, demam plak dia. smoga cepat sembuh

      Delete
    2. hahahah fuh sakan betul ni sampai membawak ke dema, get well soon ye KTC, suruhlah Cinderella tuamkan ><


      amboi Anas, caring nauuu :p

      Delete
  17. marilah kite berpuasa 6. puasa ganti jangan dilupa.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha nak fokus puasa nam dulu kak, posa ganti nanti2lah, xnk gabungkan sekali, x sepesel nanti ><

      Delete
  18. betul2...bila raya makan x ingat dunia memang boleh jadi keracunan makanan....gua ingat lagi sekali raya tu malam2 asyik nak pergi tandas je sakit perut..Semua sebab nafsu makan la, semua nak bedal je.....nasib baik raya tahun ni gua beringat sikit dan takde la kena sakit perut lagi.

    Gua pun join la puasa enam ni.....harap2 dapat la enam.... :)

    ReplyDelete
  19. baru start bg cuti kat perut hari ni..

    ReplyDelete
  20. syawal nak abis dh..puasa enam aku entah dimana lagi...T_T

    ReplyDelete
 
Copyright©ZyraRoxx Inc.
2012-2015 All Rights Reserved
Protected by Copyscape